Tłumaczenie pomysłu binary'ego z Tama Zone
Przetestowałem to na moich dwóch Tama-Go (z różnymi username), z czterema różnymi postaciami Tamagotchi, więc jestem pewny, że u was też to powinno zadziałać.
Oto jak przekonwertować 0 GP login password z Tama-Go na logout password z 999000 GP, które dostanie Tama-Go po wpisaniu go.
1. Wybierz opcję drzwi, a następnie "PC" na swoim Tama-Go, ukaże Ci się login password, np.:
C16E2E
D00D0D
2. Włącz kalkulator systemu Windows, wybierz Start / Wszystkie Programy / Akcesoria / Kalkulator
3. Przestaw kalkulator na tryb naukowy, wybierz Widok / Naukowy
4. Ustaw kalkulator hexadecimalny tryb, wybierz opcję Hex (znajduje się obok trzech pozostałych: Dec, Oct, Bin)
5. Wpisz w kalkulatorze login password wspomniany w punkcie 1. (bez spacji, np.: C16E2ED00D0D)
6. Naciśnij przycisk XOR button (znajduje się obok innych przycisków, jak np. OR, czy AND)
7. Wpisz ten numer: 800003E7
8. Wciśnij przycisk "=" ("równa się" ;D)
9. Ukaże Ci się kod logout dla Twojego Tama-Go! Wpisz go w swoim Tamagotchi (np.: C16EAED00EEA), pierwsze 6 znaków w górnej linijce, kolejne 6 w dolnej
I to by było tyle. Poziom punktów powinien wzrosnąć o 999,000 GP.
Uwagi:
Nie jestem pewien czy kalkulator na Apple Mac posiada hexadecimalny tryb.
Możesz użyć też zwykłego kalkulatora, który posiada tryb hexadecimalny.
Tekst oryginalny: http://tama-zone.com/index.php?showtopic=23697
Tłumaczenie: Carol
(bardzo proszę nie kopiować bez mojej zgody)
Przetestowałem to na moich dwóch Tama-Go (z różnymi username), z czterema różnymi postaciami Tamagotchi, więc jestem pewny, że u was też to powinno zadziałać.
Oto jak przekonwertować 0 GP login password z Tama-Go na logout password z 999000 GP, które dostanie Tama-Go po wpisaniu go.
1. Wybierz opcję drzwi, a następnie "PC" na swoim Tama-Go, ukaże Ci się login password, np.:
C16E2E
D00D0D
2. Włącz kalkulator systemu Windows, wybierz Start / Wszystkie Programy / Akcesoria / Kalkulator
3. Przestaw kalkulator na tryb naukowy, wybierz Widok / Naukowy
4. Ustaw kalkulator hexadecimalny tryb, wybierz opcję Hex (znajduje się obok trzech pozostałych: Dec, Oct, Bin)
5. Wpisz w kalkulatorze login password wspomniany w punkcie 1. (bez spacji, np.: C16E2ED00D0D)
6. Naciśnij przycisk XOR button (znajduje się obok innych przycisków, jak np. OR, czy AND)
7. Wpisz ten numer: 800003E7
8. Wciśnij przycisk "=" ("równa się" ;D)
9. Ukaże Ci się kod logout dla Twojego Tama-Go! Wpisz go w swoim Tamagotchi (np.: C16EAED00EEA), pierwsze 6 znaków w górnej linijce, kolejne 6 w dolnej
I to by było tyle. Poziom punktów powinien wzrosnąć o 999,000 GP.
Uwagi:
Nie jestem pewien czy kalkulator na Apple Mac posiada hexadecimalny tryb.
Możesz użyć też zwykłego kalkulatora, który posiada tryb hexadecimalny.
Tekst oryginalny: http://tama-zone.com/index.php?showtopic=23697
Tłumaczenie: Carol
(bardzo proszę nie kopiować bez mojej zgody)

![[Obrazek: free_bullet___yellow_star_by_pastel_pain...63t4q2.gif]](https://1.bp.blogspot.com/-lKnDSjd2Lq4/Xchs7GWfm0I/AAAAAAAACLA/lQ3cw1vhWAse4zB1_CdcIJ-iosrlBdK1QCLcBGAsYHQ/s1600/free_bullet___yellow_star_by_pastel_paintbrushy-d63t4q2.gif)