Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Była u was kolęda?
U mnie po nowym roku jest, zwykle między nowym rokiem, a trzech króli.
Jak będzie w poniedziałek lub środę to się potnę, bo akurat wtdy jest religia D:
Ja nawet nie wiem kiedy jest kolęda bo mamol ich nie wpuszcza. D:
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
My co roku wpuszczamy. Nie bardzo lubię kolęd. DDD: My mamy po świętach zawsze. W tym roku przypada 28 grudnia. Ale mówię wam. Strasznie nie lubię...

Masakra totalna była jak przypadła nasza kolej obiadu dla księdza. x.x Omg. Teraz dopiero za 20 kilka lat. XD
O jacież pierdzielę.
Jaki obiad? o,o
[Obrazek: vwubz8.jpg]
U nas jest tak, że po kolei co roku każda rodzina, która chce robi obiad i ksiadz przyjeżdża na niego jak skończy wszystko.
O jacież pierdzielę.
Jak mówiłam, nie wpuszczamy. A u babci chyba w ogóle nie ma kolędników, a jak są to pewnie idą, bo babcia to pół godziny może się zbierać aby otworzyć, bo po wylewie.
Em, wpuszczamy.
Niezbyt lubię.
Mamol najlepszy, jak kolęda ma być i wychodzi z domu to "NIKOMU NIE OTWIERAJ BO TO KSIĄDZ MOŻE BYĂ?Â?" itp... XD
Niezbyt lubię kolędy, zawsze się mnie ksiądz czepia że cały rok do kościoła nie chodzę (i to prawda). XD
[Obrazek: nPCCI2S.png]
Była. Kolęd nie lubię. Zwykłe wyłudzanie pieniędzy i sztuczna gadka na którą chce się odpowiedzieć "A co Cię to obchodzi?". >.<
oo lolz! Kolęda przed świętami??? Pierwsze słyszę! U nas jest od 27.12 do ok. 20.01.

U mnie przeważnie ok. 15 stycznia jest. Zawsze się jakoś stresuje hehe. Przeważnie jest ok ostatnio fajny ksiądz był.
A z tą kasą to przecie sie tylko ministrantom 5 zł daje, jejku wielka mi kasa xD.
SerceSerceSerceSerceSerceSerce

xoxo Biczyss ;* .
Cytat:U nas oprócz ministrantom, trzeba dac jeszcze księdzu w kopercie conajmniej 50zł, jak nie ma koperty to on nie poświęci domu.
Omg. o_o

U nas kopertę wypada dać, ale zawsze każą jeszcze wkładac tam deklarację miesięcznej/rocznej sumy, którą będziemy wpłacać. My nigdy tego nie dajemy. Język
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
U nas ofiara to jest. Dajemy. Ale nikt nie spisuje ile kto dał. Po prostu ile kto może tyle daje. Ksiądz tylko zabiera kopertę i nic nie mówi. Tylko 'Bóg Zapłać' daje obrazki, napije się koniaku, whisky, albo coś tam i jedzie dalej. XD
O jacież pierdzielę.
Toto napisał(a):napije się koniaku, whisky, albo coś tam i jedzie dalej. XD

Boże, potem łazi pijany po mieście? xD O3O
Tamcik napisał(a):
Toto napisał(a):napije się koniaku, whisky, albo coś tam i jedzie dalej. XD

Boże, potem łazi pijany po mieście? xD O3O

U nas zawsze jeździ samochodem. Ktoś go wozi z naszej miejscowości.
O jacież pierdzielę.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości