Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rodzinka Lyree - cdn(ł) :)
Muzyka 
[Obrazek: 2pzjh9k.png]
Dołączam do zabawy. Uśmiech

[Obrazek: 1e0zlf.png]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mój konkursowy pamiętnik będzie opowiadał o rodzinie Lyree, a dokładniej, o życiu jej syna - Leo. Jeśli polubiliście Lyree, słodką Mimitchi, podczas Hatch'u z okazji Dnia Kobiet to i ten pamiętnik na pewno Was zaciekawi. :3
Ponieważ nie mam aparatu nie będzie zdjęć (w każdym razie nie Tamagotchi), ale zastąpię ten brak ciekawymi opisami, rysunkami i... różnymi niespodziankami. Uśmiech
Miłego czytania! c:

1.04.2011, piątek. Prima aprilis.
Tamagotchi MS zapauzowałam zaraz po zakończeniu Hatch'u z okazji Dnia Kobiet, więc rodzice jeszcze nie odeszli od małego Tsubutchiego. :3
Postanowiłam "wprowadzić" Lea na jego nową ścieżkę życia. W tym celu kliknęłam na dwie nutki, a następnie weszłam w "toy" i wybrałam dinozaura. Konik nie jest chyba najlepszą zabawką dla chłopca, prawda? c: Intuicja mnie nie zawiodła - Leo od pierwszego wejrzenia... polubił Dina. ^^
Potem poszliśmy do sklepu.
Dla Lea kupiłam popcorn
[Obrazek: 2afij3q.png]
a dla Lyree make-up
[Obrazek: 2vl09cl.png]
A co mi tam, niech się umaluje. ;3
Nagle nad głową Tamków pojawił się wykrzyknik. To pewnie pan Listonosz. : D
Ciekawe co przyniósł? Mimitchi otworzyła mu drzwi, a on dał jej kopertę - z serduszkiem. Jeśli to miał być żart primaaprilisowy, to był bardzo miły. Uśmiech

I na koniec rysunek rodzinki Lyree, wykonany przeze mnie:
[Obrazek: 30k7tjs.png]

Mam nadzieję, że spodobała Wam się ta "kartka z pamiętnika". :3
PS: Życzę powodzenia wszystkim osobom biorącym udział w konkursie. c:

1.04.2011, piątek. Prima aprilis. (wieczór)

Mały Leo wpadł na pomysł dowcipu, niestety nie zdążyłam go powstrzymać, zastanawia mnie tylko skąd on wziął materiały wybuchowe? XD
Dużo by wyjaśniać, więc zamieszczę niemy rysunek, który dokładnie oddał sytuację. ;3
[Obrazek: 24xihaa.png]
Oczywiście wyszło krzywo, ale mina Lyree - bezcenna. :'D
Co do rodzinki, to po dokładnym prysznicu poszli spać. Muszę przyznać, że wyglądali baaardzo słodko - rodzice spali pod kołdrami w serduszka, a Leo pod kocykiem między nimi. :3
Odpowiedz
Michu, v6. :3

Przedwczoraj zrobiłam breloczek z modeliny na Tamagotchi, ale jakoś nie było czasu, żeby go dać. Oto on:
[Obrazek: 280iefm.jpg]
Widać też obudowę mojego Tamagotchi i, niestety niewyraźnie, postacie. c:
2.04.2011, sobota.
Leo wciąż jest z rodzicami, pewnie odejdą dziś w nocy. To nawet logiczne - jakby odeszli wczoraj to Leo by pomyślał, że to żart primaaprilisowy i że rodzice zaraz wrócą.
Żeby zabezpieczyć Lea na przyszłość mama poszła do pracy. Zarobiła 400 gp. Nie dużo, ale zawsze coś. Oczko Z 550 gp poszliśmy do sklepu, na szczęście sprzedawali kiełbasę - ulubione danie rodziny. : D
Gdy rodzina się najadła w lodówce zostały 3 kiełbasy. Dobrze, że dzieci jedzą kaszkę i mleko. : )
Po psocie Lea, mama nie odzywała się do niego przez 1 godzinę i 37 minut. Leo postanowił, że da jej dziś kwiatki na przeprosiny... Jeśli chcecie wiedzieć co z tego wyniknie czytajcie mój pamiętnik - część 2 już wkrótce. ^^
Oto kolejna historyjka obrazkowa:
[Obrazek: wcok0i.png]
Wiąże się z nią mała zagadka - Leo powiedział wtedy swoje pierwsze słowo.
Oto mała podpowiedź: słowo jest po angielsku, ma cztery litery i nawiązuje do obu moich historyjek obrazkowych. :3
Za dobrą odpowiedź... mała nagroda. Uśmiech
Odpowiedz
Czy to słowo to... Joke? Oczko
Odpowiedz
Tak. ^^
Zaraz wyślę Ci 5 gp i niespodziankę. c:
Odpowiedz
2.04.2011, sobota. (popołudnie)
Zmieniłam godzinę w Tamagotchi na 23.59. Po chwili rodzice Leo odeszli zostawiając mi go pod opieką z nadzieją, że dobrze go wychowam.
Potem przestawiłam godzinę już na normalny czas.
Pierwszą rzeczą, którą zobaczyłam był zapłakany Leo. Nakarmiłam go i pobawiliśmy się, ale niestety malec wciąż płakał. Gdy bawiliśmy się dinozaurem zaczęłam się martwić, co jeśli jego rodzice podjęli złą decyzję? A jeśli nie jestem dobrą opiekunką? Gdybym była dobrą opiekunką uspokoiłabym go...
I nagle przyszedł mi do głowy pewien pomysł.
- Leo, przeprowadzę wywiad.
- Z kim? - wychlipał.
- Z tobą oczywiście!
- Ze mną? - chłopiec przestał ronić łzy. - Prawdziwy wywiad?
- Tak. Zaczynamy?
- Jasne! - wtedy na jego twarzy po raz pierwszy pojawił się uśmiech.

