Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[v3] Proces wzrostu
Artykuł przetłumaczony przeze mnie, źródło: <!-- m --><a class="postlink" href="http://tama-zone.com/index.php?showtopic=7021&st=0">http://tama-zone.com/index.php?showtopic=7021&st=0</a><!-- m --> . Napisany przez TarakotchiRules, dopiski - binary. Nie jest to cały artykuł - są tu tylko najpotrzebniejsze części.

W tamagotchi wersji czwartej i wyżej, wiemy wszystko, co nam potrzeba, by z naszego tamagotchi wyrósł ten stworek, którego chcemy.
W v3 wygląda to trochę inaczej.

Co wszyscy mają na myśli, mówiąc "zła opieka" i "dobra opieka"? To wytłumaczymy sobie za chwilę.
Wydaje mi się, że to, jaka postać nam wyrośnie zależy od trzech rzeczy.
[Obrazek: tumblr_mbzt29nC0M1qa6065.gif]
Górny rząd to najlepsza opieka, dolny najgorsza.

Pierwsza rzecz: rodzice. Binary sprawdził, że jeżeli twój tamagotchi miał dzieci z tamoskiem z np. drugiego rzędu od dołu, są duże szanse, że twój maluch wyrośnie na jednego z nich!

Druga rzecz: no to co w końcu znaczy ta "dobra" i "zła" opieka?!
Już mówię:
- Jeżeli karmisz swojego tamoska, dopiero, gdy zawoła Cię, bo ma puste serduszka, jest to zła opieka.
- Jeżeli twój tamagotchi choruje z przejedzenia lub na ból zęba, jest to zła opieka.
- Jeżeli nie gasisz tamkowi światła na noc, jest to zła opieka.
- Jeżeli twój tamos jest otyły, jest to zła opieka.
- Jeżeli w ogóle z nim nie grasz, jest to zła opieka.

Trzecia rzecz: teraz wiesz już jak zdobyć postać z konkretnego rzędu. Ale jak zdobyć konkretną postać? To zależy od tego, w którym miejscu postać miała najgorszą opiekę, lecz nie wiemy, które zaniedbania dają konkretną postać.
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
O KURDE. Tajemnica rozszyfrowana, robiłam wszystko chyba co jest wymienione jako zła opieka i uważałam się za dobrego opiekuna. XDD Dziękuję za wypisanie tu tego! XDD zylabym ciągle w niewiedzy i z tamkami najgorszej opieki. ;__;
Odpowiedz
[Obrazek: 8d1962c29bc6.jpg]
eglądam te  tabele wzrostu i nie rozumiem.moja postać wyrosła na tą z górnej półki ?czy jednak się źle opiekowałam i wyrosła na "very unhealthy"
Odpowiedz
Obrazek, który wstawiłaś nie działa, więc nie umiem Ci odpowiedzieć na pytanie.
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
Bella napisałam ci wiadomość prywatną
Odpowiedz
Czy ja o tym kiedyś nie pisałem? Tzn. jest coś takiego jak opieka uczuciowa i intelektualna czy coś takiego, też zależy w która grę się często gra, ale guide do tego mam tylko do v1, ale podobno ta metoda działa też na v3. Ten facet co zrobił eternitchi tę metodę testował.
Ale ogólnie to najważniejsze punkty wypisałaś, fajnie że w końcu mamy o tym poradnik na forum. C:
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
(19-01-2019, 19:39)Sis654321 napisał(a): [img] imgur.com/arnmg5w[/img]
Przeglądam te  tabele wzrostu i nie rozumiem.moja postać wyrosła na tą z górnej półki ?czy jednak się źle opiekowałam i wyrosła na "very unhealthy"

Hmnh, postać, którą obecnie masz to Patapatachi, czyli dziecko, a te postacie z tabelki (tej konkretnej tutaj) to dorośli, więc na ten moment jeszcze nie możesz stwierdzić, czy opiekowałaś się "źle".:)
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz