21-05-2015, 20:45
Pozwolę sobie przedłużyć off top bo zanim wkręciłam się na nowo w tamagotchi to zbierałam właśnie figurki XD
Moja kolekcja nie powala ale mam w niej sporo fajnych bootlegów i gashaponów :3
Co do ceny i ewentualnej wartości kolekcjonerskiej figurek to wszystko zależy od wykonania , rzadkości modelu i głównie od rozmiaru fandomu ^_^
Na ten przykład chciałam sprzedać ostatnio pewną figurkę z Triguna którą kupiłam jakieś 9-10 lat temu za około 170 zł ale okazało się że dostanę za nią teraz 60-70 zł
Na początek możesz zacząć inwestować w gashapony
te raczej nie tracą na wartości , często nawet zyskują bo ich ilość bywa ograniczona. A niektóre są świetnie wykonane. No i co najważniejsze są w miarę niedrogie i często kolekcjonerzy sprzedają całe zestawy.
Mój ulubiony gashapon z mojej kolekcji http://walnutsprout.deviantart.com/art/C...-281621478
Ty byś na pewno zrobił mu jakieś niesamowite zdjęcia , bo te moje są BLEH
Podpisuję się pod tym co napisała Michu XD im więcej zainteresowań tym lepiej, więc jeśli masz ochotę kupić jakąś figurkę to po prostu to zrób.
Moja kolekcja nie powala ale mam w niej sporo fajnych bootlegów i gashaponów :3
Co do ceny i ewentualnej wartości kolekcjonerskiej figurek to wszystko zależy od wykonania , rzadkości modelu i głównie od rozmiaru fandomu ^_^
Na ten przykład chciałam sprzedać ostatnio pewną figurkę z Triguna którą kupiłam jakieś 9-10 lat temu za około 170 zł ale okazało się że dostanę za nią teraz 60-70 zł
Na początek możesz zacząć inwestować w gashapony
te raczej nie tracą na wartości , często nawet zyskują bo ich ilość bywa ograniczona. A niektóre są świetnie wykonane. No i co najważniejsze są w miarę niedrogie i często kolekcjonerzy sprzedają całe zestawy.Mój ulubiony gashapon z mojej kolekcji http://walnutsprout.deviantart.com/art/C...-281621478
Ty byś na pewno zrobił mu jakieś niesamowite zdjęcia , bo te moje są BLEH
Podpisuję się pod tym co napisała Michu XD im więcej zainteresowań tym lepiej, więc jeśli masz ochotę kupić jakąś figurkę to po prostu to zrób.