Robiłam niegdyś szkice, rysunki itd, więc wstawiam tu jeden z nich. Wiem, taki poziom, no... dopiero wtedy zaczynałam. Znaczy to był mój pierwszy szkic. Robiłam go chyba rok temu, a teraz nawet nie wiem na jakim poziomie mogą być moje umiejętności malarskie. Ale mam nadzieję, że teraz znajdę czas (którego mam naprawdę niewiele przez szkołe) i dam wam jakieś jeszcze jak tylko zrobię.
Krytyka mile widziana, możecie po mnie jechać po całości. </3
maya z LM.C.
Proszę, zignorujcie podpis. XDD
Nawet widzę co mi nie wyszło. Nos, przede wszystkim nos. I cienie takie se. No i przesłoniłam mu jedno oko, bo mi się robić nie chciało drugiego. XD
Tu macie oryginał, znaczy jak to wygląda naprawdę:
Liczba postów: 978
Liczba wątków: 33
Tamagotchi: ha!
Jest git, ale musisz trochę poćwiczyć , bo w naturze, choćby nos - nie ma konturów. Wszystko odróżnia się od siebie dzięki kontrastom i cieniom. Na przykład skórę tutaj zostawiłaś bez niczego, żadnego odcienia szarości, który mogłabyś zwiększać i zmniejszać, w zależności od kształtu i padania światła, a czemu? Twarz z nosem stanowią jakby jedną, skomplikowaną bryłę, nie możesz ich od siebie brutalnie oddzielać konturami, to nie tak, że nos jest doczepiony do twarzy, nie jest nitką położoną na Voldemortowej głowie, imitującą nos. Jakbyś popracowała nad cieniami, zamiast stawiać grube, wyraźne krechy, zaczęłoby Ci wychodzić jeszcze lepiej.
Edit:
^Tu schematycznie Ci szybko naszkicowałam o co mi chodzi. To nie tak, że pierwszy sposób jest zły (drugi z kolei jest tylko szkicem, więc nadal widać tam zaznaczone kontury, ale to tylko tak dla pokazania różnicy), tylko to już jest po prostu inny styl, a Ty mieszasz dwa style i to jest złe. Na przykład pieszczocha czy jak to zwą wyszła ekstra.
Liczba postów: 8,747
Liczba wątków: 204
Tamagotchi: ~ 100 εїз
To samo jest z ustami i zębami - odrysowane kreską zamiast je odznaczyć cieniem.  Poza tym elementy twarzy są zbyt przesunięte w lewą stronę, a oko jest za małe. ;P
Tu masz rysowanie kobiecych oczu:
^ Huuuuuh- *-* Jak fajnie wytłumaczone!  Skąd to masz, GlaDOSie?
Jestem dziewczyną. ;P
Na FB mam w ulubionych stronkę "Drawing club" i wrzucają często fajne rzeczy na tablicę.
Wybacz, odmiana nicka nie była kwestia tego, że przyjęłam czy jesteś facetem czy dziewczyną, tylko dlatego, że wygodnie (i fajnie  ) mi było tak odmienić. 
Mówisz? Muszę to zobaczyć!
Swoją drogą bunny, pamiętaj, że krytyka krytyką, ale masz ogromny potencjał! Wstaw może jakąś aktualną pracą, skoro ta jest stara, bo może znacząco się poprawiłaś.
Dziekuje dziewczyny. Na razie nie mam zadnych nowych, jak mowilam, brak czasu. Postaram sie cos jednak nabazgrolic. Mam jednak jeszcze kilkanascie starych. I dziekuje za rady. Przydadza mi sie, by sie podciagnac. Szczerze mowiac praca ta powstala po 3 letniej przerwie w rysowaniu. W dodatku do tego szkicu uzylam tylko trzech olowkow. A i to nie pieszczocha to obroza Lakomczuszku. Swoja droga nadal twoj nick podnosi mi cukier. : D
Haha, dobry tekst. xD Faktycznie, nick słodziutki. ;D
Bunny, wstaw jakieś inne rysunki, chętnie obejrzę, bo, owszem, masz potencjał.
Eeeee tam, i jednym ołówkiem da się narysować co nieco.  Ja zwykle rysuję tylko kredką włożoną do kubusia, kiedy już mi się zdarzy z natury pracę robić, albo długopisem, kiedy w grę wchodzi bazgranie bez proporcji, a za to duża efektowność (przy niewielkim wysiłku można długopisem wyczynić takie cuda na kiju, co wartości nie mają, ale każdy laik wytrzeszcza oczy  ). Na początku chciałam to to nazwać obrożą, ale wydało mi się to ignorancją z mojej strony. xD
Dziękuję, taki nick miał być, ale CO NIEKTÓRYM (tak, tak, wiedzą, że o nich mowa) się nie podoba.  Wolą jakieś badziewne Ann, czy Thimiss...
Okej wstawie jutro, bo teraz jestem z telefonu i nie mam tych zdjec. Ostrzegam jednak, ze pozostale sa gorsze. Robione na szybko i na chama.
EDIT: dam wam jeszcze jedną, również maya. D: Praca chyba starsza od tamtej poprzedniej co wam dałam. O ile się nie mylę robiona w maju tamtego roku. Ogólnie cała mi się nie podoba, cienie nie użyte, usta dziwne, oczy krzywe dość, chociaż o ile pamiętam to się namęczyłam z nimi. Jedyna co mi się podoba to jego dłonie, a reszta tak do kitu. Wydaje się być... płaski...
oryginał: http://ny-x.deviantart.com/art/Maya-LM-C-9-171794152