Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
iD L - miss care
Pytanie 
Zaraz wyjdę z siebie.
Czytałam o tym tyle, że moja pewność, jak to działa wzrosła do 100%, a mimo to ostatnio ciągle mi wyrasta nie to co chcę, i tym razem nie jest to przeoczenie rozwoju nieoczekiwanego (czy jak to się tam zwało; chodzi mi o to zjedzenie 30 przekąsek, wygranie 30 gier itd.).
Tak więc czym jest miss care:
1) Tama jest głodny/nieszczęśliwy. Wyświetla się dymek z tekstem.
2) Dymek zanika.
I teraz:
3) Karmimy tamka.
4) Mamy miss care.
lub
3) Przeoczyliśmy i tamek woła znowu
4) Karmimy.
5) Mamy miss care.
lub
3) Przeoczyliśmy i tamek woła znowu
4) Czekamy aż dymek zniknie
5) Karmimy
6) Mamy miss care
lub
3) Przeoczyliśmy, tamek woła znowu, potem animacja z serduszkami
4) Karmimy
5) Mamy miss care
lub
3) Przegapiliśmy wszystko
4) Tamek choruje
5) Leczymy, karmimy
6) Mamy miss care

Jestem skłonna wziąć wersję z karmieniem przy drugim dymku bez wygaśnięcia, za brak miss care, ale jak na razie to ja mam ich więcej niż mniej.
Czy jak tamek zachoruje to to się liczy jako dwa? Trzy? Więcej?
Wczoraj była sobota. Dzień wolny. Mogłam kontrolować. Wyszły mi 3 miss care. Albo cztery. Ale to wciąż nie jest 6, a według tabelki Makiko jest od 6 i nie ma opcji otrzymania jej w sposób specjalny/nieoczekiwany.
Czy system jest po prostu zepsuty? Podejrzany
Odpowiedz
Nie wiem, czy czasem karmienie tama, nie działa tak jak w v3 - nawet jeżeli dobrze się opiekowaliśmy postacią, ale zbytnio nie graliśmy w gry, tylko karmiliśmy cukierkami, to postać i tak wyrastała tej gorszej opieki.
Jak tamek zachoruje, to liczy się chyba jako.. dwa? Ehhh, nie wiem, ja zawsze czekam na wołanie, gdy zawoła czekam minimum 15 minut i potem zapełniam serduszka. I dopiero za minimum godzinkę, pozwalam mu zawołać mnie kolejny raz.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Ja jak liczyłam care missy w zwykłym iD to jak Tamek mnie wołał (o cokolwiek), to czekałam aż zgaśnie ikonka powiadomienia i wtedy dopiero spełniałam jego zachciankę = miałam jeden care miss. Zawsze zdobywałam tę postać co chciałam.
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
W idl jest tak samo, mi też zawsze wyrasta to co chcę. Katechi może skoncentruj się na jednej potrzebie, wtedy jest łatwiej policzyć.
[Obrazek: jLDUSeK.png]
Odpowiedz
No właśnie na jednej tylko się skupiam D: I wciąż Makiko. Może mam jakieś groźne amnezje i zapominam o niektórych miss care XDDDD Spróbuję następnym razem zebrać jednego, ciekawe co wyrośnie D8
Odpowiedz
Ufff, no to dobrze wiem czym są miss care D: Jak dobrze ;; Znaczy... nie dobrze, bo smutne, że ta wersja ma to zepsute XD A może tam jest jeszcze jakiś czynnik, który wszyscy pominęli? D8
Odpowiedz
W tygodniu będzie ciężko xD Będę musiała zrobić tak, żeby w weekend był nastolatek. Ale zobaczę.
Odpowiedz
(06-03-2016, 11:21)Michu napisał(a): Ja zawsze czekam aż spadnie albo szczęście albo głód do zera, tylko jedno a nie obydwa naraz i czekam aż tamek zachoruje i potem daję mu jedno jedzonko i znowu czekam i zawsze dobrze mi wychodzi. w wersji 15th jest cos chyba pomieszane, bo też mi sie zdarza dosyc czesto, ze wyrastało mi nie to co chciałam, a we wszystkich innych wersjach zawsze dobrze wyrastają.

Ja jak tak bardzo pilnuje moje 15th, to zawsze mi wyrasta to, co chce. Wiec musi Katetchi wskakiwac cos jeszcze, nie ma opcji...
Ja zeby sie nie pomylic zapisuje na kartce. No i tez trzeba pilnowac zeby wskazniki byly pelne przed ewolucja w nastolatka, bo inaczej tez lapie, juz na starcie, zaraz po ewolucji.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości