Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pamiętnik Lyree
[Obrazek: FcymRcS.png]
[Obrazek: yJdHE4k.png]
Mój Mamemetchi wygląda tak:

[Obrazek: eX2YSmo.png]

Rzeczywiście jest to rodzinna wersja. :) Odwiedziliśmy rodziców Mamemetchiego: 

[Obrazek: xAWydlt.png]

Gdy mały oglądał telewizję, tatuś wykonywał ulubione zajęcie z dzieciństwa, pierwszą rzecz jakiej się nauczył. XD

[Obrazek: fLkgB7J.png]

Niestety odkurzaczem wjechał później w klocki Mamemetchiego. >.<

[Obrazek: u4drjd7.png]

[Obrazek: 9ZB1JW8.png]

Jakiś czas temu dałam Mamemetchiemu do zabawy rakietę, ale nie zadziało się nic na tyle niespodziewanego, by wrzucać
fotki (jedynie ufo spadło, nic specjalnego). Ale gdy poszliśmy z rakietą do lasu, Krzakotamek wystrzelił się wraz z rakietą!

[Obrazek: 5XiSV6A.png]

[Obrazek: iq86APo.png]

I tyle o Mixie, bo, uwaga uwaga, w końcu dodam coś o Akai! XD Okazało się, że w moim poznańskim pokoju mam światło
o tyle lepsze niż w domu, że na zdjęciach widać czerwone pikselki, wowowow!!! Mimo to zdjęcia nadal pozostawiają do 
życzenia, światło odbija się na obudowie i nie jestem do końca zadowolona. >.< Ale może nabiorę wprawy i uda mi się 
zrobić takie zdjęcie Akai, na jakie zasługuje!

[Obrazek: OsObuLG.png]

Jak widać, mam Memetchi, a raczej MEMETCHIEGO, gdyż jest to chłopak. *dysonans poznawczy* (SPODOBAŁO MI SIĘ
TO STWIERDZENIE)

Jako że w tej wersji dość ciężko zbiera się kasę, poza żarciem od sprzedawcy, szarpnęłam się jedynie na darmowe itemki
z kodów. XDD
Między innymi na flet, niech Memecz idzie w moje ślady:

[Obrazek: ebKLIDQ.png]

a także taką lalkę:

[Obrazek: TmI9EYb.png]

i komiks:

[Obrazek: K9rXcPG.png]

Niestety nie mogę powiedziec, by w Akai działo się coś tak rewolucyjnego jak w Mixie. XD Więc średnio mam o czym pisać.
Ogółem smutno mi trochę, że nie mogę go połączyć z Ura, bo muszę wymienić baterie, a nie dopilnowałam tego wcześniej i
znowu jestem bez śrubokrętu. xD :/

Mogę za to powiedzieć, że fajne w Akai jest to, że kupione jedzenie chyba nie znika, z tego co zaobserwowałam, nawet po
kilku użyciach! 

To na tyle, męski Memecz śle buziaki!

[Obrazek: 4o2clIe.png]
Odpowiedz
Haha noo, ale dla mnie najlepsze są ich zszokowane/przestraszone miny, uwielbiam je. XDD
Odpowiedz
(13-02-2018, 21:50)Michu napisał(a): A Mametchi jaki tam smutny, ze klocki małemu rozwalił. XD
Lepiej zobaczcie z jakim figlarnym uśmiechem w te klocki wjechał. XD To zdjęcie jest bezbłędne.

Jezu, to Akai jest wspaniałe, ma przepiękny odcień, wzorek, tło. Czekałem, aż trochę więcej go pokażesz. <3
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: TeV9qeN.png]
[Obrazek: s6sKIfS.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: kltSDVr.png]
Odpowiedz
Ej właśnie. XDDDDDDDDD Ten wjazd w klocki jest w sumie lepszy niż reakcja po tym, jak już wjechał. XDDDD

Taaak, ja uwielbiam to Akai. ;_; Podbiło moje serce odkąd je zobaczyłam. Ta obudowa ma taki śliczny soczysty kolor, tło też ma śliczne. Naprawdę na żywo wygląda 10/10
Odpowiedz
Bo ten las działa tak magicznie że więcej się dzieje. xDDDDDDD

Fajnie że wspominasz czasem o Akai, no wiadomo tam się mniej dzieje ale też miło się ogląda. :3
[Obrazek: nPCCI2S.png]
Odpowiedz
ODKURZAĆ MŁODY ZE MNĄ, A NIE JAKIEŚ KLOCKI
JAK BYŁEM W TWOIM WIEKU, TO NIKT ZA MNIE NIE ODKURZAŁ!!!!
XD

Jak napisałaś o męskim Memetchim, to od razu miałam flashbacki do v3. ;_; Wkurzało mnie to zawsze.
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
MARTA PADLAM. XDDDDDD
ale ale ale Mamemetchi też sam już od małego odkurzal!!! Ale fakt, powinien rodzicom pomagać. >.< NIE TAK WYCHOWUJĘ MOJE TAMKI

Nooo, co jak co ale Memetchi w życiu nie pasuje mi na chlopaka. XD ;/
Odpowiedz
Eeh, przesadzacie. Jak dla mnie Memetchi to nic więcej a żarówka z loczkiem na głowie, już bardziej neutralnie się nie da wyglądać. XD I chyba jest postać baardzo podobna do Memetchi, ale męska i niebieska, z kapeluszem na głowie z tego co pamiętam? Ale nie mogę sobie przypomnieć imienia.
Zdjęcia z klockami mnie rozwaliły, uwielbiam te animacje w domu rodziców.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Viktor to jest ta postać męska to Mumutchi jest w v5. Uśmiech
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
[Obrazek: 238?cb=20111010000740]
Raczej jeśli nie znasz postaci to od razu większość ludzi pomyśli bardziej, że dziewczyna. XD 
No w Tama też trochę inaczej wygląda na pikselkach, już rzeczywiście neutralniej (w Tama to serio taka żarówka a mi też kojarzy się z czaszką XDDDD dlatego od zawsze dość średnio lubiłam ją mieć). Gdybym znała tylko wersję pikselkową, miałabym wątpliwości, ale w mój mózg wryta jest na zawsze wersja kolorowa, więc dla mnie Meme jest dziewczyną, tyle. Ale też w tym Akai jakoś mi to mocno nie przeszkadza, bardziej sobie żartuję z tego.

edit:

[Obrazek: FcymRcS.png]
[Obrazek: DYJn77N.png]

Dzisiejszy walentynkowy wpis zaczynam od czegoś romantycznego! :3 Otóż z samego rana od mojego czerwonego Meme
przyszła swatka. I przyprowadziła... Gozaruczkę! XD

[Obrazek: 0gNwbso.png]

Z kolei w Mixie Mamemetchi (który swoją drogą znowu urósł) dostał prezent od Kasztana, który dziś go odwiedził!

[Obrazek: jTfFbjq.png]

[Obrazek: 9D88yvE.png]

Yaaay, ciacho!

Jak widać, w Mixie przyszła już wiosna. Halo, halo, dopiero luty, za oknem -5 stopni. >.< A tutaj zielona trawa i motylki.
Plus jest taki, że nie będzie już animacji z rzucaniem śnieżkami w dom Tamka. XDD

[Obrazek: STLCuqv.png]

Były też ptaszki, ale nie udało mi się ich złapać na zdjęciu. Za to mam znowu motylki, tylko na tle zachodu słońca:

[Obrazek: uVrNsgR.png]

Nie działo się dzisiaj w moim Mixie nic specjalnego, nie tańczyliśmy z krzakami ani nie lecieliśmy rakietą wystrzeloną w 
lesie. Taki sobie spokojny dzionek. C:

Za to na podstawie powyższych zdjęć Mixa stwierdzam, że takie sweterki są idealnym tłem do fotografowania Tama. :D 
Nie gniecie się, jednokolorowy fajny wzorek. XD 

A jutro powracam do, uwaga uwaga, Uratama! Co do Ura, mam dla was zagadkę. xD Otóż ja jestem bardzo wyrodną 
właścicielką, do świeżo urodzonego dzieciaka w Uratama nie zajrzałam ani razu od 4 dni, a ono nadal żyje. Nie ma tam 
pauzy i nie użyłam też żadnego innego sposobu, typu zmienianie godziny itd. Pytanie brzmi, jakim cudem on nadal żyje?!
Odpowiedz
Pogoda w kolorowych tama jest robiona na podstawie pogody w Japonii, pewnie u nich już ciepło jest. XD
Jest mega słodka, niby podobna do Memetchi ale o wiele ładniejsza!
Co do dzieciaka w UraTama to tak jest, że jeżeli go jeszcze nie nazwiesz i płacze to przeżyje. Wiele razy zapominałem o tama które miało poprzedniego dnia dzieciaka i już byłem przygotowany że zdechło, a tu takie uffff bo jest dzieciak.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
No domyślam się, że nie na podstawie pogody u mnie za oknem. XDD Trochę zazdroszczę Tamkowi.
No, mocno przypomina Memetchi, ale wygląda lepiej (tak jak mówiłam wyżej, nie jestem wielką fanką wyglądu Memetchi).
No, tak właśnie zrobilam z tym Ura. Nie miałam czasu na niego jeszcze odkąd się urodził, więc nadal nie ma nawet imienia. Ale co ciekawe dostał już list. XDD

^ edit: za dużo mówię no. XDDDDDD
Odpowiedz
Przystojny Memecz poślubił uroczą Gozaruczkę. Love it. XD Powtórzę się, ale zazdroszczę Ci maks tej obudowy Akai.
A tak w ogóle, to chyba nie wspominałaś jak Twój Memecz ma na imię? Chyba, że coś mi umknęło. W sumie to mnie ciekawi jak nazywasz swoje tamki. :>

Edit: teraz pomyślałem, że w japońskich wersjach nazywanie jest pewnie kłopotliwe.
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: TeV9qeN.png]
[Obrazek: s6sKIfS.png]
[Obrazek: kltSDVr.png]
Odpowiedz
Ten zmiksowany jest śliczny! Ostatnio same ładne Mixy, a pamiętam, że jak to było nowe tama i robiliście pamiętniki, to były same paskudy. XD
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
Nie wspominałam w sumie, akaiowy Memecz ma na imię Hakuno (imię wzięte z bajki, postać w żaden sposób nieprzekonująca ale imię fajne XDDD więc wzięłam). Jeśli chodzi o to jak ogółem nazywam tamki, to są to często imiona z bajek (nie ma problemu z wpisaniem ich szlaczkami) - albo postaci które lubię albo imiona które mi się spodobały albo jedno i drugie, czasem nazywam prawdziwymi imionami ludzi których lubię (ale z tym bywa problem ze wpisaniem i nie jest to do końca to XDDD). A w angielskich wersjach to jakieś proste krótkie imiona jak dla zwierzaka głównie daję. XD I one do japońskich też się nadają.
Nie jest kłopotliwe, nigdy mi to nie przeszkadzało, bo miałam pomysły zarówno na imiona pasujące w angielskich wersjach, jak i na te które można zapisać znaczkami (i mogą być też dzięki temu dłuższe). :)

Hahah, a mi od pierwszej ever zmiksowanej generacji taki ładny wychodzi! :3 
Tzn dla mnie wygląda spoko, dość słodko, ale za blisko wyglądem do Memetchi. XDDD Mógłby mieć więcej po Mameczu, ale w sumie nie mogę sobie tego wyobrazić. Żółty może jakby był? XD No nic, dzisiaj pewnie też urośnie (chyba co dzień rosła mi poprzednia generacja). C: Ciekawe co z niego będzie.
Odpowiedz