Zaczynamy o 17:00, ale temat zakładam już teraz
Tutaj zamieszczamy wpisy z pamiętników naszych wykluwanych dziewczynek 
Tutaj zamieszczamy wpisy z pamiętników naszych wykluwanych dziewczynek 
![[Obrazek: 212ziuf.png]](http://i51.tinypic.com/212ziuf.png)
|
Hatch z okazji dnia kobiet - zaczynamy :)
|
|
Zaczynamy o 17:00, ale temat zakładam już teraz
Tutaj zamieszczamy wpisy z pamiętników naszych wykluwanych dziewczynek ![]() ![]()
08-03-2011, 14:10
Nie mogę czekać do 17, więc zacznę teraz.
Na moim colorku pojawiło się jajko. ![]() Potem (na szczęście) wykluła się dziewczynka. Nazwałam ją Megan. Czyż nie jest sweet? ![]() Na dworze była piękna pogoda i zdobyła lucky ietma z chmurką. (nie zrobiłam wtedy zdjęcia, więc narysowałam) ![]() Posadziłyśmy drzewko. ![]() Potem Megan zachorowała ;( ![]() Uleczyłam ją. Pograłyśmy w spadające jabłka. ![]() Zachciało jej się kupcię. ![]() Teraz śpi, więc nie będę jej przeszkadzała. Kiedy się obudziła- ewoluowała w sakuramotchi i dostała 100gp. ![]() Teraz wpisujemy wszystkie kody, a potem będziemy nabijały drzewka. Poszłyśmy na zakupy. Kupiłam jej to coś do picia za 150 gp. Megan dostała do tego kupon. Wygrałyśmy... Parasolkę! ![]() Długo bym jeszcze pisała, ale wyczerpałam limit zdjęć. D: Kolejny wpis jutro. Pozdrowienia Megan&kurolove
08-03-2011, 16:33
Też już nie wytrzymam:
Na ekranie pojawiło się słodziutkie jajko w nutki. Po chwili wykuła się malutka Petitchi. Nazwę ją... Heili! Zaczęła krzyczeć, że jest głodna. No dobra... nakarmię ją -.- Tsa... Okazało się, ze jej japońskie imię przyczyniło się do muzyki. ,,Asian Music" Jak coś się wydarzy to zrobię Edit. EDIT: Cały czas je, sra, je, sra... O ewoluował w Hitodetchi!
08-03-2011, 18:04
~~
Jako iż jedyną rzeczą którą miałam pod ręką była rzutka od darta - właśnie nią uśmierciłam UraKuchipatchego z synkiem. [*] ![]() Pojawiła się tabliczka z jakimiś napisami, niestety nie zdążyłam zrobić jej zdjęcia. Następnie zostałam poproszona o wpisanie daty i godziny. ![]() No i pojawiło się jajko. Urocze, takie w gwiazdki. :3 ![]() - No już, nie bój się, chodź do mnie - mówiłam. No i stało się - jajko zaczęło gibać się na wszystkie strony i po chwili wyskoczyła z niego śliczna dziewczynka z rodziny UraMeme. ![]() Wpisałam jej pewne tajemnicze imię. Jednak zwracać się będę do niej po prostu "Nutka". ![]() Nagle mała zaczęła krzyczeć i miała zły humor. Nic dziwnego - była głodna. Nakarmiłam ją rybą i winogronem. Tak się składa, że nie chciałabym, żeby wyrósł mi mały, biedny grubas - więc poszłyśmy pograć w gry, zarabiając również gotchi punkty. ![]() ~~ Przepraszam za jakość zdjęć. c: ![]() ![]() ![]() ![]()
08-03-2011, 19:45
Zaczynamy Hatch~
Reset. Pip, pip, pip. Na szczęście dziewczynka pojawiła się za pierwszym razem. Data, godzina, urodziny, imię... hm... niech będzie... Lyree! O 19.04 urodziła się Lyree. Malutka była głodna i zapłakana, oczywiście zaraz ją nakarmiłam, a potem poszłyśmy grać w 'Sound Block', najłatwiejszą grę w MS. :3 Dopiero teraz zauważyłam, że Lyree ma zabawkę - konika i instrument - mikrofon. Gra 'Classical Music', spodobał mi się zamek, nad nazwą. c: Jeśli chodzi o punkty to mała Tsubutchi ma 20 z Tone i 30 z original. Po zagraniu w gry spostrzegłam, że Lyree ma chory ząb - szybko dałam jej lekarstwo. Malutka była bardzo zestresowana, musiałam dać jej konika do zabawy, a w między czasie sprzątnąć jej kupkę. (;
~Zaczynam Hatch
Nazwałam ją Poppy. Poppy dostała zabawkę-konika i instrument-mikrofon. Mała Poppy była głodna, więc dałam jej jedzonko i butelkę dla dziecka. Poppy lubi Azjatycką muzykę, ale ulubiona muzyka może się z czasem zmienić. Zagrałyśmy w Sing a Song, dzięki czemu Poppy zdobyła 20 TONE. Poppy posiada 3000p i waży 5LB. Poszłyśmy potem do sklepu, w którym kupiłyśmy łopatę, dietetycznego drinka, serowe ciasto i dwa hamburgery. Teraz Poppy zostało tylko 720p. D: Poppy pobawiła się swoim konikiem, co nie dało żadnych efektów, ponieważ nie była zestresowana. Nakarmiłam Poppy jedzeniem dla dzieci. Po chwili okazało się, ze Poppy jest chora. Oczywiście dałam jej lekarstwo i wyzdrowiała. Ucieszyła się z powrotu do zdrowia, ale miała 15 stresu. Pobawiła się konikiem i stres zniknął. Później Poppy poszła spać. Tyle na dzisiaj. Zegnamy, Scalee i Poppy ![]()
09-03-2011, 07:54
Razem z Megan wyhodowałam wszystkie drzewka. Użyłam serduszka HappyHappy i Happyhappitchi przyleciała do nas zsypując na Megan swój czarodziejski proszek.
![]() Teraz mamy dwa Lucky Itemy! Potem użyłyśmy listu i przyleciał jakiś gostek na płycie. ![]() Połączyłam się z iD. Akurat miałam tam chłopca, więc dał jej bukiecik mówiąc, że to spóźniony prezent z okazji Dnia Kobiet. (nie zrobiłam wtedy zdjęcia,więc użyłam innego) ![]() Dałam Megan ziemniaka, a ona puściła bąka. XD ![]() Następnie dałam jej gumę do żucia. ![]() Potem chciała pograć na pianinie. Brawa dla niej! ![]() Potem podnosiła ciężarki, ale były dla niej za ciężkie. ![]() Spociła się, więcużyła wachlarza. Niestety wywiał ją z pokoju... ![]() Teraz zbieramy lucky itemy. ![]() (mam jeszcze koniczynkę) Pa! ![]() Megan&kurolove
Hatch'u ciąg dalszy, czyli przygody małej Lyree~!
Dziś Lyree zamieniła się w... Hitodetchi! Czyli małą gwiazdkę. Była dzieckiem, co oznaczało, że może mówić:- Kim jestem, mamusiu? - zapytała zaniepokojona. - Jesteś Hitodetchi, to wspaniale! Po mojej odpowiedzi mała wyraźnie się rozpogodziła, zjadłyśmy śniadanko i poszłyśmy pograć. Obecnie mamy: Thone: 25, Rhythm: 33, Original 43. Potem Lyr zaczęła śpiewać, muszę przyznać, że ma bardzo ładny głos i... kto wie, jak rozwinie się jej kariera? Po zabawie porozmawiałyśmy sobie trochę o przedszkolu. Okazało się, że i to dręczyło małą Hitodetchi. - Co będzie w przedszkolu? - W przedszkolu będziesz, razem z innymi dziećmi, bawiła się i przygotowywała do pójścia do szkoły muzycznej. - A co jeśli pani przedszkolanka, albo dzieci mnie nie polubią...? - Na pewno cię polubią, kochanie. Pomimo tego mała wciąż była zmartwiona. By poprawić jej humor poszłyśmy do sklepu, gdzie wybrała sobie lizaczka, za 100 GP. Po powrocie była już wesoła, teraz bawi się konikiem, którego lubi jeszcze bardziej, niż kiedy była niemowlakiem. :3 edit. Do Lyree przyszła właśnie przedszkolanka i dała jej dinozaura. XD Jednak Dino (tak Lyree go nazwała) bardzo się jej spodoba: - Roaaaaaar, roaaaaaaaaaaar! >D ^ Zresztą sami widzicie. XD - No cóż, koniec zabawy malutka, czas do przedszkola! - Ech, a mogę zabrać Dina? - Nie, kochanie, w przedszkolu będzie dużo innych zabawek, poza tym nie chcesz chyba go wybrudzić, prawda. - Nie, nie chcę. No i poszłyśmy do przedszkola. Miejsce to, było bardzo ładne, zielone i zadbane. Od razu przypadło nam do gustu. Po chwili podeszłam do Nanny, pani przedszkolanki: - Dzień dobry, jestem mamą Lyree. - Ach, witam. Lyree, chodź zaczynamy zajęcia. Pani też, proszę. Po chwili usłyszałam gwizdek, zajęcia się zaczęły. Polegały one na tym, żeby skakać przez skakankę. Za moją córeczką miała skakać jakaś grubiutka dziewczynka. Jak podejrzewałam nie szło jej ze skakaniem, więc Lyree wygrała. Pierwszy dzień w przedszkolu był pełen wrażeń. c: Teraz Lyree poszła pobawić się z Dinem.