[Obrazek: 2czzuh3.png]
Ja: Witaj, Leo.
Leo: Dzień dobry.
J: Jaki gatunek muzyki lubisz?
L: Ten, który śpiewam obecnie - Classical Music.
J: Lubisz śpiewać?
L: Tak, ale wolałbym grać na jakimś instrumencie.
J: Czy zamierzasz związać swoją przyszłość z muzyką?
L: Tak, mam nadzieję, że założę zespół, który będzie znany w całym TamaTown!
J: Masz jakieś inne marzenia?
L: Tak, chciałbym wyrosnąć na pewnego Tamka...
J: Jakiego?
L: Jest na rysunku:
[Obrazek: t6traf.jpg]
J: Jaka to rasa?
L: Może to będzie pytanie dla czytelników pamiętnika?
J: Ok. Czy chcesz coś przekazać czytelnikom twojego pamiętnika?
L: Tak. Chciałbym im podziękować za komentarze i za to, że go czytają. Uśmiech
J: Jeszcze jedno pytanie, jakim Tamkiem chcesz być jako dziecko?
L: Kuribotchim. :3
J: Dziękuję i do zobaczenia. c:
Odpowiedz
To jest Togetchi.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Chciałam podziękować za 5 gwiazdek - miło, że komuś podoba się mój pamiętnik. :3
Jednak chciałabym by więcej osób go komentowało. Jeśli czegoś w nim brakuje, lub coś Wam się nie podoba śmiało, piszcie. c:
3.04.2011, niedziela.
Jedno z marzeń Leo się spełniło, stał się Kuribotchim. Jako mały pączuś mógł już iść do przedszkola. Gdy tylko ktoś zapukał natychmiast zaczął pikać żebym się pośpieszyła i otworzyła. W drzwiach stanęła pani przedszkolanka (Nanny) i dała mu robota. Wyjaśniła mu też czym jest Tama-przedszkole i jak może tam dojść. Gdy tylko sobie poszła pognaliśmy do przedszkola. Pierwszą zabawą było skakanie na skakance, niestety, Leo przegrał z jakąś dziewczynką. :c
Lekko zniechęceni wróciliśmy do domku, tam zamieniłam Dina na robota. Leo długo zastanawiał się nad imieniem dla swojego nowego przyjaciela, aż w końcu pojął decyzję:
- To będzie Bob.
Ponieważ nam się nudziło znów zawitaliśmy do przedszkola, jednak ja musiałam zjeść śniadanie, więc Leo został pod opieką pani Nanny. Oczywiście później opowiedział mi jak było:
- Było super! Pani czytała nam bajeczki.
- Jakie bajeczki?
- No, normalne. "Królewna Śmieszka", "Kubuś Uchatek" i "Kapciuszek".
- Jesteś pewien, że tak się nazywały?
- Nooo...
Mini konkurs: Jakie są prawidłowe nazwy podanych bajek? Uśmiech
Teraz czas na dużą niespodziankę - krzyżówka!
[Obrazek: kd63q0.jpg]
Pytania do krzyżówki:
1. Rasa mamy Leo.
2. Okrągły instrument.
3. Rodzaj muzyki, który lubi Leo: ... Music.
4. Pierwsza zabawka Leo to...
5. Pierwsze słowo Leo.
6. Prezent na "przeprosiny" Leo to...
7. Imię mamy Leo.
8. Rasa niemowlaków w MS.
9. Parasolka w drugiej historyjce obrazkowej była...
10. Kolor mojej obudowy Tamagotchi to...
11. W Tama-przedszkolu dzieci skaczą na...
12. 6 dzień pamiętnika (tygodnia) to...
13. Moja obudowa Tamagotchi jest w...
14. Imię taty Leo.
15. 2 dzień pamiętnika (tygodnia) to...
16. Tamek, którym chce być Leo to...

Nagrodą za podanie hasła jest 50gp. ^^
Odpowiedz
Bardzo podoba mi się Twój pamiętnik. Fajny pomysł z krzyżówką. Też miałam pomysł na krzyżówkę, ale jestem u babci i nie mogłam jej tu zrobić. Wyprzedziłaś mnie. D:
Ale za to mam jeszcze inne pomysły. C:

PS. To ja dałam Ci 5 gwiazdek. :3
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
Cieszę się. :3
3.04.2011, niedziela. (popołudnie)
Do Lea przyszedł... Zajączek Wielkanocny!
Oczywiście Leo się przestraszył i zaczął się drzeć:
- Kidnaaaaaper! Z ogoneeeem!
Musiałam mu wyjaśnić idee Świąt Wielkanocnych. Swoją drogą, powinni go na to przygotować w przedszkolu. ._.
Zajączek przyniósł ze sobą 2 identyczne jajka z gwiazdką. Leo był bardzo ciekawy co w nich jest, ale gdy tylko kliknęłam Zajączek zniknął. :c
Cóż, może się jeszcze pojawi?
Dołączam rysunek Leo, jako pączuś jest bardzo słodki. :3
[Obrazek: 2lxxftc.png]
Odpowiedz
4.04.2011, poniedziałek.
Leo znów się przemienił, tym razem w Hinotamatchiego - ognistego Tamka. Oczko
Bardzo go to ucieszyło, ponieważ Hinotamatchi jest podobny do Togetchiego, którym Leo chce zostać.
Nagle nad głową mojego podopiecznego pojawił się wykrzyknik, chyba czas do szkoły muzycznej. ^^ Kliknęłam na drzwi, ale zjawił się pan Listonosz. W dymku ukazała się Lyree. Uśmiechnęła się do synka i rzuciła nam worek z gp. Okazało się, że to 2000gp! : D
Mogliśmy pójść na duuuże zakupy, głównie po jedzenie. Oczko

Dane Leo:
1yr
25lb
Tone: 327
Rhythm: 316
Original: 418
Muzyka: rock'n'roll
gen: 2gen
2000gp

Macie jakieś propozycje na nazwanie zespołu Leo? Ja myślałam nad Fire (ang. ogień). : )

4.04.2011, poniedziałek (popołudnie).
Do domu Leo znów zawitał Zajączek Wielkanocny. Tym razem mój podopieczny postanowił z nim porozmawiać. A raczej... przeprowadzić z nim wywiad. ^^

[Obrazek: fx48pe.png]
Leo: Dzień dobry, Zajączku Wielkanocny. ^^
Zajączek Wielkanocny: Dzień dobry. Pragnę sprostować, nie jestem Zajączkiem Wielkanocnym, ale Króliczkiem Wielkanocnym. Mój kuzyn Zajączek odwiedza "kolorowe" wersje Tamagotchi i niektóre "zwykłe".
L: Jakie wersje ty odwiedzasz?
KW: p1, p2, v3, v6 i TamaGo.
L: Jaka wersja jest twoja ulubiona?
KW: V6. Uwielbiam muzykę, poza tym są tu bardzo miłe Tamki, dla których zawsze mam jakiś upominek... Uśmiech
L: Czy zdążysz odwiedzić wszystkich?
KW: Oczywiście! Mam swoje sposoby jak Święty Mikołaj.
L: A czy tylko grzeczne Tamki dostają upominki?
KW: Z reguły wszystkie są grzeczne. Oczko Jeśli jednak trafi się niegrzeczny zamiast prezentu dostaje upomnienie.
L: Lubisz swoją pracę?
KW: Tak, uwielbiam kicać po całym Tama-Świecie.
L: Św. Mikołaj mieszka w Laponii, na Ziemi. A ty gdzie mieszkasz?
KW: Również na Ziemi, ale w Australii.
L: Czy chcesz dodać coś od siebie czytelnikom naszego pamiętnika?
KW: Tak. Bądźcie grzeczni, to i do was przyjdzie Króliczek lub Zajączek Wielkanocny. Uśmiech A to dla ciebie, mój mały przyjacielu. 2 jajka z niespodziankami.
L: Dziękuję i do zobaczenia za rok. :3
KW: Kic, kic, kic.
Odpowiedz
Czy to imię to na moją cześć? XD Fajnie. :3 Podoba mi się pamiętnik.
Odpowiedz
Tak. :3 Lyree to Twoja imienniczka. XD
Odpowiedz
5.04.2011, wtorek.
Wczoraj wieczorem Leo odwiedził placówkę oświatową, zwaną potocznie szkołą. Ogromny budynek nie wydawał się zbyt przyjazny, mimo wszystko weszliśmy i rozglądaliśmy się za odpowiednią salą. Ponieważ w Tama-Szkole numeracja jest znacznie inna nie poszło nam trudno - sala muzyczna była oznaczona ♫. Uśmiech
Pani nauczycielka porozdzielała Tamki na zespoły, ponieważ trochę się spóźniliśmy Leo został dołączony do zespołu z dwójką innych dzieci. Okazało się, że to Paul - Nonopotchi i Lisa - ChaMametchi. Zespół nazwali "Fire". Po ich pierwszej próbie pani nie "skakała z radości", ale też nie powiedziała, że było tragicznie. Nie zaszkodzi jednak więcej ćwiczyć - zakończyła z uśmiechem. Po próbie wyszli ostatni i przed pożegnaniem umówili się na następny dzień.
Gdy wróciliśmy do domu zauważyłam, że Leo dziwnie się zachowuje. Jak na dobrą mamę przystało nie wnikałam, jeśli będzie chciał porozmawiać sam do mnie przyjdzie.
I tym razem przeczucie mnie nie pomyliło - Leo po chwili zaczął zwierzać mi się ze swoich problemów. Wkrótce okazało się, że chłopak zakochał się w Lisie! No proszę, kolejna miłość w Tama-Otoczeniu. Oczko Problem tkwił w tym, że mój podopieczny był baaardzo nieśmiały, należało mu więc pomóc.
- Zadzwoń do Lisy i zaproś ją na kolację. Kupimy coś pysznego w sklepie, poznasz ją lepiej. Zobaczysz, wszystko się ułoży.
- Mhm... A jeśli nie będzie chciała przyjść?
- Zadzwoń, na pewno będzie chciała.
Leo zadzwonił i z radością powiadomił mnie, że Lisa przyjdzie.
Teraz kończymy wpis, bo wiecie, trzeba się przygotować na wizytę tak ważnego gościa. Serce
Odpowiedz
OO, to się narobiło ;DD. Nie zapomnij zdać sprawozdania z "randki" Lea i Lisy. Język ^^
Odpowiedz
5.04.2011, wtorek. (wieczór)
[Obrazek: dgte87.jpg]
^ Oto jak wyglądał Leo po powrocie ze szkoły. ^^
Szybko sprzątnęliśmy dom i przygotowaliśmy kolację - kurczaka i miskę sałatki, a na deser mus czekoladowy. :3
Punktualnie o 17.30 zjawiła się zarumieniona Lisa. Był to dobry znak - nie rumieniłaby się bez powodu... Zawstydzony
Kolacja przebiegła w miłej atmosferze. Dowiedzieliśmy się, że Lisa pochodzi z bardzo dobrej i bogatej rodziny o długiej tradycji. ChaMametchi zdradziła, że marzy o założeniu rodziny, ale jej rodzice pragną by kształciła się w najlepszych szkołach i została sławną piosenkarką.
Po kolacji Leo i Lisa poszli na spacer. Powiedziałam, żeby się nie śpieszyli. Zanim zniknęli zauważyłam, że trzymają się za ręce. Serce
Po powrocie Leo wrócił sam. Powiedział, że odprowadził Lisę i zdradził mi przebieg ich "spaceru".
Gdy doszli do parku Leo podarował Lisie czerwoną róże. Oboje byli bardzo zawstydzeni, ale chłopak zdobył się na odwagę i wyznał jej swoje uczucie. Lisa powiedziała, że również zakochała się w nim od pierwszego wejrzenia. Przez dalszą część spaceru oboje szli w milczeniu trzymając się za ręce, a w Pakowej Altance Róż pocałowali się. :3
Gdy odprowadził Lisę umówili się, że przyjdzie po nią przed szkołą.
Miłość kwitnie, ach kwitnie~
Prawdę mówiąc mam już imię dla dziecka. c: A konkretnie dla dziewczynki, co powiecie na Lenę? W końcu i Leo i Lisa mają imiona na "L". Uśmiech

PS: Przypominam o krzyżówce z poprzedniej strony. (;
Odpowiedz