Liczba postów: 6,657
Liczba wątków: 85
Tamagotchi: 46.
No właśnie, bo jedni uwielbiają ten dzień; kwiaty, czekoladki i tak dalej, a inni uważają, że to święto które napędza rynek i nic więcej. Czy faktycznie uczucia w tym dniu powinno się okazywać jakoś bardziej, czy traktować jak zwykły dzień?
Ja w sumie powiem tak - fakt, to święto typowo komercyjne, ale przecież omg, jest urocze! Wiadomo, że miłość w związku należy okazywać każdego dnia, ale ten dzień wydaje się taki.. nie wiem, wyjątkowy, tak jak rocznice związku, nikt (chyba) nie świętuje każdego jednego dnia w związku, tylko specjalne (rok). No a kolacja, rozmowa, czy spacer w takim dniu to chyba fajna sprawa.
Liczba postów: 6,718
Liczba wątków: 26
Tamagotchi: ~30
Uważam tak samo jak ty, ale też uważam że to nie tylko święto dla tych co są w związku (wiem, wiem... Walenty to patron zakochanych... jak i pszczelarzy, plagi i chorych na padaczkę, ale cii) ale i dla bliskich przyjaciół.
Liczba postów: 8,747
Liczba wątków: 204
Tamagotchi: ~ 100 εїз
Ja bardzo lubię walentynki.
EDIT: O, no właśnie, Michu, u nas jest dokładnie tak samo, że sobie miłość codziennie okazujemy i jest nam cały czas słodko i fajnie. Pewnie, też się kłócimy, ale w sumie tylko o jakieś pierdoły, bo poważnych problemów na serio nie mamy. 
No a w walentynki to albo do kina idziemy, albo do naszej ulubionej knajpy niedaleko naszego mieszkania na lasagne, albo coś innego pysznego. ^_^
Liczba postów: 4,589
Liczba wątków: 40
Tamagotchi: v3, +C, iD, iD L, Sanrio m!x, Meets, Sanrio Meets
Moje zdanie o tym dniu jest uwarunkowane tym, że jestem wiecznym singlem. Nie lubię tego, że od dwóch tygodni wszędzie są serduszka i amorki, mam wrażenie, że każda witryna sklepowa wytyka mi, że nikogo nie mam. ._. Zapewne jakbym miała z kim spędzić to święto, to by mi się podobało, Maciek dobrze napisał - to komercha, ale przynajmniej ustala taki wyjątkowy dzień dla związku.
Liczba postów: 5,481
Liczba wątków: 54
Tamagotchi: 11
(12-02-2015, 20:23)Michu napisał(a): ważne jest docenienie, przytulenie, pamiętanie o kimś drugim lub powiedzenie czegoś miłego [...] razem jemy kolacje, albo oglądamy coś razem albo gdzieś idziemy, małe prezenty też sobie dajemy bardzo często bez okazji i tak samo bez okazji często piekę ciasta dla niego
^^^^^^^^
Czasami mam wrażenie że postrzegam związki inaczej niż inni ludzie, ale okazuje się, że nie jestem sama.
Liczba postów: 6,657
Liczba wątków: 85
Tamagotchi: 46.
^ A prawda jest taka, że po prostu kochacie się totalnie szczerze i rozumiecie (i ważniejsze - macie coś, czego inni nie) jak to naprawdę wygląda. A innym się w sumie wydaje, że to wiedzą myśląc tylko o sobie... :/
Liczba postów: 5,481
Liczba wątków: 54
Tamagotchi: 11
^^^this
Strasznie mnie wkurza podejście "ej, fajna dupa z ciebie, może spróbujmy związku? kto wie, może coś z tego będzie". I coś takiego potem się zaraz rozpada.
Idk, widzę >>związek<< w zupełnie inny sposób.
Liczba postów: 8,747
Liczba wątków: 204
Tamagotchi: ~ 100 εїз
(12-02-2015, 20:31)Michu napisał(a): Jejku Inka Ty nawet nie wiesz jak ja Cię rozumiem, tyle razy usłyszałam od różnych ludzi, że naiwna jestem albo że głupia, że tak myślę, bo wg tych ludzi miłość to dziwny "układ", w którym i tak i tak najbardziej powinno się o sobie myśleć. Masakra jakaś. Ale na szczęście Mariusz ma do tego podejście identyczne jak ja, więc po prostu pilnujemy, żeby nam się nikt nie wtrącał, bo wtedy jest zawsze ok.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^ I znowu to powiem: SAME HERE! (:
Liczba postów: 3,251
Liczba wątków: 78
Tamagotchi: 10
Uwielbiam to święto i bardzo często robiłam z tej okazji kartki dla przyjaciół ^_^ Raz nawet poszłam z koleżanką na pizzę i ja stawiałam! To mega uczucie, już wiem czemu chłopacy chcą płacić jak zapraszają 
Co do tradycyjnego spędzenia Walentynek... cóż, jeszcze nie miałam okazji, ale wszystko przede mną.
Bardzo podoba mi się pomysł z EAH tego Święta Zakochanych Serc, bo tam właśnie obchodzono to nie tylko na płaszczyźnie związku, ale także przyjaźni 
Jedno z moich ulubionych świąt ;u; I tak, komercha, ale nikt nie każe nam kupować tych tandetnych itemków.
|