22-10-2015, 19:52
Właściwie mnie to zaczęło zastanawiać, ale jednak nie wydaje mi się, że chemia ogólna jest odpowiednia do takich klisz. Faktycznie może dać radę i wywołać materiał, ale nie wiem, jak wygląda sama kąpiel (film trzeba odpowiednio wstrząsać, a taka klisza to nie wiem). Wydaje mi się, że sam Mirosal (takie coś do kąpieli antystatycznej) zniszczy płytkę RTG. Zerknąłem też na sam skład tej chemii których używają do wywoływania RTG i to w ogóle całkiem inna chemia. Więc jest inna nie bez powodu. D:
Pewnie gdyby się zmieniło wartości do rozcieńczenia i dłużej kąpało, to by coś wyszło, ale długa kąpiel może zeżreć zdjęcie. Kurde, ciekawe, zapytam o to jak chcecie.
Dzięki wielkie! To już nie hobby, tylko kierunek w szkole, niestety. Wszystkie przedmioty i obowiązki skutecznie wyparły jakąkolwiek satysfakcję z robienia zdjęć. Uwierz mi, że ja często sam się męczę z aparatem kilka minut nim zacznę coś robić.XD
Pewnie gdyby się zmieniło wartości do rozcieńczenia i dłużej kąpało, to by coś wyszło, ale długa kąpiel może zeżreć zdjęcie. Kurde, ciekawe, zapytam o to jak chcecie.
Dzięki wielkie! To już nie hobby, tylko kierunek w szkole, niestety. Wszystkie przedmioty i obowiązki skutecznie wyparły jakąkolwiek satysfakcję z robienia zdjęć. Uwierz mi, że ja często sam się męczę z aparatem kilka minut nim zacznę coś robić.XD
![[Obrazek: usRtoXY.png]](https://i.imgur.com/usRtoXY.png)