Liczba postów: 3,266
Liczba wątków: 43
Tamagotchi: v3, v4, v4.5, v5, v5.5, v6, v6, iD L
Krótkie, bo nie chciało mi się pakować wszystkiego na raz, tylko żeby trochę ciekawości było. Jak będziecie grzeczne, to jeszcze dzisiaj dam. XDDD I zagadka o 10 GP. Kim była ta Makiko? (Okaże się kto pamięta cokolwiek z czerwca XD)
OsuMesu
Niezarejestrowany
(14-12-2011, 14:38)Scalvirie napisał(a): Wielka reaktywacja~!
Kto się cieszy? XDDD Przez kilka dni wyłącznie perypetie właśnie włączonego iD L'a, potem dołączy v3. c: I wszystko w wersji opowiadań, ofc.
Ta notka dedykowana jest Ecco i Osu, naszym solenizantkom. ~
Srebrzysty śnieg spowijał każdą najdrobniejszą część TamaTown, a na jego obrzeżach,
w ogromnym lesie stała mala niebieska kulka w żółciutkiej czapeczce.
Jej czarne oczy próbowały ogarnąć piękno całego świata,
rozszerzając źrenice coraz bardziej i bardziej, choć zarazem bardzo się bały.
Z każdych stron było słychać nawoływania, jakby ktoś kogoś szukał.
Błękitne stworzonko przeciskało się pomiędzy grubymi korzeniami drzew,
lecz po chwili upadło z brakiem sił do dalszej wędrówki.
~*~
Przyjemne ciepełko, ogień... jakim cudem w środku lasu?!
Maluszek podniósł powieki. Znajdował się w przytulnej chatynce rozgrzewanej ciepłem kominka.
Ściany były obwieszone cudownymi obrazami, a zapach farb
unoszący się w powietrzu nadawał izbie tajemniczości mieszający się z delikatną wonią ciasteczek.
Zasnął by ponownie, gdyby w drzwiach nie pojawiła się wysoka postać.
Makiko w błyszczącej diamentami sukni zbliżyła się do niego i delikatnie musnęła ręką jego policzek.
Cicho mruknęła coś do siebie i rozpłynęła się we mgle wdzierającej się do domku przez okno.
Zaczęła ogarniać go ogromna senność i ponownie zamknął oczy unosząc
się myślami w świecie marzeń i snów.
Tylko tyle na dzisiaj, jutro postaram się dodać coś nowego. c:
^Piękne. ^^ Dziękować, dziękować, dziękować. ;33
Aż się wzruszyłam. : ' D
Czekam z niecierpliwością na v3! : D I pisz regularnie, bo uwielbiam Twój pamiętniczek. :3
Dziękować, dziękować. : DD I hańba wam głupie pingwiny. XDDD
Za wczoraj to sorki, ale czułam się tak fatalnie, że normalnie w czasie 15/16 zasnęłam. XD Ale dzisiaj jest.
Dedykowane Klaudii, za to, że kartka świąteczna do mnie doszła. ~
Można się w postach upraszać o dedykacje, oczywiście. XD
Przetaczając się pomiędzy wieloma wymiarami świata
marzeń i snów malec dostał zawrotów głowy i wypadłby spoza wiru,
gdyby nie jakaś tajemnicza moc, która przeniosła go na mgliste
łąki w pobliżu zamku. Zamku Przyszłości i Spełnienia, gdzie
wybrankowie i wybranki Wielkiej Cookie - strażniczki marzeń uczyli się
sztuk magicznych, by kiedyś samym kontynuować kiedyś jej wolę,
lecz za drobną opłatą. W ich rodzinach będą rodzili się nowi wybrankowie,
po jednym w każdym pokoleniu. Lecz, gdy któreś z nich zboczy na
złą drogę do Krainy Koszmarów przepadnie na zawsze w jej otchłani,
a kolejni jego potomkowie będą mieli trudności z przedostaniem
się z powrotem do Świata Fantazji.
I właśnie do tego zamku, mały, bezbronny i bezimienny chłopiec się udawał.
Nie robił tego z własnej woli, kierowała nim jakaś niewidzialna siła - moc błogosławieństwa strażniczki.
Gdy podszedł do stalowych bram,
wyglądających jak nie do pokonania, one ustąpiły pod wpływem
delikatnego podmuchu wiatru. Uchyliły się mimowolnie,
dając przejście dziecku. Po chwili zamknęły się z trzaskiem, by oddzielić
się od całego świata. Świata marzeń i snów, gdzie trudno się wszystkiego spodziewać.
To nie wyglądało na takie krótkie w zeszycie, no cóż. XDDD :c
Ecco, przedawkowałam znacznie SoLL, prawda? XD (poznasz pewnie po tych wybranych XD)
(16-12-2011, 15:52)Scalvirie napisał(a): Ecco, przedawkowałam znacznie SoLL, prawda? XD (poznasz pewnie po tych wybranych XD)
Oj, przedawkowałaś. XD
Jak ja lubię takie opowiadania. Nie ziewałam, tak jak przy niektórych pamiętnikach/opowiadaniach, doczytałam do końca i dzięki ci za to, że takie krótkie, bo przyjemniej się czyta niż nudne rozwlekłe coś. C:
Niż nudna rozwlekła dogrywka. XDD Z tymi wybranymi przesadziłam i chciałam go nawet Tarjeiem nazwać, źle ze mną, oj źle. DD:
Superrrr, dzięki. :'3 11/10 Miło mi że o mnie pamiętasz. c:
Liczba postów: 8,747
Liczba wątków: 204
Tamagotchi: ~ 100 εїз
Scal, co z tą "wielką reaktywacją"...? o.O
Nie za wiele, że tak to ujmę. Miałam jeszcze kilka notek napisanych, ale teraz czasu nie mam (a niby mam teraz ferie XD). Kiedyś będzie jeszcze, tylko nie teraz, no nie w tym okresie roku.
Hej hej, wielkie odkopywanie! Nie będę robić jakiegoś super oficjalnego pamiętnika, bo mi się naprawdę bardzo nie chce, ale nie chcę też wrzucać moich mixów tylko do tematu ze zmiksowanymi postaciami, bo chcę mieć trochę bardziej porządek i mieć same swoje rzeczy. c:
Tak więc, dawno temu, w marcu, zaczęła się moja rodzinka, z Makiko, która zrobiła sobie dzieciaka z Yotsubatchim. Dzieciak - Yotsumakitchi - był uroczy, urosły mu cudowne czułki. Ale był też tak samo fabulous jak jego mama. XDD
A co zrobił Yotsumakitchi? Oczywiście, bardzo lubił chmurki. Nie miał co prawda skrzydeł, ale bardzo chciał latać. Poznał pewnego dnia Nijufuwatchi, kompletnie odleciał, wzięli ślub i urodził im się Makifuwatchi! (z którym miałam wpadkę, miał być fioletowy, ale go niechcący zrobiłam zielonego jak za dużo rzeczy jadł z restauracji, więc ratowałam się malowaniem go na różowego XD)
![[Obrazek: xd0JSh3.jpg]](https://i.imgur.com/xd0JSh3.jpg)
![[Obrazek: BvGXlTN.jpg]](https://i.imgur.com/BvGXlTN.jpg)
Makifuwatchi nie miał szczęścia w życiu. Od razu zakochał się w Lovelitchi, ale ta wredna baba unikała go super długo. Chodził do TamaTown, żeby zagrać z nią w badmintona, ale ona nigdy nie chciała się pojawiać. Za to bardzo polubiła go Mimitchi! Biedna, biedna Mimitchi. Kiedy byli już dorośli, oświadczyła mu się. Dwa razy. Za drugim razem Makifuwatchi jednak złamał jej już serce do końca i odpowiedział - zdecydowanie nie. ://// A ona i tak bardzo często rozmawiała z nim jak dalej uganiał się za Lovelitchi! Respect, gurl. XDDD W międzyczasie, jędza Lovelitchi, jak już raz na milion razy udało się ją spotkać, nigdy nie chciała się oświadczyć (bo Makifuwatchi nie wierzy w gender roles i to, że facet ma się oświadczać no i jestem zbyt leniwa, żeby zarabiać kasę na te pierśnionki, eh). Ale w końcu!!! Po latach starań! Lovelitchi się poddała, bo pewnie myślała, że ten stalker nigdy jej już nie zostawi.
![[Obrazek: KX3EZ64.jpg]](https://i.imgur.com/KX3EZ64.jpg)
I yay, ślub i dzieciak! Dziewczynka. <3 Makivelitchi! (brzmi prawie jak Machiavelli, ale super). Jest śliczna, cudowna i w ogóle.
Starałam się jej dawać jakieś życie społeczne i spotykać ją z innymi postaciami. Ale i tak nie wiem w kogo celować jako przyszłego małżonka. Może UraTogetchi, ale nie wiem jeszcze. XDD
I cała rodzinka:
Także, no, dziękuję za uwagę, mam nadzieję, że jeszcze zapostuję niedługo, a nie za kolejne 7 lat!
Liczba postów: 694
Liczba wątków: 6
Tamagotchi: P1-P2, v2-v6, +C, iD, iD L, P's, 4U, m!x, Meets
Bardzo ładne te mixy Ci wyszły! Zazwyczaj z klasycznych postaci wychodzi tak średnio, a tu proszę. Autentycznie są ładne i mają klasyczny vajb.
No. To do zobaczenia za 7 lat.
Liczba postów: 4,589
Liczba wątków: 40
Tamagotchi: v3, +C, iD, iD L, Sanrio m!x, Meets, Sanrio Meets
Okej, to jedne z najfaniejszych mixów jakie widziałam. To mi odzyskuje wiarę w mixy z Lovelitchi, bo po klątwie jej uszu przez kilka generacji w Meetsie założyłam omijanie jej szerokim łukiem. XD UraTogetchi fajnie się tu wpasuje wg mnie!
Jeju, to ja się boję, bo mam same ładne mixy, a kiedyś mi ta passa pewnie umrze. XD Chociaż i tak staram się kontrolować czyje geny będą przechodzić poprzez theme parku. Ale kiedyś na pewno się machnę. XDD
Poza tym, narysowałam ją, bo jest fajna plus rzadko kiedy mogę sobie narysować coś tak prostego i mało zobowiązującego. Więc yay, spróbuję tak kontynuować z następnymi genami (jeśli nie będą tragicznie brzydkie XD).
Btw, dla porównania, pierwsza strona:
Hahah. XD Tamto mi zajęło chyba godzinę, a to nowe zrobiłam w 10 minut. Ahh, ile 8 lat robi z człowiekiem. XD
Liczba postów: 3,419
Liczba wątków: 46
Tamagotchi: 17
JAKIE CUDOWNE MIKSY. Ten przedostatni był super, ale aktualny jest serio piękny. Zazdro, że Twoje Makikowe geny udały się lepiej, niż wtedy u mnie. :c Postać piękna na rysunku. A na tym starym rysunku najbardziej podoba mi się skreślone "Sa". XDDD Też myślę że pasowałby tu UraToge!!
Ja mam w moim Anni mixie takiego białego uratogeczowego miksa cudnego, przyjedź i je zeswatamy. ;_;
Liczba postów: 6,657
Liczba wątków: 85
Tamagotchi: 46.
@Skali, naprawdę chciałbym napisać, że czekałem 12 lat, no albo chociażby 7 na nowy wpis w Twoim pamiętniku, ale jestem na forum tylko.. 5 lat, więc no, potrzebuję chyba swojej wersji tego gifa, o.
Durny autoportret którego prawdopodobnie nigdy nie skończę, yay!
Anyhoooo, naprawdę nie masz pojęcia, jak strasznie się cieszę, że postanowiłaś dodać nowy wpis w pamiętniku!!♥;_________; Kocham wszystkie Twoje miksy całym moim durnym serduszkiem, ale Makivelitchi podoba mi się chyba najbardziej, szczególnie jako nastolatka była naprawdę przeurocza. No i aaaaaaaaaa, mógłbym sobie zapisać ten obrazek, który narysowałaś?? Naprawdę strasznie mi się podoba, no i cieszę się, że mogłaś narysować sobie coś prostego i niezobowiązującego, o. Nie mogę się już doczekać kolejnego wpisu, ale no, nie spiesz się proszę, my wszyscy tutaj na Ciebie spokojnie poczekamy.
Jeju, biedny Syriusz, też czekał na mnie, hahaha. XD Miłość mojego dzieciństwa, a ja go w Azkabanie zamknęłam. XD <3
Dzięki bardzo!! Pewnie, zapisuj ile chcesz, będę robić te mini rysunki specjalnie dla was i dlatego, że naprawdę są takie super chill (chociaż mój chłopak pierwsze co zobaczył to "a wstawisz na instagrama???" nie, nie wszystko co robię w życiu idzie na instagrama, pff XD).
Nowe wpisy będę robić pewnie co generację, bo nie wiem, nie chce mi się robić zdjęć jak bawią się zabawkami postacie czy coś, haha. Ale zależy mi na tych samych miksach i myślę, że ładnie będzie poukładane jak będę mieć tak jedną genę na posta. :'D I już mam właśnie dzieciaczka (sorki Lajri!! Kiedyś się może zmiksujemy, ale tak, faktycznie wzięłam UraTogetchiego), więc zobaczymy jak urośnie. c: Jutro wieczorem powinien być już dorosły, więc~
Ale pewnie oleję Mixa jak już przyjdzie mi nowe tama niedługo (o ile poczta mnie kocha). XD Ale się zobaczy!
|