Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać??
Mam sentyment akurat do funkcji pogody ale zwykłe orginalne bandai też kupię później przekaże je dzieciom narazie są jeszcze za mali więc mama się będzie bawić Szczęśliwy

Tak się zastanawiam jak to jest kiedy zwierzątko rośnie ?chodzi mi w tych wersjach podstawowych 1,2,i 3.codziennie się zmienia?do ilu lat?
Odpowiedz
Ja polecam Ci zwierzątka klony Nano sama mam klona pieska są super mają przepiękna animacje i maksymalnie mogą dożyć do 20 Lat a jeśli są to bardzo drogie. Michu ma klona Nano kitty i kupiłam jeszcze używanego klona i tam było 10 zwierzątek piesek, kotek, kaczka, kosmita, ale niestety z tyłu nie miał tej blaszki jak baterie się ztyka i oddałam Michu jakby miała takąblaszkę kiedyś A dinozaur też jest w takiej obudowie co Poochie Puppy i chyba też ma funkcję pogody.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Tak się zastanawiam jak to jest kiedy zwierzątko rośnie ?chodzi mi w tych wersjach podstawowych 1,2,i 3.codziennie się zmienia?do ilu lat??Dogz co mam wpisać w wyszukiwarkę ?nano tamagotchi????
Odpowiedz
Nano tamagotchi to ja nie mam.
Odpowiedz
Dogz Napisałaś" klony nano".jak mam wpisać w YouTube żeby obejrzeć te tamagotchi?
Odpowiedz
(03-01-2019, 16:28)Sis654321 napisał(a): Tak się zastanawiam jak to jest kiedy zwierzątko rośnie ?chodzi mi w tych wersjach podstawowych 1,2,i 3.codziennie się zmienia?do ilu lat??Dogz co mam wpisać w wyszukiwarkę ?nano tamagotchi????

Hmnh, w sumie i tak i nie - pierwsze dwa etapy "rośnięcia" odbywają się tego samego dnia (oczywiście, jeżeli nie masz zapauzowanego tama ;p), natomiast na kolejne musisz już poczekać. Jeżeli dobrze pamiętam, to w v3 jest tak: z jajeczka do bobasa to minutka, potem z bobasa do dzieciaka to godzinka, z dziecka do nastolatka to 1 dzień a z nastolatka do dorosłego; 72 godziny.
Nie mam tylko pewności czy w v1 i v2 jest identycznie, ale wydaje mi się, że tak.:) Myślę, że ten dział na pewno Ci pomoże, znajdziesz tam dokładne odpowiedzi na Twoje pytania: http://forum.tama-world.pl/forumdisplay.php?fid=38

A przekazanie tama dzieciom, gdy podrosną to super pomysł!:D
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
To jest Nano puppy:
https://www.youtube.com/watch?v=RhnDMkQ5HW8
Odpowiedz
Miałam takiego kiedyś identyczny piesek był a jak zdechł to miał pakunek na kiju i było "bye bye"
Odpowiedz
(05-01-2019, 14:04)Sis654321 napisał(a): Miałam takiego kiedyś identyczny piesek był a jak zdechł to miał pakunek na kiju i było "bye bye"

To właśnie miałaś klona nano pieska. Uśmiech Michu ma takiego klona kotka tylko w niebieskiej obudowie klon kotka jest biały a w oryginalnym nano kot jest czarny, a ja mam w zielonej z napisem sweet puppy i zielony domek z napisem my sweet puppy. Ja mam takie ze dwa, ale nie sprzedaję, wolę mieć dwa jakby co. Uśmiech
Odpowiedz
Poleca ktoś jakieś kolorowe tama? (Oprócz Id L 15th bo już mam) Chciałbym kupić jakieś nowe kolorowe ale niewiem które, mój budżet na tama to narazie 110 złoty wiec nie poszaleje XD Chcoiaz mogę poczekać i uzbierać więcej hajsu na tama
Z góry dzieki ^^
I’M PICKLE RICK
Odpowiedz
P’s!! Jak masz telefon z podczerwienią, a taki planujesz zakupić, to ilość rzeczy, postaci i pierce’ów do wgrania jest niemożliwa. Tyle tylko, że ta wersja to z reguły większy wydatek.
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
P's to prawie że pozycja obowiązkowa która niestety sporo kosztuje. Używane można trafić z piercem na JYW za ok. 70$ czasami i to chyba ok cena w zależności od jego stanu.
Za około tyle ile masz może być jakiegoś Meetsa trafił, bo chodzą czasami po śmieszne ceny.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
P's są w kij drogie, więc średnio je polecać XD
Ale ogólnie to M!x/Meets wydaje się naprawdę bardzo ciekawą pozycją jako drugie kolorowe tama.
Odpowiedz
Chyba zależy, jakie funkcje są dla Ciebie ważne, np. moim pierwszym kolorowym Tama był Mix i podoba mi się bardziej niż P's (może przez to po części, że nie mam i na razie nie będę mieć żadnego telefonu do niego, więc mam tylko to, co w samym Tama). Mixy są przystępne cenowo, dosyć proste i mają fajną funkcję miksowania postaci. Nie wymagają ode mnie wielkiego zaangażowania gdy mam mało czasu i nie mam wyrzutów, że czegoś tam nie odkrywam czy coś. Oczywiście jest parę rzeczy do odkrycia, lokacje itd., poza tym postaci mają mega fajne specjalne animacje przy użyciu ich ulubionych itemków. W ogóle kocham animacje w tej wersji. ^^ I mimika postaci jest genialna! Ja polecam spróbować tą wersję, szczególnie, że nie jest tak droga, jak np P's.
Odpowiedz
To poszukam jakiegoś meetsa lub mixa, bo jak już jest zdanie „wysoka cena” to p’s to nie moja bajka xDD
EDIT; Zapomniałem dodać;
Może ma ktoś do sprzedania mix bądź meets? Tak jak pisałem mam 110 złoty narazie wiec No :p jak ktoś się znajdzie to prosiłbym o napisanie na Pv, dzieki!
I’M PICKLE RICK
Odpowiedz