Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pamiętnik Lyree
[Obrazek: FcymRcS.png]
[Obrazek: CX2ahbM.png]
Oto i powracam z moimi czarnobiałymi Tamkami! Dziś udało mi się złapać v3 turlającego się. Takie tam do góry nogami.

[Obrazek: 38wNtmu.png]

Na zdjęciu załapał się jeszcze jako Tamatchi, ale wieczorem wyrósł na Nikatchiego. Według tabelek jest to postać opieki
najgorszej na drugim miejscu, więc nie jest najnajgorzej... XD No cóż, STARAM SIĘ. ;_; Never lucky z tym v3.
W v4 z kolei mam Toskatchiego o imieniu Dino. Uważam, że jest przeuroczą postacią i bardzo się cieszę, że przynajmniej
w tej wersji mogę mieć ładną postać bez starania się, hehe. 

[Obrazek: XbQKEwV.png]

No i może ładny jest, ale niewykształcony i bezrobotny, dziś do żadnej pracy go nie przyjęli. xD Za to miał parę fajnych
przygód, takich jak wędkowanie przy użyciu prezentu od króla i złowienie 3000 gp. ;] No i (tak samo jak Liron z v3, obojgu
się to dzisiaj przydarzyło) wykopał szpadelkiem z ziemi ciasto. Fujka, takie ciacho spod ziemi, ja bym nie zjadła, ale oni się
ucieszyli. xD Pochwalę się także jak pięknie Dino wygląda w peruce. Przypomina mi / pewien kapelusz, który niedawno 

[Obrazek: FF0gdUI.png]

Poza nimi odpalone mam v4.5, w którym mam UraVioletchi. Jeszcze tę samą postać, którą dostałam w zwrocie od Michu.
Zostawiłam to Tama w domu podczas ostatniego pobytu więc było na pauzie i czekało. No i w tym miejscu opowiem wam
pewną tragiczną historię miłości. Dino i Ilian (v4.5) przyjaźnili się od małego, mieli się już jako 2 serduszka i 2 buźki i
planowałam ich oczywiście zeswatać. Ale do Ilian raz przyszła swatka i jakoś odruchowo zaakceptowałam UraTogetchiego,
zapominając o Dino. ;_; Ilian wyjajkowała dziewczynkę i nici ze związku z Dino. Próbowałam użyć na niej eliksiru miłości,
może udałoby się coś wyczarować by jednak stali się parą. xD Ale się nie udało. :< Chyba że jutro sprawdzę co gdy użyję 
tego eliksiru na Dino. XD Ale wątpię by się to tak dało zhakować. :/ Kolejnym smutnym faktem z życia Ilian jest, że 2 razy 
straciła pracę. xD Dwa razy zdarzyło się, że zdychała i musiałam ją ratować restart+download, a wtedy wracała do życia
bezrobotna. Aktualnie pracuje w cukierni. 

W kwestii v4 muszę dodać, że nie sądziłam, że jestem nadal mega wdzięczna Michu, bo nie sądziłam jeszcze niedawno,
że tym Tama się będę mogła kiedyś jeszcze bawić, a co dopiero pisać o nim w pamiętniku! Niestety, v4.5 chodzi nieco
gorzej (przyciski :C), ale v4 pomimo braku głosu śmiga, przyciski są w pełni sprawne i nic nie mogę im zarzucić! Zabawny
jest tylko fakt, że przy wymianie zniszczonego ekraniku tego Tama, dostało nowy ekranik ze starszej wersji (v2? v3?) więc
nie ma ikonki listu, a zamiast niego jest lampa. I teraz gdy przychodzi wiadomość, to miga ikonka lampy. xD

Poza tym dużo łączę te 3 Tama, brakowało mi tego! 

Aha, jeśli zaś chodzi o to nowe Tama z UraMametchim - zginęło śmiercią tragiczną. Babcia wrzuciła je do zupy. D:
Odpowiedz
Ilian ma przynajmniej ciekawe życie, a nie takie nierealnie idealne. Tak jest bardziej wiarygodnie, nawet reanimacje się trafiły. XD
To v3 jest śliczne, nie wiem, czy Ci kiedyś pisałam.
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
HAHAHAHA Lajri, przez moment miałam laga mózgu i myślałam, że Ci babcia Uratama do zupy wrzuciła xDDDDDD. Ja to jo.
[Obrazek: 0twIRzh.png]
Odpowiedz
Fajnie, że Ci się podoba to Tama!

