Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tamagotchi Meets - temat ogólny
Ja aplikację do meetsa jeszcze dawno temu gdzieś z googli pobrałem, nic nie zmieniałem i mi działała.
I mam nadzieję że jeszcze opuszczą cenę tego białego bo jednak nie chcę zielonego, może jak wyjdzie ta wersja wielkanocna, ale to nie wiadomo kiedy.
I tak czułem że będzie żreć baterię.
Jak wychodziło to strasznie się jarałem tą wersją, ale teraz tak myślę sobie że pomimo tych innowacji to odświeżony mix, ale mixa i tak nie mam więc jakbym kupił meetsa to i tak pewnie miałbym wiele do odkrycia.
[Obrazek: oetrKbQ.png]
Odpowiedz
Ufffff, to dobrze. Znaczy się, no niezbyt dobrze, ale martwiłem się już troszkę, że trafił mi się jakiś zbugowany Meets.:<

@Marta, a jakie lokacje udało się Wam już odblokować?^^ Jestem pewien, że wkrótce rozgryziesz dostęp do wszystkich pozostałych miejscówek!:D

@Albert, w sumie to jest dosyć ciekawa sprawa, bo np. ja bym powiedział, że P's jest dużo bardziej wymagającym tmgc pod względem wykorzystywania zasobów "bebechów" tmgc, a jednak działa bardzo bardzo płynnie, hmnh. No ale i tak najważniejszy jest fakt, że tama sprawia dużo radości, o!

@Akaiowy, trzymamy kciuki!^^ Myślę, że naprawdę warto. Chociaż zgodzę się, że Meets to troszkę taki odświeżony M!X, przynajmniej moim zdaniem. No i tak jak podoba mi się opcja mixowania, tak mam nadzieję, że nie pozostanie to jakąś nieodłączną cechą nowych tmgc.;;; Fajnie by było, gdyby kolejna generacja już była "zwyczajna",tj. taka jak poprzednie, dodałoby to zdecydowanie Meetsowi i M!xowi uroku.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Może to kwestia tego, że ma I podczerwień I bluetooth. No bo w zasadzie to głównie dostęp do aplikacji i cały content oscylujący wokół niej różni to Tama od innych mixów, które w porównaniu do Meetsa chodzą płynnie.

A z Martą odblokowaliśmy na ten moment Tama Hotel, Gourmet Street i Tama Farm, czyli kolejno pierwsze trzy lokacje. C:
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: TeV9qeN.png]
[Obrazek: s6sKIfS.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: kltSDVr.png]
Odpowiedz
Hmnh, może masz rację.. szczerze powiedziawszy totalnie nie pomyślałem o tym, że może tutaj chodzić o aplikację, sądziłem, że jeżeli w 4U/4U+ nie było takiego "problemu" to aplikacja i w Meetsie nie powinna stwarzać kłopotów, ale zapomniałem, że 4U wykorzystywało tylko jeden - i w dodatku całkiem inny - kanał komunikacji, więc no, może właśnie zestawienie podczerwień+bluetooth działa tak obciążająco, hmh.

O, ekstra!! Czyli chyyyyba odblokowaliście już wszystkie dostępne lokacje na ten moment?^^ Gdzieś mi się rzuciło w oczy, że reszta możliwa jest do odblokowania dopiero od drugiej generacji? Ale nie mam pewności na 100%.:<
Odpowiedz
Wyjdzie wersja wiosenna, więcej na tych niewyraźnych fociach tutaj:
https://www.cutiepiekawaii.com/product-p...rder-11-10
Odpowiedz
Ugh, co oni mają z tymi słodko pierdzącymi obudowami.:// Kocham kwiatki i roślinki i takie tam, ale no, Bandai, staph.
Odpowiedz
Uhh, dokładnie.:< W sumie to jest całkiem ciekawe, no bo właściwie wszystkie kolorowe tamagocze są dosyć mocno skrajne, tj. albo mamy coś na maxa dziewczęcego, tak jak P's/Meets (okej, może Meets jest dyskusyjny, ale mi naprawdę średnio leży tęcza i serduszka), albo coś mega neutralnego jak 4U/iD L, hmnh.
Odpowiedz
Te kwiatki to jak dla mnie tandeta na maksa, która się nawet nie wpisuje w wizerunek tama :/ Jak to chibi/mini z jajkiem wielkanocnym czy czymś. Takie totalnie z kija i nie kojarzące się z marką.
Odpowiedz
Też wolałabym jakieś bardziej neutralne obudowy. :< Te są takie przesłodzone. Tzn., są ładne i nie wykluczam, że też przygarnę te kwiatkowe, ale ostatnio same takie różowe i przesadzone.
Odpowiedz
AGH przez ten wątek tak bardzo chce meetsa x’D Co do obudowy to mi tam wsyztsko jedno, każda jest śliczna, etc. Bardzo mi się podobają te jakby „kryształowe” obudowy w iD L, ale ostatnio BARDZO i to BRDZO mi sie spodobały takie przesadzone obudowy ^^
I’M PICKLE RICK
Odpowiedz
Wszystko co ostatnio wyszło jest mocno naćkane i przesadzone. Zarówno mixy, jak i meetsy. Zdecydowanie przemawia do mnie bardziej obudowa typy ID lub colorka. Swoją droga masz racje Maciek, nawet nie pomyślałam o tym ze ostatnie tama są dziewczęce i tak naprawdę nie ma żadnej alternatywy typowo chłopięcej :/ trochę to krzywdzące.
[Obrazek: 0twIRzh.png]
Odpowiedz
A mi się strasznie podobają Meetsowe obudowy, chyba najbardziej ze wszystkich kolorowych. XD
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
Mi się wszystkie podobają i mi nie przeszkadza. W końcu tama to bądź co bądź zabawka dla młodych dziewczynek, a jako że to Japonia to musi być kawaii. Ale rozumiem i tak. :C
4U miało fajny pomysł z tymi wymiennymi plakietkami.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Dlaczego Tama akurat takie dziewczęce? Moim zdaniem to nawet bardziej zabawka dla chłopców, ale dobra nevermind XD
I’M PICKLE RICK
Odpowiedz
Stereotypowo, opiekowanie się czymś uroczym jest "dziewczęce" (jak opiekowanie się dziećmi, ekhm, jeśli ktoś uznaje je za urocze) i bycie taką "mamą" i "nianią". Plus różne gry symulujące życie, jak Simsy, też są uznawane za dziewczęce, bo bawi się, nie jest super hardcore, dopisuje historie do swoich postaci itd. :// Nie lubię takich stereotypów, no ale.

Kontynuując wątek obudów - mnie przede wszystkim podobają się te sparkle, one są takie śliczne. :c Takie iD L się wydaje takie strasznie puste w porównaniu do tego.
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości