Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Furby
Był taki temat na starym TW, a i tak tutaj się mało dzieje więc co mi szkodzi temat założyć... Też wirtualny zwierzak w końcu.

Miał ktoś kiedyś? Trauma z dzieciństwa czy też nie?

Ja się wciągnęłam niemalże tak samo jak w tama.

Swojego pierwszego dostałam jak miałam... nie wiem ile lat, ale na pewno byłam za mała by umieć się nim obsługiwać. No cóż, wtedy jeszcze w Polsce nie było zabronione sprzedawanie zabawek w języku innym niż polski. (w sumie dziwne że nie było polskich furbów... były japońskie, włoskie, greckie, portugalskie itp... hmm.)
O ile pamiętam to był to G2 Tiger z '99, bodajże z niebieskimi oczami.
(Tiger wygląda tak:
[Obrazek: furby222.jpg])
Oczywiście byłam taka mała że jedyne co potrafiłam z nim robić to karmić, a dużo go na pewno nie używałam. Większość swojego życia stał na półce, no i może obudził się w nocy raz czy dwa, ale nie pamiętam abym była tym jakoś specjalnie przerażona... Nie mam pojęcia co się z nim stało, pewnie siostra go oddała. A szkoda.

Teraz moja kolekcja składa się z:
-G1 Witches Cat z '98 (cały czarny, zielone oczy, furbiańskie imię- Koh-Koh), brak rzęs
-G1 Skunk tego samego roku (czarno-biały, zielone oczy, furbiańskie imię- też Koh-Koh)
-G4 Tie-dye z '99 (różne rozpaćkane pastelowe kolory, niebieskie oczy, furbiańskie imię- Doo-moh), brak rzęs
-G4 Coffee z tego samego roku (brązowe ciało, kawowy brzuszek, nie pamiętam jakie oczy ale chyba brązowe), też brak rzęs+był w zestawie z dwoma innymi furbami i był sprzedany jako zepsuty, miał korozję, ale wujek mi go naprawił i jak wrócę od babci to go dostanę!
-Emototroniczny furby z 2005, czarny z białym brzuszkiem i niebieskimi oczami
-Fioletowy furby 2012

Jeszcze mam zamówionego na ebayu furby baby z G4, kolor Lime Green (zielono-biały miks)

Wy jakie mieliście, lub nadal macie? Jakieś limitowane edycje?
Tutaj są generacje kolorystyczne:
http://www.adoptafurby.com/furbygenerations/
Jeżeli ktoś wymaga, mogę edytować tego posta i dać więcej informacji na temat furbów, bo sporo o nich wiem.

XDDD // Inka
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Ale masz fajną kolekcję. Duży uśmiech Ja zawsze chciałam mieć Ferbiego, ale jakoś mnie ominęła ta cała moda na nie. Później szukałam na eBay'u, ale wszystkie były niewyobrażalnie drogie, przynajmniej te nowe.
Ostatnio też przeglądałam i są jakieś nowe. Chyba można im puszczać jakąś muzykę z telefonu czy coś. Wydawał się fajny, ale nie wiem czy wciąż zachował swoje najważniejsze funkcje, no karmienie, gadanie, itp. XDD
Oj kusi mnie, kusi. Z chęcią zaadoptowałabym jakiegoś, ale kompletnie się na tym nie znam, muszę poczytać. ^_^
Odpowiedz
Jestem świetna, bo w życiu o nich nie słyszałam. Znaczy się kiedy byłam mała. XD
Hilla, a powiesz jakie są różnice pomiędzy tymi z '98-'02, a seriami z 2005 i 2012? Znaczy się jakie mają opcje i tak dalej. A tak właściwie... to którą serię lubisz najbardziej? Mi osobiście te nowe się nie podobają. Dziwne mają oczy. Te stare, najstarsze mają jakiś taki urok. XD
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
Matko, miałam kiedyś takiego Furby'ego Q__Q Albo siostra miała, a ja jej zabrałam. D: Był zajefajny tylko nienawidziłam jak twierdził, że chce spać nie dało się go obudzić (tzn chyba budził się i od razu zasypiał - no jak tak można? Język)
Odpowiedz
Kiedy byłam młodsza słyszałam o Furby w telewizji. Mi Furby przypomina gremlina (dobrego) o imieniu Gizmo. Ale ten nowy Furby ma fajne oczka LEDOWE. Dziwne uczucie ale chciałabym mieć Furby od zawsze. Furbiego nie miałam, ale miałam takiego podobnego psiaka srebrno-niebieskiego:
http://theoldrobots.com/smallbot34.html
Trzeba było się nim opiekować mówić do niego i był szczęśliwy, a jak przestaniemy się nim interesować to zamyka oczy i śpi. Teraz już go nie mam nie wiem co się z nim stało.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Moja koleżanka ma xdd Uroczy jest c: Ale już nie działa xd
[Obrazek: 33w9yxh.png]
Odpowiedz
Są na allegro ale drogie:
http://allegro.pl/listing.php/search?sg=...furby+2012
Odpowiedz
Na allegro nie ma tego co mi się podoba. XD Mi się z tych nowych podoba ten śliwkowy, nie fioletowy tylko śliwkowy. XD