Ahahahaha, gdyby to moje UraTama wylądowało w zupie, to trochę inaczej bym zareagowała. XDDDD Niechcący wyszedł mi taki prima aprillis, hehehe. Na szczęście to tylko to bezużyteczne prymitywne Tama bez żadnych funkcji skończyło w białym barszczu.

[Obrazek: FcymRcS.png]
[Obrazek: 6hVMoJA.png]

Na początek podzielę się animacją, która pojawiła się dziś w moim v4. W ogóle jej nie pamiętałam, więc mnie zaskoczyła.

[Obrazek: OrAxQ6L.png]

Jako ciekawostkę też powiem, że moje v4 i v3 miały dziś fajne synchro. :D Gdy byłam w sklepie w v3, wypatrzyłam dwie 
ciekawe rzeczy - wędkę i skrzydła, których wcześniej nigdy nie widziałam. :o Ale kasy miałam dość mało, na tyle, że żeby 
kupić skrzydła (500 GP) musiałabym trochę pograć jeszcze, a na wędkę było akurat, to kupiłam wędkę, a dzięki niej wyłowiłam
równo 500 GP więc lucky. xD Tak więc v3 ma skrzydła, ale jeszcze nie może ich użyć, bo jest dopiero nastolatkiem (Nikatchi).
Aczkolwiek te skrzydła wyglądają nieco diabelsko.

[Obrazek: qdjGT3m.png]

W tym samym czasie Dino z v4 dostał od króla wędkę i też wyłowił 500 GP. :D 

A teraz przygotujcie się, bo opowiem Wam dramatyczną historię tragicznej miłości. Otóż wspominałam, że Dino i Ilian lubili
się na 2 serca i dwie buźki, gdy Ilian wyszła za UraTogetchiego i urodziła dziewczynkę. Dziś podczas łączenia się pokazywali
sobie serduszka i tak się mega polubili, że w znajomych mieli się już na 4 serducha, pomimo tego, że ona to mężatka.

[Obrazek: TyOrD54.png]

(szkoda swoją drogą, że widzą się jako Nazocze i nie mogą poznać prawdziwej twarzy swojej miłości :ccc)
No i na te dowody miłości stwierdziłam, że nie mogę stawiać przeszkód takiemu uczuciu i wyrodny UraTogetchi który tylko
przyszedł, zostawił dziecko i już się więcej nie pojawił, może iść w odstawkę, a Dino trzeba uszczęśliwić. Więc użyłam na nim 
eliksiru miłości, w wątłej nadziei, że coś uda mi się przeforsować, a nuż pojawi się jakiś błąd czy coś i uda się ich spiknąć.

[Obrazek: Hl22Chb.png]

Widzicie, jaki zakochany, jak się zachowuje na myśl o swojej UraVioletce?!

Zaś to, co ujrzałam gdy połączyłam ich po użyciu eliksiru jednocześnie mnie pozytywnie (?) zaskoczyło, jak i też zawiodło. 

[Obrazek: AL7qEw6.png]

Plot twist: Tama są zdolne do zdrady. Na załączonym obrazku widzimy zamężną, dzieciatą Ilian, całującą listonosza
swojego prawdziwego wybranka serca. To mi dało nadzieję, że coś wyniknie z tego związku, ale niestety - Toskatchi wrócił
do siebie i nadal był bezdzietny, a wciąż zakochany po uszy. Ciążyło mi to na sercu, szkoda chłopaka. Zastanawiałam się
co z nim zrobić. W międzyczasie trochę z nim grałam, dostał też wezwanie do pracy i mimo, że wczoraj nie przyjęli go do
 pracy w parku rozrywki czy nawet na fryzjera, to dziś wzięli go do szkoły na nauczyciela!! Więc życie toczyło się dalej,
mimo problemów uczuciowych zakochanej pary. Ani ja, ani oni, nie wiedzieliśmy jednak, że najgorsze dopiero nastąpi.
Dino nagle umarł. Przysięgam, że dbałam o niego i nie był też przecież stary by przez to umrzeć. Ilian i Dino się już więc
nigdy nie spotkają, tak kończy się historia tej tragicznej miłości. Może to i lepiej - związek Ilian i UraTogecza nie będzie
dłużej rujnowany zdradą, a Dino nie będzie już musiał czuć się wyobcowany jako "ten drugi", bez dzieci, bez ślubu. :<
Odpowiedz
To jest... najmroczniejsza opowieść, jaką kiedykolwiek słyszałam w pamiętniku Tamagotchi. XD I to jeszcze naprawdę się zdarzyło, a nie to wymyśliłaś. Zonk.

To w v4 to kurczak? :o Nie pamiętam tego zupełnie.
Odpowiedz
Toż to niemal Szekspir. Biedny Dino umarł z powodu niespełnionej miłości Smutny
[Obrazek: jLDUSeK.png]
Odpowiedz
[Obrazek: iaPF4qH.png]
[Obrazek: QgJQTeJ.png]

Oto nadszedł ten dzień - w końcu przyjechałam do domu i miałam szansę odpalić mojego Qpeta. ^^
(którego też jutro wreszcie będę miała okazję wysłać do Michu i Viktora, yaaay, w końcu)

Po pierwsze powiem, że Tama bardzo podoba mi się wizualnie. <3 Wygląda ładnie, porządnie, choć jakby trochę delikatnie. 
Dźwięk jest jakby... ćwierkający. XD Ekran jest bardzo jasny, grafika nie jest jakaś specjalna, ale wygląda spoko. Przyszło z 
przezroczystą naklejką ochronną na ekranie, co jest na plus. 
Po ustawieniu godziny, daty, wybiera się płeć swojego Tama. Wybrałam chłopaka. Do wyboru było kilka losowych "dorosłych"
 postaci, w tym jakiś młodziak. W sumie wybrałam Shimashimatchiego. Wykluł się bobas.

[Obrazek: QXZlzlN.png]

Z takim Mixem na etapie bobasa dość nudno, bo wszystko zablokowane, ale tutaj od razu można szaleć. xD I tak oto 
tego malucha wysyłałam samego po ciemku z buta do szkoły, chwilę po narodzinach. xD Do tego w tej szkole uczy się
 serio skomplikowanych rzeczy, nie patyczkują się tam.

[Obrazek: KtP1OVd.png]

Za każdym razem, gdy odwiedza się szkołę, jest do rozwiązania jedno zadanie matematyczne. 

Poza tym lokacji jest masa, poza szkołą jest park, sklep z jedzeniem, sklep z wystrojem wnętrza, sklep w którym 
możemy sprzedawać my, sklep z samochodami, park rozrywki i wiele innych. W TYM, biuro podróży w którym 
(niestety nie mam zdjęcia) PRACUJE PATRYK ZE SPONGEBOBA, TAK.
Bardzo podoba mi się to, że tama na start w domyślnych przekąskach dostaje banana, gumę do żucia i ... alkohol. XD
 Liczyłam że uda mi się go upoić, ale jeszcze nie. ;/
Niemniej jak na tak młodego Tamka, wiele dziś osiągnął, w ciągu swojego pierwszego dnia na świecie. Był w 
operze w Sydney, w Egipcie, w Nowym Jorku i paru innych miejscach. Odwiedził szkołę kilka razy. Zasadził rzodkiew. 
Ale rzodkiew wolno rosła, więc użyliśmy wcale nie wyglądającego podejrzanie preparatu RAPID AGENT. Rzodkiewka urosła 
natychmiastowo. <3 Ale bałam się go nią karmić więc opchnęliśmy za 200$ w sklepie.
W ogóle ciekawe są ceny. 200$ dostałam za rzodkiewkę. Nasionka różnych roślin mają ceny od jakichś 100$ 
do nawet 1000$. 1000$ kosztują nasionka róży. Dla porównania, 1000$ kosztuje też van w sklepie samochodowym. XD

Są trzy gry, są fajne, podobają mi się. Jedna polega na łapaniu spadających jabłek, jedna to gra w pamięć, a 
ostatnia polega na strzelaniu do balonów. Gdy przegrasz, ukazuje się ten słynny napis <3

[Obrazek: Byk9h6B.png]

No i ten... RAPID AGENT podziałał chyba nie tylko na rzodkiewkę. 
Gram sobie spokojnie w balony, zaszłam daleko, a tu nagle gra się wyłącza i powrót do ekranu pokoju. Po chwili Tamek
 z BOBASA rośnie OD RAZU W DOROSŁEGO SHIMASHIMATCHIEGO. PO CZYM IDZIE SPAĆ. A CO Z MOJĄ GRĄ. >.<

Ogółem Tama jest zabawne, ma swoje śmieszne i zaskakujące cechy, fajnie jest się nim bawić. Mojej 6 letniej siostrze
 się wybitnie podoba a Patryk Rozgwiazda w biurze podróży podbił jej serce absolutnie. xDD

Myślę że pożegnałam się ze złudzeniami i wbrew tabelkom promocyjnym nie uświadczę tu Uramametchiego, nawet 
jakiegoś derpowego bootlegowego, szkoda, ale i tak fajna zabawka i pewnie jeszcze mnie zaskoczy.

Chciałam dać większy update, więcej zdjęć i opowiedzieć o reszcie Tamków, ale zarówno mój komputer jak i telefon 
się na mnie wypięły i już wrzucenie tych 3 kiepskich zdjęć dużo mnie kosztowało. :X Mój sprzęt mnie nie kocha.

AHA, I NIE CZAJĘ, O CO CHODZI Z TĄ FIGURKĄ/STATUETKĄ RĘKI Z MŁOTKIEM, JEŚLI KTOŚ MA JAKĄŚ IDĘĘ
TO PROSZĘ O OŚWIECENIE MNIE.
Odpowiedz
Haha właśnie o ten młotek miałam zapytać. Mi się skojarzyło z rozbiciem jajka podczas wykluwania, ale to już byłby niezły hardcore xD Śliczną ma obudowę, naprawdę bardzo mi się podoba. Chyba trochę szkoda, że na dzień dobry wszystko jest odblokowane i nie ma większych ograniczeń wiekowych, bo lubię wyzwania w tama. Reszta zapowiada się naprawdę fajnie. Gratuluję Lajri Duży uśmiech (i taaak, wyślij szybko tamka do Micha, żebym mogła się pobawić xDDD).
[Obrazek: jLDUSeK.png]
Odpowiedz
„SHITTY” XDD
Nie mogę, co za przygody. Koniecznie powrzucaj więcej, bo to brzmi naprawdę szalenie. A idea uczenia małego matmy kilka godzin po urodzeniu, no cóż, mówią, że im wcześniej się zacznie, tym lepiej. XD
Odpowiedz
Ej to prawda! Rzeczywiście wczoraj był chiński dzień pracy.
A ta ręka z młotkiem pojawiła się od razu, już jak tama był jeszcze w jajku i wystraszylam się że trzeba będzie skorupke rozbijać tym żeby się wykluł. xD
Odpowiedz
Takie rozbijanie byłoby traumatyczne, jezu. XD Hatch wersja dla niecierpliwych a/k/a "wychodź szybciej z tego jajka!11!". 

(02-05-2018, 08:47)Bella napisał(a): no cóż, mówią, że im wcześniej się zacznie, tym lepiej. XD
TA, A POTEM PRZEZ TĘ NAUKĘ ZA NIEMOWLAKA TAK SZYBKO DORASTAJĄ. Pełna asymilacja. Duży uśmiech
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: TeV9qeN.png]
[Obrazek: s6sKIfS.png]
[Obrazek: kltSDVr.png]
Odpowiedz
Nigdy bym nie połączyła tego młotka ze świętem pracy. XDDDDD Jestem ciekawa, jakie inne święta będziesz miała tam powyrywane, omg.
Wszyscy kupiliście te same wzorki? Ten jest bardzo ładny.
Odpowiedz
[Obrazek: iaPF4qH.png]
[Obrazek: UD7m0WO.png]

Oto mój dorosły Shimashimatchi. Ma rok, dorosłym stał się wieczorem, gdy jego wiek nadal wynosił 0 lat. Obok niego jego
pierwsza kupa w życiu - wczoraj nie zrobił ani jednej. XD Co w sumie jest plusem, nie trzeba co chwilę sprzątać. Wczoraj 
aż się zastanawiałam, czy w tym tama może nie ma tej funkcji i kibelkowa ikonka nie jest w ogóle potrzebna. xD A propos
spraw kibelkowych, to to Tama ma jedną niesamowitą wspaniałą niespodziankę, która rozkłada mnie na łopatki, ale jeszcze
nie udało mi się zrobić zdjęcia - gdy się uda, to wrzucę i dopiero pokażę, cóż to za niesamowita rzecz, hehe. xD

[Obrazek: cZ17XLO.png]

Dzisiaj by zacelebrować niedługo wyczekiwaną pełnoletniość (1 rok), dałam Pasiastemu spróbować alkoholu, ale po jego
minie nie wyglądało, aby był zachwycony.

[Obrazek: DoPbzTJ.png]

Dzisiaj dużo bawiłam się w ogrodnika, a RAPID AGENT stał się moim i Pasiastego nieodłącznym przyjacielem w ogrodzie.
Hodowla GMO na całego. Ale nie jemy, spokojnie, tylko to sprzedajemy u pana który wygląda jak ziemniak palący fajkę.. 
Zaszaleliśmy też i zasadziliśmy tę różę której nasionka kosztują tysiąc dolców.

[Obrazek: vDY8JGK.png]

[Obrazek: dt65Jts.png]

I Z TYM POWYŻSZYM ZDJĘCIEM OŚWIADCZAM, że nauczyłam się w końcu robić temu tama normalne zdjęcia. Ekran jest
serio jasny, przez to ciężko zrobić dobre zdjęcie, bo tło robi się mega ciemne. D: Trzeba przy oknie.

W ogóle nie mam porównania do prawdziwego kolorka, bo go nigdy nie miałam, ciekawe, jak to wypada w stosunku do 
pierwowzoru jeśli chodzi o funkcje. Gry są bardzo fajne, nie nudzą mnie, szczególnie gra w pamięć jest fajna i łatwo sobie
zbieram fortunę. xD Zmartwiło mnie za to, że dziś się samo zrestartowało (akurat dałam je wtedy siostrze i mówi że tylko
trzymała i trzymała porządnie, a ja jej serio każę mega mega mega dbać jak ma moje tama, i niby samo się tak nagle), ale
na szczęście jest też opcja kontynuacji poprzedniej postaci, to ulga. W ogóle nie ma z tyłu żadnych śrubek, nie wiem, czy tak
powinno być czy po prostu jak wyciągali baterie do wysyłki to ta śrubka zaginęła? Kilka dziurek z tyłu jest i chyba jedna się 
na to nadaje akurat. Muszę przytwierdzić te plecki bo lubią się rozsuwać czasem, a chcę nosić je na szyi i nie chciałabym by
się w locie rozsypało. A w ogóle to chwilami sobie myślę, że może by ono wyglądało jeszcze fajniej, jakby zamiast wisienek
była ta karteczka też cała biała. Kocham biały i to tama spełnia tę moją miłość. xD I tak, mamy wszyscy te same obudowy.
AHA, ALE BYŁ JEDEN SKUTEK TEGO RESTARTU. Miałam samochód a po restarcie tama go zgubił i teraz znowu chodzi z 
buta wszędzie. ;/ Kij, zbieram na nowy i lepszy. xD I mam nadzieję że go nie zgubi. :c

A jutro pokażę Wam też jaką mam paskudę w Akai. XD
Odpowiedz
TO JEST DZIECKO?!
Na początku kazało mi wybrać postać jaką chcę i myślałam ze to dorośli i wybrałam właśnie jego, więc byłam pewna że tutaj jest on dorosły. xDD Jeżeli ewoluuje, to idę o zakład, że na postać która będzie mniejsza/oficjalnie wg normalnych Tama młodsza, niż Shimashimatchi. xD Ale jeśli do wyboru miałam postaci na poziomie dziecka, to to nie ma wcale sensu! xDD
A właśnie widziałam, że ludzie wymieniają ten papierek, ale ja się boję otwierać. xD
Odpowiedz
Ten sklep wygląda podejrzanie. Może ten ziemniak to jakiś dealer, a te GMO co mu sprzedajesz przerabia na dragi? :< Ja bym mu nie ufała.
Odpowiedz