~Ciąg dalszy Hatcha
Dzisiaj mała Poppy zamieniła się w Hitodetchi. Ja to była radość! Poppy skakała po całym ekraniku jak szalona! Poppy lubi teraz Hip-Hop. Poppy ma teraz 50 Tone, 34 Rythm i 30 Original. Dzisiejszego dnia Poppy pierwszy raz poszła do przedszkola i dostała od przedszkolanki śliczne lusterko. Narazie bawi się swoim konikiem, Mary, ponieważ lusterkiem będzie się bawiła gdy będzie starsza. Poppy w przedszkolu skakała na skakance z wszystkimi dziećmi. Niestety przegrała ale przed chwilą pierwszy raz wygrała i bardzo się ucieszyła. Po pobycie w przedszkolu Poppy polubiła Rocka. Ach, te dzieci! Tak często zmieniają upodobania! Potem poszłyśmy do sklepu po dwa hot-dogi. Poppy ze smakiem zjadła hot-doga. Zagrałyśmy potem w Sound Block. Poppy przeszła całą grę i dostałą 30 Original! Użyłyśmy potem łopaty i znalazłyśmy w ziemi słoneczko! Potem Poppy wypiła dietetycznego drinka, ale nie posmakował jej, co oznaczało nieszczęśliwą buźkę i stres. Ale Poppy odzyskała humor po zabawie konikiem. Poćwiczyła także śpiewanie. Poppy śpiewa coraz lepiej! Żegnamy, Scalee i Poppy ![]()
09-03-2011, 17:11
Ach Lyree, Lyree, co z ciebie wyrośnie?... - popołudniowe perypetie małej Hitodetchi~
- La la la la la, la la, la la... ^ Tak, to Lyree tak pięknie ćwiczy. ^-^ Postanowiła zostać w przyszłości piosenkarką i założyć własny, supermegaodlotowy zespół o nazwie... Angels ( ) lub Devils ( ). A może jeszcze coś innego. (; Cóż, żeby Lyree spełniła swoje marzenia musi ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Jeśli chodzi o śpiew - jest wspaniale, gorzej z punktami (Thone: 65 Rhythm: 81 Original: 80), ale myślę, że sobie poradzimy. ^^ Lyree wyrzuciła Dina na śmietnik. Powiedziała, że go już nie lubi. Nie wnikałam - bo i po co? Zaczęła natomiast pałać (znów) sympatią do konika, któremu dała na imię Inka. Obecnie mała Hitodetchi jest zainteresowana muzyką rock 'n' roll, ale nie ma jeszcze ukształtowanego gustu muzycznego. Oprócz marzeń o karierze Lyree ma jeszcze jedno pragnienie, chce wyrosnąć na Violetchi. Ucieszyłam się słysząc to, bo Violetchi to jedna z moich najulubieńszych Tama-postaci. O, pojawiły się jakieś drzwiczki - to łazienka. Wygląda na to, że Lyr będzie się teraz kąpać. c:
09-03-2011, 17:40
Heili jest jakaś nawiedzona -.- Cały czas śpi. Jak się poruszy to dam EDITA
EDIT: Heili się ockneła i zaczęła garć na tym durnym instrumenciku O.o
09-03-2011, 21:18
~Wieczorne śpioszki
Poppy, Poppy. Dziwna jesteś! Teraz lubisz latynoską muzykę! Wiecie na jaką postać Poppy chce wyrosnąć? Najpierw chce być Chamametchi a potem Memetchi lub Mimitchi. Ale Poppy teraz tego nie słyszy, ponieważ zapadła w słodki, cichy sen. Żegnam, Scalee ze śpiącą Poppy ![]()
10-03-2011, 13:41
Lyree, Inka, Sajmon, pani Tiga... i jeszcze kilka ważnych spraw. c:
Dzień zaczęłyśmy z Lyree o 8.00, ona się obudziła, a ja wyciągałam na ławkę książki do matmy. Lekcja była nudna, ale mała się nie nudziła, ciągle bawiła się z Inką, albo ćwiczyła śpiew. Dobrze, że wyłączyłam dźwięk przed wejściem do klasy (w domu zapomniałam), bo pani nie byłaby zadowolona. XD Co prawda Lyree miała do mnie o to pretensje ('No mamo, no! Przecież ja ładnie śpiewam, pani nie będzie zła!'), ale lekcja to lekcja. Potem schemat się powtarzał - gdy pani nie patrzyła karmiłam lub sprzątałam Lyr, a ona bawiła się z Inką (jeśli nie pamiętacie, Inka to konik mojej Hitodetchi c: ). Po lekcjach sobie pograłyśmy, a potem przyszedł Król Gotchi i dał nam 2000 gp! Mogłyśmy zaszaleć! : D - Potem pójdziemy na zakupy mamo, muszę iść do przedszkola. - powiedziała moja pociecha. Faktycznie, dziś lekcje w przedszkolu były o 13.25. Jak zwykle pani Nanny zagwizdała, jednak tym razem miała ważną nowinę: - Dzieci, dziś doszła do nas nowa dziewczynka - Sajmon. A także jeszcze ważniejsza nowina - Król Gotchi zatrudnił mnie jako opiekunkę do jego dzieci. Czyż to nie wspaniała nowina? Od dziś będziecie mieli nową opiekunkę, panią Tigę. Przywitajcie się z nią! - Dzień-do-bry! Lyree była trochę zaniepokojona - a nuż nowa nauczycielka będzie zUa? (XD) Oraz druga sprawa - jaka będzie jej nowa koleżanka - Sajmon? Cdn...
~Dojrzewanie Poppy i szkoła muzyczna.
Hurra! Marzenie Poppy się spełniło! Poppy z małej Hitodetchi wyrosła na śliczną nastolatkę- Chamametchi. Poppy ucieszyła się bardzo, że od teraz może używać swojego lusterka! Przeglądała się w nim cały czas. A tak przy okazji to Poppy ma już: -117 Tone -85 Rythm -122 Original i lubi muzykę Hip-Hop. Poppy musiała przestać przeglądać się w lusterku, bo przyszedł czas aby pójść do Szkoły Muzycznej. Poppy barzo się bała, że nie zdobędzie przyjaciół, a okazało się, że spotkała przed szkołą dwie sympatyczne dziewczynki- Ichigotchi i Ringotchi. Dziewczynki bardzo się polubiły i założyły zespół, który nazywał się Sweeties. Instrumenty na których grają: - Poppy (Chamametchi)- Liderka, śpiewa na mikrofonie. - Elaine (Ichigotchi)- Gra na gitarze. - Lydia (Ringotchi)- Gra na perkusji. Dzięki założeniu zespołu Poppy polubiła muzykę Rock'n'Roll. Jak się wydaży coś nowego, to zrobię EDIT. EDIT: Poppy dostała od króla 2000p! Czas na zakupy! Żegnamy, Scalee i nastoletnia Poppy ![]()
10-03-2011, 14:38
Cdn(ł)...:
- Gwizd! ^ To pani Tiga, czas zacząć zajęcia. Mała Lyree miała dzieś skakać z... Sajmon. Dziewczynka nie wiedziała, czy nowa koleżanka będzie miła i przyjazna. - Cześć. - powiedziała malutka niepewnie. - Cześć, jak masz na imię? - Lyree, a ty Sajmon? - Tak. - Masz ładne imię. - Dziękuję, ty też. - Może pobawimy się razem po zajęciach? - Hm... jasne, czemu nie? I tak oto Sajmon stała się przyjaciółką Lyree w niecałe pół minuty. Okazało się, że nowa koleżanka Lyr jest bardzo wysportowana, skakanie na skakance było dla niej pestką! Pomimo to, Lyree wygrała, gdyż Sajmon skoczyła za późno w 9 skoku. Potem ja poszłam na obiad, a one bawiły się w parku. W końcu poszłyśmy z Lyree do domu. Wpadłam na pewien pomysł: - Może pójdziemy do Music City, co ty na to Lyree? - Tak, tak chodźmy! MC bardzo spodobało się mojej gwiazdce, najpierw poszłyśmy do lodziarni: ![]() A potem do lasu ^-^: ![]() ![]() ![]() Jednak najnajbardziej Lyree spodobało się Flover Town - kwiatowe miasto: ![]() ![]() ![]() A, oto i punkty Lyree: Tone: 200 Rhythm: 139 Original: 199. Teraz Lyree jest zainteresowana Hip-Hopem. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Hatch Wakacyjny 2021 - Ankieta | Carol | 7 | 289 |
27-07-2021, 11:58 Ostatni post: Bella |
|
|
Walentynkowy Hatch | Katechi | 37 | 2,785 |