Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
magiczne bagno skala
Jak dla mnie to obie wersje są tak samo dobre pod względem stylistycznym, po prostu styl inny- ta nowsza to bardziej takie semi realistyczne, a ta starsza to taka bardziej stylizowana. Ale tu o sam styl chodzi, sama technika w nowszej lepsza, bo widać że bardziej oswoiłaś się z malowaniem. I bardzo dobrze ci to malowanie wyszło! I serio swój styl faktycznie masz, w obu pracach widać że to jest twoje. Pewnie jako oryginalny artysta tego nie widzisz, ale osoby trzecie na pewno to widzą, słowo.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
No stara była bardziej stylizowana głównie dlatego, że po prostu nie umiałam lepiej anatomicznie tego robić. XD Teraz jeszcze też nie umiem jakoś super realistycznie, ale może kiedyś się nauczę, woop. I jeju, dziękuję, ja osobiście nie czuję, żeby mój styl był jakiś super oryginalny, raczej widzę go po prostu jako zlepek tego co lubię w innych artystach.

W ogóle to też trochę kwestia tego, że teraz rysuję w zupełnie inny sposób - nie dość, że przerzuciłam się z Saia na Kritę, bo mnie zaczęły irytować brushe w Saiu, to teraz najpierw maluję cały rysunek czarno biały, a dopiero potem nakładam kolory i przez to jakoś lepiej jest, hehe. XD
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
Mega mega mi się podobają obie, ale ta nowsza wersja jest bardziej... plastyczna? Trójwymiarowa? Idk, no wiesz.

A o Twoim stylu będę pisać zawsze, bo jest mega unikatowy i na kilometr poznam, że to Twój rysunek. C:
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
Przychodzę tu zupełnie zaskoczona sobą, bo jej, całkowity hype teraz bo Incredibles 2 i trailer i wszystko, więc postanowiłam machnąć sobie Violet. Warto też wspomnieć że prawie miesiąc nie rysowałam, generalnie od września mało co rysuję, tylko w styczniu jakieś 2 tygodnie byłam super aktywna.

No i rysuje sobie tą Violet. I przypominam sobie, że jakiś czas temu też ją rysowałam, no to biorę, szukam szkicownika, w którym to było. I taki totalny zonk, bo wydawało mi się, że dużo ładniej ją narysowałam wtedy, a to było w lipcu???? A od wtedy ledwo cokolwiek zrobiłam i mam takie what, skąd, jak. To wygląda tak profesjonalnie teraz. XDD

(ta ładniejsza to ta nowsza obviously, ale trochę światło ją zepsuło, na żywo jest bardziej kontrast i jest ciemniejsza)

[Obrazek: m73lw0.jpg]
Odpowiedz
Ale super! Stara sama w sobie nie wygląda źle, ale nowa jest bardzo fajna! :D
Odpowiedz
Mi się bardzo podobają obie, obie są w Twoim stylu, tyle tylko, że ta nowsza wyglada na bardziej pro, bo jest pod innym kątem niż od przodu. Tak przynajmniej ja to widzę, jako laik absolutny.
Odpowiedz
Jak może się wam podobać ta stara, skoro mi się ledwo podoba ta nowa, a i tak ją muszę poprawić, bo jej kompletnie złamałam nogę i w ogóle jest ehh. XDD Ale yep, poza jest dużo mniej stiff, mimo że jest naprawdę dosyć prosta, ale mało kto stoi całe życie na baczność, więc w tym nowym jest większy ruch i widoczne line of action. :'D Do tego jest więcej takich typowych form, np. jej ramiona i górna część ciała generalnie jest oparta na owalach, kołach i walcach i takie bardziej organiczne kształty generalnie wyglądają lepiej, bardziej 3d niż takie dziwne linie jak w tym starszym. Jak poprawię to wstawię na instagrama, bo wczoraj nie chciałam ze względu na słabe światło.
Odpowiedz
Powiedziałam że stara nie wygląda źle, nie jest dla mnie niczym specjalnym ale wygląda okej, a także przy niej wyjątkowo mocno widać, jak dużo lepiej wyszła nowa wersja. C: szczerze to nie zauważylam najpierw złamania nogi. XDDD To rzeczywiście do poprawki, ale generalnie wygląda fajnie, a tego typu błędów zwykle od razu nie zauważam. D: jednak poza tym myślę że Ci wyszła ta nowa. Właśnie w dużej mierze dzięki zastosowanym kształtom.
A ta poprzednia to po prostu taki spoko wyglądający rysunek, który wygląda fajnie bez głębokiego krytycznego oceniania.
Błędy anatomiczne mi tbh nie rzucają się w oczy, ja bardziej zwracam uwagę na styl. D:
Odpowiedz
To dobrze, że się nie rzucają hahah. XDD Nie no, ja podczas rysowania widziałam, że z nogą jest coś nie tak, po prostu wystarczy zmienić położenie kolana i będzie już spoko.
Odpowiedz
Dobra, teraz też widzę tę nogę. XDD
Odpowiedz
Jak ktoś sam nie rysuje to nie widzi żadnych błędów w rysunkach, tylko widzi 2 ładne rysunki. XD Tak więc ja też widzę dwa ładne rysunki i nie mogę powiedzieć który jest lepszy, serio, oba są super. Jedynie w tym z lewej mi figura trochę nie pasuje ale to bardziej pod względem własnej estetyki niż jakości.
Ale i tak widzę wielki progress w porównaniu z pierwszą stroną, na pewno zajdziesz daleko! Masz taki styl który by bardzo pasował do concept artów, naprawdę.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Pierwsza strona to koszmar, kiedyś zrobię redrawa któregoś z tych starych rysunków z 2011/2012, bo to były czasy. I miło, chociaż w concept art specjalnie chyba nie chcę iść, bo strasznie dużo osób tego chce. Tbh najprawdopodobniej jak już będę mogła ogarnąć sobie lepszy komputer to zacznę robić w 3d, zostanę sobie jakimś 3d character artist czy coś. XD

Violet z trochę poprawioną nogą poszła na instagrama, więc można ją tam teraz kochać i nie martwić się aż tak o jej nogi (chociaż perfekcyjne i tak nie są). Za to teraz mam jakieś tam study starego obrazu, nie rysowałam na tablecie od dawna, więc chciałam zrobić cokolwiek co będzie w miarę proste. I tak mi nie wyszło. XD

[Obrazek: 2lj2olk.jpg]
Odpowiedz
JAK TAK WYGLĄDA TWOJE NIE WYSZŁO, TO NIE WIEM JAK WYGLĄDA JAK WYJDZIE. Przepiękne!
Odpowiedz
Marta, tu masz. XDD Jestem super duper dumna. Dwa lata różnicy (tak, kocham robić te porównania, poprawiają moją samoocenę)

[Obrazek: Z4JD3ll.png]

[Obrazek: ufF6fHm.png]
Odpowiedz
Jezu, różnica jest ogromna. *^* Przepiękne twarze robisz teraz.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości