Ocena wątku:
  • 8 głosów - średnia: 4.13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
~Scal's Tama Diary~
Tęcza 
[Obrazek: 96x5kk.jpg]

Dołączam do zabawy. Uśmiech

Mam nadzieję, że pamiętacie mój hatch z okazji Dnia Kobiet. Ten pamiętnik jest jego kontynuacją. W hatchu opiekowałam się Poppy. Tym razem w Tamagotchi v6 mam jej synka - Leo. Dobra zaczynam. C:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1 Kwietnia 2011 rok. Prima Aprilis.

Właśnie przyszedł pan Listonosz! Poppy wyszła na dwór, by zobaczyć co przyniósł. Okazało się, że to była kupka. :<
- Chyba Listonosz nie lubi mojej mamy.- pomyślał Leo.
Ach, te dzieciaki!
Dzisiaj tata Jack i Leo patrzyli jak Poppy gra na gitarze. Leo był zafascynowany.
Ale bardziej zafascynowało go to, jak rysowałam obrazek ich rodziny. Leo patrzył się na długopis, jak szybko sunie się po kartce. Powiedział mi wtedy, że będzie chciał zostać malarzem. Gdy zobaczył, że na kartce dorysowałam im ubranka, zdecydował się, że zostanie projektantem mody. Jest to bardzo dziewczęce zajęcie, ale jak Leo się uparł, to niech tak zostanie. C:
Gdy rodzice odejdą od Lea, to zmienię zabawkę z Lusterka na Autko. Teraz i tak Leo nie może używać zabawki. Okazało się, że rodzinka jest głodna. Nakarmiłam ją i wróciłam do rysowania. Leo powiedział mi, że bardzo podoba mu się rysunek, i że chciałby żebym narysowała więcej. Obiecałam mu, że wstawię tę prackę do pamiętnika. To tyle na chwilę obecną. Może później coś wrzucę. C:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kącik projektowy

Leo nalegał bym zrobiłą taki Modny kącik. :3
W tym miejscy będę umieszczała rodzinkę w ubrankach zaprojektowanych przezemnie. Gdy rodzice odejdą od Lea, będą tylko ubranka Lea. Teraz jeszcze cała rodzinka:

[Obrazek: 167jme9.jpg]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Rebusowo

W Rebusowie będę umieszczała rebusy. Pierwszy będzie najłatwiejszy. Oto on:

[Obrazek: 2edxp1k.jpg]

Słowo, które wyjdzie z rebusu, proszę pisać w poście w tym temacie. Za dobrą odpowiedź 5 GP!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Żegnamy,
Scalee i Rodzinka Dine'ów.
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
''maleństwo'' Oczko
Odpowiedz
2 Kwietnia 2011 rok.

Dzisiejszego dnia stało się coś niezwykłego! Mama Lea została przyjęta przez jurorów i otrzymała 10000 GP! Mama bardzo się ucieszyła i kupiła w sklepie 2 ananasy, 2 kebaby i materiały dla Lea. Resztę pozostawi w testamencie swojemu synkowi.
Jak wyglądał Leo przy materiałach zobaczycie w Kąciku Projektowym. Uszył on piękną kokardę dla swojej mamy. Mama zachwycona jego umiejętnościami chciała, żeby chodził do Szkoły Krawieckiej. Tata za to chciał, by synek chodził do Szkoły Muzycznej.
Po krótkiej kłótni rodzice znaleźli sposób. We Francji jest Szkoła Krawiecko - Muzyczna. Mama pomyślała, że to będzie najlepszy sposób na kształcenie jego umiejętności - muzycznych i krawieckich. W kilkadziesiąt minut spakowali się i wsiedli razem do pociągu. Po 5 godzinach dojechali do Paryża. Widoki były piękne, a Leo zobaczył pana, który sprzedawał Tama - bagietki. Przy ulicy blisko Wieży Eiffla stała ich willa. Willa była przepiękna, a Leo miał w niej własne Studio Muzyczne i Krawieckie. Pomyślałam, że opiekują nim się dziś tak bardzo, bo chcą go dzisiaj w nocy opuścić. D: Wtedy ja będę się maluszkiem opiekowała. C: Na ulicy Leo zobaczył dziewczynkę. Była ona w jego wieku.
- Ceść!- Powiedział Leo do koleżanki.
- Czesć!- Odpowiedziała dziewczynka.
- Jak mas na imię? Ja jestem Leo.
- A ja to Luci. To żdrobnienie od Lucille.
- Pobawimy się?
- Jaszne.
Dzieciaczki się goniły po całym podwórku. Na szczęście, że nie po ulicy, bo akurat przejeżdżała ciężarówka z Tama - Lay's'ami.
- Przyjdzies do mnie do domu?- spytał się Leo.
- Ocywiście. Tylko szpytam się mamy.- odpowiedziała Luci.
CDN.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kącik projektowy

Pierwszy wykonany przez Lea dodatek - Kokardka:

[Obrazek: fanmo.jpg]

Leo przed wykonaniem kokardki.

[Obrazek: mcad4z.jpg]

Leo kiedy daje kokardę mamie.

[Obrazek: 2rwnhc3.jpg]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Rebusowo

Do kogo należą te nóżki? Nagrodą jest 5 GP!

[Obrazek: 24oqexd.jpg]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Żegnamy,
Scalee i Rodzinka Dine'ów.
Odpowiedz
Nóżki należą do Makiko!
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Dzisiaj jestem u babci i niestety nie będzie dzisiaj Kąciku projektowego i Rebusowa, bo nie ma u babci skanera i mojego ulubionego programu graficznego. Ale za to dzisiaj będzie coś nowego. ; )

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Uwaga!! Przygoda pt. Pierwszy dzień w przedszkolu.

PS. Przygoda to dłuższe opowiadanie, które urozmaica pamiętnik. Czytelnicy spotkają jeszcze kilka Przygód w moim pamiętniku. C:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3 Kwietnia 2011 rok./ Przygoda pt. Pierwszy dzień w przedszkolu.

Dzisiejszego dnia rai, rodzice opuścili Lea. Zapłakany Leo biegał po całej willi w poszukiwaniu rodziców.
Gdy uświadomił sobie, że rodziców nie ma, przytulił się do mnie i płakał.
Płakał i płakał, aż w końcu zasnął. Oczywiście nie na długo. Spał około 10 minut. Nakarmiłam go kaszką i mlekiem, dałam mu się pobawić autkiem, a niespodziewanie zmienił się w Kuchitamatchiego!
Wiem, że to postać złej opieki, ale opiekowałam się nim najlepiej jak mogłam. Po ok. 2 godzinach Lea odwiedziła przedszkolanka Nanny. Pani Nanny dała dzieciaczkowi w prezencie zabawkę - dinozaura.
Leo bardzo się ucieszył, co było miłą alternatywą dla smutnego poranka i nazwał dinozaura Sir Dinosiaur. (czyt. Ser Dinosier.)
Leo musiał od tego czasu chodzić do przedszkola
. Maluszek trochę się bał, ale powiedziałam mu, żeby wziął Sir Dinosiaura ze sobą do przedszkola, by było mu raźniej.
Leo z bladą twarzą, ale i z dobrą myślą przekroczył drzwi przedszkola. Pomieszczenie było bardzo kolorowe. Stoliczki były malutkie, dostosowane do wzrostu przedszkolaków. Przy jednym z nich siedziała jego koleżanka - Luci.
Teraz nie była Petitchi. Była...Hitodetchi!
Leo biegiem kroczył do niej.
- Cześć, Luci.
- Hej, Leo. Siadaj.
Leo usiadł obok Luci. Zaczęli, jak to dzieci gawędzić o wszystkim.
Na początku rozmawiali o tym, na kogo chcieliby wyrosnąć.
- Ja wyrosnę na Kikitchiego, a potem na Kuromametchiego i się z tobą ożenię.- powiedział Leo, po czym Luci się zarumieniła.
- No a ja będę ChaMametchi, a później Chantotchi. I się z tobą ożenię.- opowiedziała Luci.
- Dzieciaczki! Czas na zabawę na dworze!- oznajmiła pani Nanny.
Maluchy biegiem udały się do przedszkolnego ogrodu.
Leo zsiadł z krzesła i podał Luci rękę, by się jej złapała.
Jak to dziewczynka, Luci po raz kolejny się zarumieniła.
- Co za mały dżentelmen.- rzekła przedszkolanka ze łzami w oczach- No Luci i Leo chodźcie.- powiedziała kierując się do wyjścia.
Po jej minie wyglądała jakby wspominała stare czasy.
W ogródku stały dwie starsze dziewczynki - Ichigotchi i Ringotchi. Trzymały one skakankę. Gdy wszystkie przedszkolaki się zebrały, przedszkolanka rzekła:
- To są wasze starsze koleżanki ze Szkoły Muzyczno - Krawieckiej. Będą kręciły skakanką. Proszę teraz dobrać się w pary - chłopiec i dziewczynka.
pierwszej parze ustawili się: Kuribotchi - Mark i Tamatchi - Liz.
Mark i Liz zaczęli skakać. Liz się nie udało, przegrała i zaczęła płakać.
Leo pomyślał, że jak Luci przegra, to też będzie płakała, a Leo tego by nie chciał.
Następną parą byli Leo i Luci.
Gdy zaczęli skakać, okazało się, że skaczą na takim samym poziomie.
Leo pamiętał, że musi przegrać, by Luci nie płakała.
Leo umyślnie przewrócił się i uderzył się w policzek.
Luci, chociaż wygrała, od razu podeszła do Lea i pomogła mu wstać.
- Nie musiałeś specjalnie się przewracać.- powiedziała Luci.
- Wiem, ale tak robią przyjaciele. Robią dla siebie miłe rzeczy.- dodał Leo z uśmiechem.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Podobała się Przygoda? C:
Możecie komentować moje wpisy, bo bardzo cicho jest w moim pamiętniku.
Nie martwcie się! Zniosę krytykę. : )

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Żegnamy,
Scalee i Leo
Odpowiedz
3 Kwietnia 2011 rok, po południu

Leo właśnie się kąpie, więc nie będę mu przeszkadzać. O! Teraz skończył.
Chwila, chwila. Co on do mnie mówi? Wieczorem odwiedzi go Luci?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Żegnamy,
Scalee i Leo
Odpowiedz
4 Kwietnia 2011 rok.

Dzisiejszego dnia Leo zamienił się w Kikitchiego!
Przyszedł do niego nawet Zajączek Wielkanocny, z którym chętnie się przywitał.
Odwiedził go także nauczyciel, ze Szkoły. Dał on Kikitchiemu prezent - Skrzypce.
Leo musiał pójść do szkoły, by rozpocząć naukę. Przed szkołą spotkał przyjaciół:
Hinotamatchiego i ChaMametchi. Hinotamatchi to nowy znajomy, zwie się Johnny. ChaMametchi to rzecz jasna Luci. Leo ucieszył się, że Luci stała się postacią o jakiej marzyła, i dlatego przytulił ją mocno. Potem weszli do Szkoły. Pierwszą lekcją była Muzyka. Oh! Zapomniałabym. Zespół Lea nazywa się Lucks. Nazwał go tak na cześć Luci i szczęścia. Zespół grał piękną muzykę. Następną lekcją było Projektowanie. Trzeba było dobrać się w pary. Leo oczywiście wybrał Luci. Miał za zadanie udekorować ubranie Luci. Efekt zobaczycie w Kąciku Projektowym. Luci spodobało się ubranie, ponieważ było teraz fioletowe.
Na przerwie Leo dał czerwoną różę Luci i zaprosił ją na randkę. :3
Luci się zgodziła i posłała buziaka Kikitchiemu. Podziękowała za kwiatka i skierowała się do łazienki, by znaleźć wazon i wsadzić do niego kwiatka.
Po szkole Leo powiedział mi, że przyjdzie dzisiaj Luci i że zjedzą razem na kolację i wejdą potem na Wieżę Eiffla. Zgodziłam się na to, żeby mieli randkę, bo uważam, że Luci jest bardzo miła.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kącik projektowy

Oto ubranko Lea wykonane dla Luci. :3

[Obrazek: o08e3a.jpg]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Rebusowo

Kto zgadnie jakiego instrumentu używa Leo, a jakiego Luci?
Nagroda to 20 GP!
Odpowiedz
Dobra, strzelam XD! Lucy - mikrofon, Leo - fortepian/pianino. < zdałam się na przeczucie D: >
Odpowiedz
Niestety, nie udało Ci się. D:
Nagroda pocieszenia - 5 GP C:
Odpowiedz
To ja spróbuję.
Lucy - Karaoke, Leo - perkusja. ; )
[Obrazek: e16h3q.jpg]
PRECZ Z ACTA! GŁOSUJ NA OSU!
xD
od Cheer <3
Odpowiedz