Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak pozbyć się farby z obudowy bez uszkodzenia jej
Tak jak w temacie: czym pozbyć się farby z obudowy, czy też faceplate'a dla TMGC4U, żeby nie uszkodzić powierzchni.
Zmywacz do paznokci w pewnym sensie psuje powierzchnię. Zostaje ona matowa, jakby porysowana - no, brzydka.
Więc jak?
Odpowiedź jest serio prosta: displex!
Nakładamy displex na obudowę, rozcieramy wacikiem i farba schodzi! Oczko
Ja tak dziś zmyłam szarą farbę z tyłu faceplate'a do TMGC4U, teraz jest ładna, przezroczysta, a do tego w dalszym ciągu błyszcząca i w nienaruszonym stanie. Duży uśmiech

[Obrazek: tumblr_nfg564f6c21soif0yo1_500.jpg]
Nom! Teraz mogę robić tła pod faceplate, jak dla TamaGO. xD
Wow super! Ale wpadłaś na genialny pomysł Uśmiech, to teraz można szaleć z nowym wizerunkiem 4U.
Nie zrobi. Każdy tutaj raczej wie jak działa displex, bo używamy go do pozbywania się rys z ekranów Tamagotchi, i to nie od dzisiaj. Zmywałam nim wzorki z obudów, jest polecany na TamaTalk do tych celów, a tam niektórzy mają świra na punkcie swoich kolekcji.
Więc nope, krzywdy nie zrobi. Prędzej bym się bała użyć zmywacza, niż displexu.
Carol, gdzie kupujesz displex? (: Bo obskoczyłem wiele sklepów, ale nigdzie nawet o tym nie słyszeli i chyba jedynie Allegro mi pozostaje...D: A teraz to już w ogóle mnie zachęciłaś by go sobie sprawić.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Wiesz, ja tą tubkę, którą mam, dostałam od mamy jakieś... 5-6 lat temu? I do teraz ją mam, serio. XD
I chyba już wtedy z Allegro brała. Tylko uważaj, żebyś żółtego nie wziął, bo on do ekranów dotykowych jest. Koniecznie musi być czerwony. Uśmiech
Aż tyle go masz? :O To koniecznie muszę go kupić przy najbliżej okazji, dzięki wielkie!
[Obrazek: usRtoXY.png]
Michu robi w telefonach, myślę, że o tym doskonale wie. Język //off
Co do ramki dookoła ekranu- powinno, bo jak używam displexu to zawsze dziabnę kawałek ramki. D:
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]