Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podróbka Tamagotchi
Witam, Jestem tutaj nowy, ale liczę na waszą pomoc.
Otóż poszukuję pewnej podróbki Tamagotchi, jej zdjęcia, opisu, aukcji na eBay, allegro lub jakichkolwiek innych informacji. Lub może ktoś z was miał kiedyś taką podróbkę. Opis:
Obrazek namalowany prze zemnie:
[Obrazek: tamagotchi.png]

ZWIERZĄTKA- Do wyboru było 7 lub 8 zwierzątek- Kot, Pelikan, Małpa, Pingwin, Ufoludek, Dinozaur, Pies i chyba kurczak.
Można było nazwać zwierzątko, i wybrać dla niego płeć.

GRY- Były 4 gry. 1- polegała na łapaniu serduszek i unikaniu kwadratowych kamieni. Jeżeli kamień nas zgniótł, trzeba
było uleczyć zwierzątko.
2- Polegała na rzucaniu piłki do kosza. Przeważnie trafiało się do kosza, gdy zwierzątko było na dole, zaś gdy było
wyżej, to się pudłowało.
3- Nie za bardzo pamiętam na czym polegała, ale były obok twarzy naszego zwierzątka dwa serduszka, i one się zmieniały, i
trzeba było w odpowiednim momencie nacisnąć przycisk, by wygrać.
4- polegała na zabiciu smoka mieczem, aby zdobyć punkty.

JEDZENIE- Każde ze zwierzątek miało inny rodzaj jedzenia. Było jedzenie główne i dodatek. Np kot jadł rybę, pies kość
małpa orzecha, dinozaur- mięso, ufoludek- coś podobnego do jajka, lub miska ryżu, pingwin chyba też rybę, pelikan
chyba też.

NAUKA- Nasze zwierzątko można było uczyć, chciał to robić rzadko, ale pamiętam że można to było robić zawsze kiedy
spał, nie wiem czy był to błąd, czy powinno tak być.

ODCHODY- Odchody sprzątał nasz zwierzak, kiedy wybrało się ikonkę miotły. Odchodów mogło byś od 1 do 4 w zależności
od tego , jak długo nie opiekowaliśmy się zwierzątkiem.

LECZENIE- Kiedy nasz zwierzak zachorował, dawało się mu zastrzyk. Gdy chorował, to pojawiała się czaszka obok niego.
W zależności od tego jak długo nie opiekowaliśmy się zwierzakiem, czaszek mogło być od 1 do 4.

ŚWIATŁO- Kiedy nasze zwierzątko usypiało, gasiło się mu światło. a rano zapalało. Gdy światło było zgaszone, to
było widać nasze zwierzątko jak śpi, lecz kolory były odwrócone. Nasze zwierzątko było stworzone z białych pikseli,
a tło było stworzone z czarnych.

KĄPANIE- Gdy nasze zwierzątko jest brudne, możemy go wykąpać.

POGODA- Czasami zdarza się, że pada deszcz, lub świeci słońce. Wtedy dajemy naszemu zwierzakowi parasol, lub czapkę z daszkiem.

PARAMETRY- Gdy weszło się w ikonkę wagi, można było sprawdzić wiek, wagę, czas i inne parametry naszego zwierzątka.

Była jeszcze chyba jedna ikona, oznazająca że nasze zwierzątko czegoś potrzebuje.

Zwierzątko było na początku małe, później rosło. Mogło dożyć max 99 dni. gdy nadszedł 100 dzień, zwierzątko umierało,
i pojawiał się napis "Bye Bye" czy coś w tym stylu.

Tło- Podłożone tło, to po prostu kawałek obrazka, przedstawiającego (w tym wypadku) kolorowe góry i niebo.

Zabawka ta była jasnozielona.

Menu było w języku angielskim.

Liczę na wszą pomoc. Zależy mi na tym.
Odpowiedz
Miałam tą podróbę. *_* Najlepsza, z jaką miałam do czynienia. Wątpię, czy ją teraz gdzieś znajdziesz. : <
Odpowiedz
Też miałam. A raczej mój brat, ale potem mu go zabrałam, bo się nim nie bawił. XD
Fakt, bardzo dobra podróbka. :3
Unhappy Junhyung is unhappy.
Odpowiedz
To byl wlasnie pierwszy Tama, ktorego dostalam pod choinke 13 lat temu... Ja mialam bialego. Ilez bym dala, zeby go znowu miec...
Odpowiedz
Znalazłam zdjęcie podobnego tamka <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.tamenagerie.com/files/oddmulti81.jpeg">http://www.tamenagerie.com/files/oddmulti81.jpeg</a><!-- m -->
Nie jestem pewna czy to ten sam ,bo ma ten napis pod ekranem.
[Obrazek: 83688019188091554304.png]
♥♥♥
Odpowiedz
Nie, to nie ten.
Odpowiedz
znalazłam tylko takie jak Versina
<!-- m --><a class="postlink" href="http://cgi.ebay.com/90s-VIRTUAL-CYBER-DIGITAL-MINI-PET-GAME-8-IN-1-NIPkg-/120688304602?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c199561da">http://cgi.ebay.com/90s-VIRTUAL-CYBER-D ... 1c199561da</a><!-- m -->
[Obrazek: RLwYm11.png]
Odpowiedz
Ooooooo, a ja dostałam od starszej kuzynki takie tylko różowe na 6 urodziny działało aż rok i zjadł je mój genialny pies.XD
Odpowiedz
(16-04-2011, 19:18)Natinati napisał(a): i zjadł je mój genialny pies.XD

O_o

Też miałam takie, niebieskie :3
Podróbka dobra, a nie takie gówno za 5 zł. ;d

Odpowiedz
(17-04-2011, 08:47)Tymbarkowa napisał(a): a nie takie gówno za 5 zł. ;d
Gówno kosztuje 2 zł xD
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości