Tama-Go, fakt, bez figurek bardzo szybko się nudzi. Figurka dodana do tego Tamagotchi ma tylko jedną grę w sobie. Jest dość drogie i szybko możesz je rzucić w kąt, dlatego, moim zdaniem nie warto wydawać na nie kasy.
Co do Music Star. Tamagotchi dostaje na początku narodzin dwa prezenty, w których jest zabawka i instrument. Po przedszkolu idzie do szkoły gdzie zakłada kapele i uczy się grać. Jeżeli chodzi o komponowanie bądź muzyczkę. Jest ona czasami taka sama, bądź to zależy jaki właśnie twój tamek gra gatunek muzyki.
Liczba postów: 6,718
Liczba wątków: 26
Tamagotchi: ~30
Tama Go jest tak naprawdę śmiesznie tanie, jednak tylko w Ameryce/Australii/Portugalii itp. Tam kosztuje jakieś...6 dolarów. (18zł?)
Ale to prawda- bez figurek to klapa, jednak niektórym się podoba...
Nie wiem czemu, ale już wolę moje v1 od mojego tama-go bez figurek. Tak szczerze. Niby ma te więcej opcji niż v1, ale jednak... coś jest nie tak.
Music star to fajna wersja, jednak byś musiał przeżyć z faktem że Music City jak na razie nie działa od ok dwóch lat, więc nie będziesz mógł samodzielnie dokupywać tamkowi nowych zabawek i instrumentów (inne przedmioty są oczywiście w wbudowanym sklepie). Nie możesz też mieć dwóch specjalnych postaci bez MC.
W wbudowanym sklepie w tama go jest tylko jedzenie i wystrój wnętrz, zero itemków. Po prostu ZERO. Nawet w v1 były itemki (które można dostać przez łączenie, ale jednak!). Istna klapa. A figurki na allegro kosztują 70zł. Już bardziej się opłaca wydać na ebayu stówę i ciut ciut na wszystkie figurki.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 267
Tamagotchi: Tamagotchi: 53 Inne elektroniczne zwierzątka: 37
(18-12-2012, 23:27)Hilla napisał(a): Tama Go jest tak naprawdę śmiesznie tanie, jednak tylko w Ameryce/Australii/Portugalii itp. Tam kosztuje jakieś...6 dolarów. (18zł?)
Ale to prawda- bez figurek to klapa, jednak niektórym się podoba...
Nie wiem czemu, ale już wolę moje v1 od mojego tama-go bez figurek. Tak szczerze. Niby ma te więcej opcji niż v1, ale jednak... coś jest nie tak.
Music star to fajna wersja, jednak byś musiał przeżyć z faktem że Music City jak na razie nie działa od ok dwóch lat, więc nie będziesz mógł samodzielnie dokupywać tamkowi nowych zabawek i instrumentów (inne przedmioty są oczywiście w wbudowanym sklepie). Nie możesz też mieć dwóch specjalnych postaci bez MC.
W wbudowanym sklepie w tama go jest tylko jedzenie i wystrój wnętrz, zero itemków. Po prostu ZERO. Nawet w v1 były itemki (które można dostać przez łączenie, ale jednak!). Istna klapa. A figurki na allegro kosztują 70zł. Już bardziej się opłaca wydać na ebayu stówę i ciut ciut na wszystkie figurki.
Masz rację 70 zł za 1 figurkę to dla mnie za dużo. Lepiej już kupić na eBayu Akaia, lub Tamagotchi School.
http://www.ebay.pl/sch/i.html?_from=R40&...Categories
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 0
Tamagotchi: Narazie źadne xD
Hmm nie działa music city . Czy ktoś mógłby to uscislic ?
A jeżeli nie music city to jakie tama ? Tylko proszę bez tych japońskich wersji .
// Inka
Music city to takie tamatown, podobne do club penguin gdzie się wcielałeś w swojego tamka i komponowałeś muzyke itp. Były tam tez sklepy w którym mogłeś kupić instrumenty czy zabawki dla swojego tama, ale od jakiegoś czasu po prostu nie dało się zalogować na nie czy zarejestrować. Teraz coś kombinują.
No coż, japońskie wersje są moim zdaniem najlepsze. Nikt tutaj raczej nie zna japońskiego, a dużo użytkowników ma co najmniej jedno. Nie musisz znać języka by się tym tama posługiwać, a są zwykle tańsze.
Jeżeli nie możesz kupować na ebayu to zostaje ci Music Star albo jakieś używane v3 czy v4.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 267
Tamagotchi: Tamagotchi: 53 Inne elektroniczne zwierzątka: 37
Moim zdaniem japońskie wersje są najlepsze. Ja mam japońskie Angelgotchi Id, ID L i wcale nie trzeba znać japońskiego, żeby się tym posługiwać.
Jedna z użytkowniczek sprzedaje swoje używane Tama:
http://forum.tama-world.pl/Thread-SPRZED...ele-innych
A jeżeli kupił bym music star mógłbym normalnie funkcjonować bez music city ?
Tzn. Kupować instrumenty wszystkie itp.?
A czy byłbym zadowolony z np v4.5 ?
Id nie chce bo mi się nie podobają kolorowe tama xd
Nie, instrumentow kupowac nie bedziesz mogl, ale dostajesz je podczas kazdej generacji chyba.
v4,5 niezle jest.
A oprócz japoncow jakie byście polecali ?
W v 4.5 jest tamatown praca szkoła itp ?
V4,5 jest prawie identyczne co v4. Sa inne postacie, gry, place i punkty umiejetnosci.
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 1
Tamagotchi: tamagotchi
Ja mam tama-go i jestem bardzo zadowolona.
PLUSY:
- Łatwe zbieranie pieniędzy ( nie wiem czy w color + też )
- Doczepiane figurki dzięki którym są nowe gry
- Wymieniane kartoniki wokół ekranu
- Od 6 roku życia swatka dzięki której można mieć rodzinę i dzieci
MINUSY:
- Wielkość ( ok.7cm. wys., ok.8 cm. grubość ) nie wchodzi do kieszeni
- Czarno-Biały wyświetlacz, ale teraz właściwie w tym tama lepiej bo 4 odcienie szarości i nasz pupil mieszka w pokoiku a nie na szarym tle jak w starszych wersjach
- Nie da się wybrać imienia
MAM NADZIEJĘ ŻE POMOGŁAM : )
Alice345
Niezarejestrowany
Ja polecam v4
Plusy:
Listy ( ciekawsze gra)
Dużo gier ,bo z każdą generacją przybywają
Fajne kolory obudowy ( zarówno europejskie jak i inne)
Life points
Przedszkole,szkoła,praca ( można poczuć jakby twój zwierzak był człowiekiem)
Minusy:
Dla mnie brak
I v4 jest łatwo dostępna jeszcze w necie
Alice345
Niezarejestrowany
A v6 music star? Jakie plusy i minusy?
Liczba postów: 5,481
Liczba wątków: 54
Tamagotchi: 11
Alice345
Niezarejestrowany
|