Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wigilia
Cześć! Z okazji tego że już za parę dni wigilia mam do was kilka pytań jak tam u Was z tą wigilią? Jakieś ulubione jedzenie? Macie jakieś tradycje? xD No i czy czujecie jakoś ten klimat? 

Ja jeszcze nawet choinki w sumie nie mam. Od kilku lat wigilię spędzam poza domem w sumie a jeżeli chodzi o tradycje to w zasadzie nie miałem takich. No jedyne co to moja mama co rok robiła takie dobre pierniczki. One mi się kojarzą ze świętami na maksa i gdyby moja mama je w tym roku zrobiła to od razu byłoby jakoś świątecznie. No ale uznała że za dużo do robienia i chyba będę musiał zadowolić się sernikiem. XD Jeżeli chodzi o potrawy to zdecydowanie kocham barszcz z uszkami. XD
[Obrazek: nPCCI2S.png]
My zawsze mamy wigilię ze mna, babcia i mamolem, a do jedzenia jakaś randomowa rybę i śledzie i tyle.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Ja zawsze Wigilię spędza, z Mamą, Babcią i Ciocią. I jeszcze 24, lub25 przyjedzie Wujek na kilka dni> Choinki nie mam ubranej jeszcze, bo dopiero kupimy z mamą żywą jodłę.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
U mnie jest taka tradycja, że choinkę ubieramy zawsze 23 grudnia. Nie wiem w sumie dlaczego, ale przynajmniej dzięki temu mamy chociaż o tyle wyjątkowe święta, że dopiero przed samą wigilią mamy pachnąca, zawsze żywa choinkę. W ten sposób udaje nam się zatrzymać trochę ten świąteczny nastrój, o którym pisała Michu, od sierpnia dopiero do samego 23 xD
[Obrazek: 0twIRzh.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości