Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oryginalne wisiorki do Tama
Dzisiaj wyjęłam moje Tamagotchi z mniejszego pudełka v5 różowe i v5.5 fioletowe, żeby przełożyć je do większego pudła.
I zauważyłam, że ten łańcuszek dołączony do tama v5 i v5.5 kółko było błyszczące tak samo łańcuszek w moim v5 tylko jakoś tak pokryte jest tak jakby zaparowało.
Sprawdziłam czy działają przyciski i działają.
I Moje pytanie to od trzymania w pudełku i jak wyczyścić te łańcuszki, żeby błyszczały jak nowe?

EDIT:
Dziwne jedynie u P2 i Angelgotchi wisiorki oryginalne są błyszczące tak się nie stało są w oryginalnych pudełkach. A te w pokrowcach tak się stało jak z v5.5 fioletowym i v5 różowym, v4, v4.5, z wisiorkiem u pieska sweet puppy. A te które mam niedawno wisiorki są błyszczące np u v5 zielonego, żółtego.

Od czego tak się dzieje nurtuje mnie to.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
To pokrycie wchodzi w reakcję z potem, dlatego tak jest.
Takie wisiorki są na różnych rzeczach, ale nie wiem czy je można wyczyścić lub kupić nowe...
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Jak użytkował am to tak się nie stało włożyłam do pudełka ze 2 lata przeleżało wyjęłam wczoraj tak się zrobiło z tymi łańcuszkami. Jedynie na P2,  Angelgotchi tak się nie stało bo w oryginalnych pudełkach są. Na v5 zielonym i żółtym też się tak z łańcuszka mi nie zrobiło. Chyba to nie moja wina, że tak z łańcuszkami to się tak przebarwienia.

Od lewej strony brelok jest przebarwiony tak samo brelok od pokrowca od Michu co kupiłam z zielonym tama-go od ta v5.5 fioletowego, bo mam go ze 2  czy 3 lata i w pudle leżało a od prawej nowe v5.5 czerwono białe wiadomo ok z wisiorkiem.

EDIT:
Problem rozwiązany wyczyściłam pastą do zębów breloki i znowu są błyszczące.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]