O, ten właśnie. http://media.mightyape.net.nz/images/pro...028-5.jpeg
Odpowiedz
Dziwne. U mnie działa. XD No to trzeba użyć google i wpisać "furby plum". XD Albo tutaj, jest na samym końcu, zaraz po tym fioletowym: http://www.toysrus.com/family/index.jsp?...d=13051875
Odpowiedz
Scal o taki wzór ci chodzi?
[Obrazek: 2lc349s.jpg]
Odpowiedz
O, właśnie ten. c: Cudny jest, strasznie mi się podoba. Ale nie kupię sobie, mimo, że kuszą. XD
Odpowiedz
^Śliczny jest :3.
Kilka lat temu strasznie chciałam sobie kupić, jednak oczywiście nie było ich już w żadnym sklepie, a na ebayu rodzice mi nie chcieli zamówić :/.
[Obrazek: 1tLhpRw.png]
Odpowiedz
Ogólnie to tak, najwięcej opcji mają te stare wbrew pozorom.
-same sobie wybierają imienia
-można z nimi grać chyba w 2 gry
-mają 3 różne głosy losowo wybierane na początku
-mają różne easter eggi
-mogą się komunikować przez podczerwień
-mają własne osobowości

i dużo więcej.

Te z 2005 jedyne co robią to reagują na komendy, jedzą, grają, śpiewają i coś tam jeszcze.
A te najnowsze... szczerze, i tak wolę te starsze. Reagują na głos i słowa, na muzykę (tańczą), jedzą, mają 6 osobowości. Można je karmić przez telefon też (chociaż bez i mozna), poza tym w telefonie jest translator furbiańskiego i słownik.
Odpowiedz
Jest chyba jeden uszkodzony stary razem z maskotkami. Jednym z plusów starych jest to, że nawet ktoś kto nigdy nie tknął w życiu elektroniki by umiał jakiegoś naprawić (z pomocą internetu).

Hmm... Pamiętam na pamięć jeden. Jeżeli nakarmimy naszego furba 3 razy z rzędu a potem poklepiemy po plecach, zacznie bekać 8 razy.

EDIT: Ehh... Dostałam tego furba od wujka, jednak wcale go nie naprawił. Po włożeniu klapy nic się nie dzieje, ale jak się naciśnie przycisk reset to się budzi, ale na chwile. Od razu mówi "Me sleep again" i idzie znowu spać... Znam ten problem i to jest problem z czujnikiem ruchu i czymśtam jeszcze. Potrząsanie go w ogóle nie budzi, więc to to potwierdza... Doo-moh ma to samo, ale po paru próbach jakoś się budzi...
Odpowiedz
Nie wiem czy to nie odkop. O Furbym dowiedziałem się stosunkowo niedawno, z Youtube. Od razu go pokochałem! Na święta dostałem wersję 2012, która wydaje mi się bardzo fajna. Jeśli ktoś ma jakieś pytania dotyczące nowej wersji Furbiego to odpowiem- wiem o nim prawie wszystko. Mój kolor to czarny, a nazywa się Willy( czytaj:Łili) ponieważ tym nowym można samemu dac imię.W tych nowych strasznie szybko baterię padają, do tego czasu baterie wyładowały mi się już 3-4 razy...
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
Odpowiedz