15-04-2016, 20:29
Jak oglądam takie cuda to zawsze się zastanawiam ile godzin leżenia na brzuchu w środku lasu Cię one kosztują. XD Uchylisz rąbka tajemnicy?
![[Obrazek: QqBCWNZ.png]](https://i.imgur.com/QqBCWNZ.png)
![[Obrazek: LlR1PCD.png]](https://i.imgur.com/LlR1PCD.png)
![[Obrazek: bUM0nXF.png]](https://i.imgur.com/bUM0nXF.png)
|
Maciejo z aparatem
|
|
15-04-2016, 20:29
Jak oglądam takie cuda to zawsze się zastanawiam ile godzin leżenia na brzuchu w środku lasu Cię one kosztują. XD Uchylisz rąbka tajemnicy?
![]() ![]() ![]()
15-04-2016, 21:14
Monika, dziękuję! Hahhha, uwierz mi, że bardzo bym chciał.XD
Omg Marta, hahahha. <333 Ciężko powiedzieć w sumie, wydaje mi się, że te dzisiejsze zdjęcia (nie wszystkie dodałem na forum, kilka muszę poprawić, a reszta pójdzie na wieczne stracenie) trwały jakieś 3 godziny? Wydaje mi się, że gdybym miał jakiegoś pomocnika do trzymania blendy i w ogóle mentalnego wsparcia (szlag mnie trafia, gdy Link przewraca się dwudziesty raz w ciągu minuty XDD) to zajęłoby to o dziwo znacznie dłużej. Tylko dlatego, że mógłbym wtedy lepiej to ogarnąć i zrobić coś lepszego (bo tych zdjęć nawet nie doświetlałem blendą).;; Szczerze powiedziawszy to ja bym najlepiej siedział w tym lesie tak długo, na ile słońce pozwala. Mógłbym wtedy powtórzyć wszystkie zdjęcia (zdarza się często, że jednego 'ułożenia' robię ok. 20+ zdjęć, żeby wybrać to najlepsze, z różnicą kilku minimetrów w kadrze) itp., ale mnie strasznie głowa boli od robienia zdjęć, więc nie dałbym rady. D: I wkurzają mnie ludzie w lasach.XDDD Siedzę w krzakach, a ktoś obok przebiega, niech oni biegają po drogach ładnie. >:C I mam ochotę zrobić sobie koszulkę z napisem "robię zdjęcia małych figurek, nie fotografuje powietrza, nie jestem nienormalny aż tak, ta figurka tam jest, tylko jej nie widzisz, i nie zobaczysz, więc przestań się gapić, okej" tylko to za długi napis jest.:<<<<< XDDD ![]()
15-04-2016, 21:29
^^^^ yupyupyup! To jest takie wkurzające, że obożejeżu. Niby nic, nie? Ale omg kdglsdhbgbsldvgfg, ludzie weźmie zajmijcie się sobą.XD Ja np. specjalnie pojechałem dzisiaj, w piątek, od rana, żeby uniknąć zbyt dużej ilości człowieków.
I najgorsze jest to, że to tak tylko w Polsce.;___; W sensie, okej, w innych krajach ludzie też zerkną na to, co ktoś robi, ale tylko (zwykle) chwilkę i ok, tyle. Nie wiem, ale wydaje mi się, że gdyby w Polsce, ktoś wśród ludzi, w centrum miasta, zacząłby układać jakąś scenerię do zdjęć dla lalek/figurek/itp., to ludzie byliby w szoku, że jak to, co to, po co. D: Ja tak to odbieram. A jak w ogóle mówisz do telefonu, gdy nagrywasz snapczata, to już bilet do szpitala dostajesz.;________; Może przesadzam, ale jestem max wyczulony na reakcje innych ludzi i ja to wszystko widzę. Tutaj u nas ludzie albo są zbyt ciekawscy, albo nie przywykli, że można mieć różne hobby. ![]()
17-04-2016, 11:44
Uh, no masakra. D: Tj. to niby nic takiego, ludzie cały czas będą zrzędzić i dziwnie patrzeć, ale lepiej byłoby się nie stresować i nie wkurzać, tylko robić zdjęcia. Bo tak to się zawsze poświęca odrobinę uwagi, żeby wkurzyć się na gatunek ludzki, a to nie ma sensu, tylko czas tracimy.:< Nie wiem, nie wiem, może kiedyś ludzie się znudzą czymś takim, ale swojego czasu byłem na jakimś forum o macro fotografii i tam też wszyscy mówili, że na zdjęcia to tylko o świcie, bo ludzie stoją i się gapią, jak ktoś leży wśród patyków. >:c
EDIT/ Myślicie, że te kwadraciki dobrze wyglądają? One są niby przypadkowe zawsze, ale sam je układałem i nie wiem. D: ![]() Tak to powinno wyglądać: Hmnh, teraz tak myślę, że rozmażę niektóre kwadraciki, o. I dodałem jeszcze jakieś nawet okej światełka do tego zdjęcia:
![]()
17-04-2016, 12:07
Wydaje mi się, że jest ok, aczkolwiek ja bym dała jeszcze jeden taki wychodzący z kadru na górze po lewej.
A drugie też supi.
17-04-2016, 12:30
O Katechi, racja, dobry pomysł. :'D
Michu, ja się tym inspirowałem: https://www.instagram.com/p/BC3Y2zZmF66/ bo te kwadraciki w grze też były takie duże, pokombinuję coś jeszcze. ![]()
17-04-2016, 12:31
Ja bym kwadraciki zmniejszała ku górze. Może lepiej byłoby widać, że się poruszają. Drugie zdjęcie ślicznie wyszło.
![]()
23-04-2016, 20:42
Frogless, dobry pomysł, wykorzystam.
![]() Yasss, dzięki Michu! Ja już jak je wklejałem, to zgłupiałem i no.;; EDIT/ Mam nadzieję, że forum nie wybuchnie. Jakość standardowo 2/10 (albo dzisiaj nawet i gorzej). Generalnie mam mentalny problem z wybraniem filtru, standard, więc wrzucam wam surowe zdjęcia. :< Chciałbym je przygasić/dodać takie zamglenie, ale to totalnie mi nie będzie pasowało, bo dążę raczej do takiego poziomu - https://www.instagram.com/theanatomyofacupcake/ ![]() ![]() ![]()
![]()
23-04-2016, 21:03
Omg Michu, uwielbiam Twoje komentarze, yassss. <333
Wydaje mi się, że jeszcze spora droga przede mną, ale już jestem bliżej niż kiedyś jej poziomu. c: Tylko naprawdę nadal nie mam pojęcia, co ona robi, że jej zdjęcia są takie.. gładkie. Nie wiem jak to wytłumaczyć, po prostu na jej zdjęciach jest coś takiego woaaah. Rha kiedyś na to zerknęła i powiedziała, że to kwestia ekspozycji, faktycznie coś w tym jest, ale nadal to nie jest to. ;w; Hahahah, jasne. <3 Właściwie chciałem coś zrobić z tym grzybkiem, może dodam mu jakieś światełko i jakieś właśnie małe świetliki. Jutro nad tym popracuję, to Ci podeślę. ^^ ![]()
23-04-2016, 21:05
NIE WIDAĆ :o (dot. spoilera)
Piękne te zdjęcia z linku, ale kurczę, Twoje też! Rób swoje własne zdjęcia, nie kopiuj innych, bo naprawdę masz świetne ujęcia. <3 ![]() ![]() ![]()
23-04-2016, 21:09
Maciek jesteś suuuper. Przecież masz tu już swój funclub
Zdjęcie z myszą (nie mam pojęcia co to jest, bo się nie znam), ale woooow, bomba , cuuuuudo <3333
![]()
23-04-2016, 21:33
Marta, ufff, to dobrze! 8D Szczerze powiedziawszy, nie wiedziałem, że ta.. figurka taka będzie.;;; I dziękuję bardzo mocno! <3
Hmnh Michu, możliwe, w ogóle mi się wydaje, że to może kwestia jakiegoś dyfuzora.. muszę się zebrać i pokazać jej zdjęcia komuś z szkoły, może ktoś 'mądry' się zorientuje.XD Hahah Frogless, dziękuję. <3333 Ta myszka to Dedenne, Michu ma rację, to pokemon.
![]()
23-04-2016, 22:17
Matuś oglądał ostatnio najnowsze odcinki pokemonów. Z napisami , więc oryginalny dubbing i te sprawy. I PO PROSTU zakochałam się w Dedenne :3 normalnie zaczełabym oglądać Pokemony ze względu na Dedenne XD
A co do zdjęć to uwielbiam sposób w jaki dobierasz całą scenerię XD te patyczki i grzybki wyglądają jakbyś je uprzednio specjalnie ułożył do zdjęcia. Muszę wygrzebać moje Hamtarowe chomiki i spróbować zrobić podobne zdjęcia.
29-04-2016, 17:35
Omg Monika, nie wiem jakim cudem nie odpisałem na Twój post.:< Awwwww, szerio warto to obejrzeć, chociażby właśnie tylko dla tej jednej postaci. c: Chociaż szczerze powiedziawszy ja jestem daleko w tyle... 5 sezonów mi brakuje? Więcej? Nie wiem, tyle tego jest (17 sezonów? więcej/mniej?), że wolę chyba same filmy.;; Yayayya, to ja czekam na Twoje zdjęcia! :'D
Trochę nowych zdjęć: ![]() Tutaj nie mogę się zdecydować: ![]() vs. ![]() ![]()
![]() |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Dogz z pokemonami z aparatem | Dogz | 10 | 843 |
07-03-2019, 16:39 Ostatni post: Ralveyn |