Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z ekranem Music Star?
Smutek 
Mam prośbę mogła/ogł byś mi pomóc?
Mam problem z tamagotchi Music Star dzieje mi się coś z ekranem nagrałem filmik na którym widać co się z nim dzieje. Proszę bardzo pilnie o pomoc, jak wiesz co się dzieje napisz. Na ekranie w tmgc przechodzą takie paski jak się porusza albo godzina leci i nie wyraźna jest data i obraz też nie wyraźny co się dzieje.? Z góry dziękuje.
bTk

Ps: Nie leżało na słońcu. Jak temu zaradzić?

Aha zapomniałem napisać, że ekran jest ciemny i nie za ładnie widać a jak skacze postać albo są jakieś rzeczy to przechodzą paski. Jest to bardzo denerwujące chciałbym się tego pozbyć proszę o pomoc!
Odpowiedz
Ok dzięki Michu poproszę tatę i napiszę czy znikło czy nie.
Odpowiedz
Ja raz rozkręciłam ostrożnie Tamagotchi Music Star chciałam wyczyścić przyciski. Na szczęście dobrze skręciłam i nie mam takich kresek. Jak Michu zalicytowała na allegro takiego elektronicznego kotka to też były na wyświetlaczu takie krechy dziwne, ale sama naprawiła. Na ebayu widziałam Gen 1 i Gen 2 używane i również były tam takie paski jak postać była lub jak była godzina.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Michu mi nie działa dalej. Smutny Zostało rozkręcone i skręcone a nie minęło kurde wkurzony jestem bo to moja jedyna v6 i w dodatku ulubiona wersja. Michu a jak bym wysłał do cb pocztą zrobiła byś mi i pieniądze bym wysłał to odesłała byś?
(10-07-2012, 17:37)bTk napisał(a): Michu mi nie działa dalej. Smutny Zostało rozkręcone i skręcone a nie minęło kurde wkurzony jestem bo to moja jedyna v6 i w dodatku ulubiona wersja. Michu a jak bym wysłał do cb pocztą zrobiła byś mi i pieniądze bym wysłał to odesłała byś?

Zrobiłem nowy filmik bardziej wyraźny, lecz tama dalej nie działa co mam zrobić?

Widać na filmiku tam gdzie są punkty Rythm i te dwie zapomniałem to czarno jest. Smutny Smutny Błagam pomóżcie
Odpowiedz
Nie właśnie jest tyle samo. Smutny Nic nie pomogło Smutny

EDIT: A ja mam pytanie bo tamagotchi v5 się nie bawię ,a mam 2. Działał by ekran z v5 w v6 to bym se przekręcił?
(11-07-2012, 14:00)bTk napisał(a): A ja mam pytanie bo tamagotchi v5 się nie bawię ,a mam 2. Działał by ekran z v5 w v6 to bym se przekręcił?

No i dupa zmieniłem ekrany nadal nie działa ale strasznie słabo widać na ekranie v5. Smutny Smutny Jprdl..Smutny Smutny

Nie piszemy posta pod postem. // Inka
Odpowiedz
Ja tam mam wrażenie że to problem z tapetką, nie ekranem. ._.
W ogóle... zmieniłeś ekran na ten z v5? A v5 przypadkiem nie ma takiego... szerszego trochę? oO
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
Nie mają takie takie same. A co ma piernik do wiatraka? Tapetka to nie przez nią. "Smutny

EDIT: Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić?

Nie piszemy posta pod postem. // Inka
Odpowiedz
Skoro już tu jestem to odpiszę.
Co ma piernik do wiatraka? Cóż, od daaaaawna nie przyglądałam się ekranom v5 i v6 i wydawało mi sie, że v5 ma szerszy. Dlatego spytałam. Oh nie, przecież to takie straszne nie wiedzieć takiej rzeczy, jak ja mogłam?
A sprawdziłeś chociaż? Nie wiem, nie jestem wszechwiedzącym super specjalistą od tama. Pomyślałam, że może jeśli tapetka się źle ułożyła czy coś (skoro robiłeś coś z ekranem to mogła...). To że nie odpisałam ci na pw nie znaczy że musisz od razu zachowywać się w stosunku do mnie jakbym źle zrobiła w ogóle odpisując w tym temacie (hm, no bo jak śmiałam odpisać tutaj a olać pw?). Z reguły nie odpisuję na takie wiadomości, bo jak już mówiłam, nie jestem specjalistą, a od pytań jest forum. Dodatkowo nie mam zamiaru podawać ani gg ani emaila tylko po to, żeby zobaczyć jakiś filmik. ^^"

Sry za długą dość długiego posta, niepodobne to do mnie.
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
(12-07-2012, 14:35)Inka napisał(a): Skoro już tu jestem to odpiszę.
Co ma piernik do wiatraka? Cóż, od daaaaawna nie przyglądałam się ekranom v5 i v6 i wydawało mi sie, że v5 ma szerszy. Dlatego spytałam. Oh nie, przecież to takie straszne nie wiedzieć takiej rzeczy, jak ja mogłam?
A sprawdziłeś chociaż? Nie wiem, nie jestem wszechwiedzącym super specjalistą od tama. Pomyślałam, że może jeśli tapetka się źle ułożyła czy coś (skoro robiłeś coś z ekranem to mogła...). To że nie odpisałam ci na pw nie znaczy że musisz od razu zachowywać się w stosunku do mnie jakbym źle zrobiła w ogóle odpisując w tym temacie (hm, no bo jak śmiałam odpisać tutaj a olać pw?). Z reguły nie odpisuję na takie wiadomości, bo jak już mówiłam, nie jestem specjalistą, a od pytań jest forum. Dodatkowo nie mam zamiaru podawać ani gg ani emaila tylko po to, żeby zobaczyć jakiś filmik. ^^"

Sry za długą dość długiego posta, niepodobne to do mnie.

To nie chodzi, że mam coś do Cb Uśmiech ^^ Ale tapetka do tego nic nie ma i nie wiem co mam zrobić Smutny
Odpowiedz
Tam gdzie so te gumeczki wez patyczek do uszu i dokladnie wyczysc spirytusem.
Albo ewentualnie cos sie zwalilo w oprogramowaniu i wiem jak to naprawić.
Przytrzymaj guziki a,b,c i zresetuj tama caly czas je trzymając potem wcisnij a,b,c po kolei i znowu zresetuj tama. jak pomoglem to napisz. Ninja
Odpowiedz
Nie wiem ale czy to nie jest od baterii?
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz