Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polowanie na Tytanów
Okej, teraz dopiero dostrzegłem, jak to wszystko jest niedopracowany. Ale kolejno:
Również tak mam, że ilość opisów, wtrąceń i jakiś anegdot mnie przytłacza, anyway nie umiem tego usunąć, by reszta trzymała się kupy. Zresztą to pierwszy rozdział, nie skończony jak już napisałem, toteż pozostałe byłby bardziej... ubogie? Nie wiem.

Cóż, wszystko powstaje w Wordzie, a nawet dwóch, każdy dialogi, linijka jest pisana "na brudno", potem to przekształcam, poprawiam itp. Generalnie brudnopis jest tylko czymś w rodzaju zlepka myśli, jakoś układam zdania, potem je koryguję i buduję (jak widać nieumiejętnie). Z powtórzeniami walczę, ale przez opisy mam z tym problem. x)

Przypomina Igrzyska Śmierci? W takim razie, można rzecz, że każda książka nawiązująca do przyszłości jest jakoś podobna. Jak dla mnie, nie ma tam żadnych Głodowych Igrzysk, czy wymyślnych mieszkańców także.. Cyfrowego nieba w Igrzyskach było jak na lekarstwo, tylko w WPO było i to na arenie; swoją drogą to koncepcja reżysera i autorka opisała to zupełnie inaczej. Język Jak już napisałem (mhmm) to dopiero zarys rozdziału pierwszego, Charlie to Tytan, nie wiem na jakiej podstawie stwierdzasz, że mieszkańcy ciągle chodzą w sztruksach skoro na ten moment znana jest nam tylko jedna postać. x) No i ludzi niepełnosprawnych na Ziemi 2.0 nie będzie. Dalej. Chodziło mi o źrenice, tak, teraz zauważyłem, że uciąłem opis tęczówek; Tytani ich nie mają, same (dość powiększone) źrenice.

Kurcze, czytałem to naprawdę X razy, i jak coś mi w oko wpadnie, to poprawiam. Jak napisałem; proces pisania tego wszystkiego jest dość skomplikowany. Lubię sobie życie komplikować.

Dziękuję za komentarz i link, wejdę, zobaczę i będę pisał dalej, ale to wszystko jest czysto... edukacyjne. Chcę poprawić styl, jakość i wyrobić sobie jakieś fajne pomysły.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Polowanie na Tytanów - Ralveyn - 08-03-2014, 22:48
RE: Polowanie na Tytanów - Ralveyn - 10-03-2014, 12:08
RE: Polowanie na Tytanów - Carol - 10-03-2014, 13:02
RE: Polowanie na Tytanów - Ralveyn - 10-03-2014, 13:28
RE: Polowanie na Tytanów - Carol - 10-03-2014, 16:05
RE: Polowanie na Tytanów - Ralveyn - 11-03-2014, 16:10

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości