Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tamagotchi 4u zalety i wady
(17-11-2014, 19:42)Ralveyn napisał(a): Ja się nie zgodzę, że 4U nie wypaliło jeżeli chodzi o dotarcie do starszych odbiorców. Jest spory przeskok, który widać po opcjach i animacjach oraz rozłożeniu wszystkiego, 4U trzyma inny poziom niż takie iD L i jeżeli jakaś zabawka od Bandai miałaby dotrzeć do starszego grona, to właśnie 4U. Sam wygląd i opakowanie odrzuca stereotypowe myślenie jako że "tmgc to tylko gra dla dzieci". Technicznie faktycznie kuleje, ale widać próbę innowacji. Oczko
O, tu się zgadzam. Znowu ludzie zapominają, że Tamagotchi produkowane w Japonii NIE SĄ DLA NAS. I dlatego my mamy z tym dużo problemów. Ale jak się jest w Japonii i ma telefon z NFC to to Tamagotchi totalnie wymiata.
Odpowiedz
Yup, ale z założenia tmgc jest dla Japonii, te wersje które chcieli nam udostępnić - udostępnili. Co do jednorazowego zagrania - robią tak odkąd wypuścili +C i zaznaczyli, że nie wydadzą wersji angielskiej więc to nie pierwsza "sztuczka", jedne są bardziej lub mniej widoczne. (:
Sorki za off.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Zarabiają na nas dlatego, że japończycy idą do sklepów TamaDepa, kupują ja hurtowo, a potem sprzedają na eBay z dużym zyskiem dla siebie. Nie my jesteśmy targetami, tylko Japonia.
Odpowiedz
Trzeba pamiętać że jednak Japonia to nie jest idealnym krajem- rasizm i nacjonalizm jest tam straszny, nie lubią się dzielić, ale sami też kradną kulturę, co ciekawe, też naszą, bo oni tak fetyszyzują Europę jak wlezie. Wiecie jak oni kochają Chopina? Jest manga shounen ai, w roli głównej Chopin. Polecam./ sarkazm, bo to tak źle napisane i takie designy postaci głupie, że płakać się chce.

A co do tematu, to dla mnie minusem jest brak jednak większej ilości teł pod ikonek. Wiem, wiem, jest wbudowanych 5, ale żadne karty nie dodają nowej... Póki co.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
(17-11-2014, 08:51)Ralveyn napisał(a): Bo zauważyliście, że teraz postać je ryż i nie marudzi w dorosłej postaci?
Zapomniałam na to odpisać - przecież marudzą. Dalej nie lubią.
Odpowiedz
Ojezu, faktycznie, ja zawsze po prostu A klikam, bo nie chce mi się czekać.XD
Nie wiem jak u Was, ale ja w 4u jeszcze deszczu nie widziałem, tylko słońce. :C
Odpowiedz
Ja widziałam dużo razy, animacja postaci jest do tego inna, bardzo słodka swoją drogą. ;3
Odpowiedz
Nu! Przesłodkie to. Duży uśmiech
Odpowiedz
Niby tak, ale jakieś takie długie sterczące są wtedy, a z faceplatem to i tak się je dobrze naciska, więc chyba jednak wolę z nakładką. xd

EDIT: Wpis jednej z dziewczyn na Tumblr uświadomił mi dlaczego tak lubię 4U. Dokładnie ze względu na to, że nie trzeba zbierać stempelków, żeby odblokowywać nowe rzeczy. Nie mam tego poczucia, że muszę je skończyć, że muszę jechać generację za generacją. Jest proste i przyjemne, można sobie wgrywać nowe postaci, które się chce mieć i to od nas zależy. 10 wbudowanych postaci na zachętę, żeby nie było puste, a potem Tama jest do indywidualnego zmieniania. Nie trzeba już hodować brzydkich postaci, które się nam nie podobają, aby tylko wbić kolejny stempelek.
Zauważyłam, że iD L i P's mnie szybko męczą, natomiast 4U mogę mieć włączone bez przerwy i trzymam sobie postaci ile tylko mi się zachce, bez tego uczucia, że marnuję czas i mogłabym już jechać dalej i odblokowywać więcej. Ofc to tylko moje zdanie. Oczko
Odpowiedz
^Czuję się mocno przekonana tym O:
Może przed zakupem zrobię sobie listę też, żeby się upewnić, że chcę xD

Zalety:
- OBUDOWA *-*
- wizualnie ładne wnętrze
- "tresowanie" XD
- ładna cena na ebay'u xD
- nie zbiera się stempelków

Wady:
- mało postaci ;-;
- mam nfc w telefonie, ale nie działa z tym modelem XD

Heh xD Brak zwierzątek, nowych miejsc i nasionek mnie w sumie mało rusza, w iD L z tego nie korzystam na dobrą sprawę XD Tylko jak chcę mieć postać specjalną i jak mi się zbierze na kolekcjonowanie zwierzątek XD
Odpowiedz
Zawsze możesz kogoś poprosić żeby wgrał Ci kilka postaci. c:
Odpowiedz