Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Furby
(31-01-2014, 23:31)Hilla napisał(a): Mam najnowszego, Furby Boom. Trochę przepłaciłam, ale nic... Teraz czekać na aplikację. :/

Nie ma jeszcze aplikacji? Dziwne.

Obejrzałam sobie ten filmik o ich możliwościach. Samej technologii czy designowi zabawki nie mam nic do zarzucenia, fajna sprawa. Nie lubię tylko ich mechanicznych ruchów (bo jest to futerkowiec, który udaje, że jest żywy - trochę creepy, jak się nad tym głębiej zastanowić), no i kiepskiej, moim zdaniem, grafiki wewnątrz aplikacji (estetyka przy takich rzeczach jest dla mnie bardzo istotna). A co Tobie się w nim podobało?
Odpowiedz
Aplikacja jest, ale wycofali ją z Polskiego Google Playa. Furby Boom będzie w Polsce dopiero tej jesieni, więc mam sprowadzanego z UK (tak samo jak mojego drugiego z 2012). Była sobie ta apka w Polskim Google Playu i widocznie idioci nie wiedzieli że to nie do tego furby co trzeba albo że w ogóle używa się do tego furby bo ciągle dawali słabe oceny i opinie. :/
A kupiłam właśnie bo ta interakcja z aplikacją mi się podoba, w końcu furby jest "prawdziwszy" dzięki niej. I kolory są fajne.

EDIT: Na Amerykanosie w specjalnej ofercie jest teraz Furby Boom za 136zł! Przesyłka kosztuje 30-35zł, ale to i tak tanio.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Wyszedł Furby z edycji Star Wars.
http://www.hasbro.com/en-us/brands/starwars/apps
Podoba wam się taki?
Ja widziałam w smyku go jak działał i mi się średnio podoba dziwne dźwięki wydaje.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Za 399 zł w smyku.
Odpowiedz
Ja mam kompletnie w nosie SW a i tak go chcę, bo jest uroczy. XD
Odpowiedz
Ma fajne futerko i te dzwięki Chewiowe są urocze.
Odpowiedz
Nie jestem fanką filmu Star Wars. Każdy lubi co innego. Uśmiech Ale futerko ma fajne takie długie. Ale kupię fubry boom (jak kupię brakujące japońskie tama z kolorowym wyświetlaczem), bo ma ładniejsze oczy i takie wzory futerek takie w ciapki, serduszka.
Ciekawe czy ten furby star wars różni się funkcjami od Furby Boom czyli jakieś inne ma osobowości?
Odpowiedz
Ma swoją własną apkę i jako że głos ma inny to osobowości pewnie też.
Odpowiedz
O jaaaaaaaaaa XDDDD
Śmieszne dźwięki wydaje, ale słabo, że nie mówi po ludzku .3.

Swoją drogą trochę smutne, że robią tyle rzeczy z Gwiezdnych Wojen dla dzieci :////// Z niektórych to ktoś starszy skorzysta, ale np. szczoteczki do zębów to tylko dla max. sześciolatków.
Odpowiedz
W Furby chodzi o to że ich uczysz ludzkiego. Furbacca pewnie też się uczy angielskiego.

Ale przecież robią bajki dla dzieci z SW, np. tacy Rebelianci i to głównie z nich teraz jest merch dla dzieci? Bo wiadomo że oryginalna saga jest dla dorosłych raczej. Nie wszystko kręci się wokół dorosłych fanów. D:
Odpowiedz
No tak, ale rzeczy z Rebeliantami są, ale szczoteczki do zębów są z oryginalnych. I to mnie boli lekko xD Bo takie zazdro. I KOSZULKI JAK ROBIĄ, TO TYLKO MĘSKIE. XD Jaki hejt. Nie lubię damskich koszulek. Zazwyczaj mają beznadziejne nadruki z sową albo jakąś losową kobietą.

Co do furby to uważam wgl., że robienie aplikacji jest nieodpowiednie. Ja rozumiem, że są możliwości i inne bajery, ale no błagam, nie powinni zmierzać ku wciąganiu dzieci w świat tego typu sprzętów w tak młodym wieku D: Moja mała kuzynka np. jest przyzwyczajona do tego, że leci do mamy po telefon i sobie gra w gry. Za moich czasów to się zabawki ze sobą brało.
Odpowiedz
[Obrazek: durr_hburr_techonology_is_bad_fire_is_sc...ma_512.jpg]
Za moich czasów dzieci w wieku 8 lat wychodziły za mąż albo wstępowały do rycerstwa a w wolnych chwilach grały w szachy a muzyki słuchały na gramofonach. :///
Poza tym z tego co wiem to roczniki '90 wspominają z dzieciństwa siedzenie godzinami przy konsolach, więc...
Czasy się zmieniają, przypominam że ładne parę lat temu czytanie książki to była strata czasu i ten kto czytał dużo był nolifem. Jest wiele edukacyjnych apek które pomagają uczyć, a i tak apka do Furby jest zbędna, tam są tylko jakieś pierdoły i udawane mycie furbiego i jakiś translator. Na pewno nie jest to apka przy której można siedzieć godzinami tylko taki o dodatek.
Odpowiedz
Zobaczymy, bo właśnie kupiłam sobie Furbiego i może do końca tygodnia przyjdzie Uśmiech
☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾

http://www.rhaeenys.deviantart.com

[Obrazek: Hamster_Cupcake__by_XxSleepyKittenxX.gif][Obrazek: abbeb8d19bc0efd10c6ef0432f47e817-d3gq8zm.png][Obrazek: Beta_Fish_by_Enu.gif]
Odpowiedz
Dogz Star Wars to więcej niż jeden film. Jest stara trylogia - czyli trzy części - oraz nowe części. To tak nawiasem.
Ja się na starej trylogii wychowałam, z moją mamą oglądałam to tyle razy, że nie zliczę. xD
Co do dzieci lat '90 - czy ja wiem? Ja dużą część swojego dzieciństwa spędziłam na podwórku bawiąc się z kolegami i koleżankami, najważniejsze dla nas były nasze rowery i samochód z lodami przyjeżdżający co piątek wieczór. xDDD Pegasusa miałam, ale nie długo, bo jak go dostałam to siedziałam przy nim tyle, że zapalenia spojówek dostałam i moja mama się wściekła...
Przy kompie też duzo nie siedziałam, czasem sobie grałam w jakiegoś węża, czy pinballa jak mi mama pozwoliła. Więc jak dla mnie to raczej były właśnie w 99% zabawy na podwórku, klocki lego i bajki na kasetach do słuchania, a nie konsole. Oczko No ale to w dużej mierze kwestia wychowania jest.

A co do tematu Furby - takiego Furbaccę bym baaardzo chciała! Ale nie jestem aż tak wielką fanką Star Wars i Furby, żeby wydać na niego tyle kasy. Oczko
Odpowiedz
Ja się w sumie nie wypowiadałam w tym temacie jeszcze, tylko się tak wtrącę, że mam identycznego Furby'ego jak Karolina. Duży uśmiech
Star Wars nie oglądałam, ale Furbacca wygląda bardzo ładnie. C:
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz