Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowe Tamagotchi: Tamagotchi 4 U (27.09.2014) oraz Tamagotchi 4U+ (18.07.2015)
Inka, jak on się źle zachowuje, to w ikonce koniczynki musisz wybrać 2. opcję to wtedy go okrzyczysz za to, tak się je uczy. ^^
Brittygotchi zrobiła cudną plakietkę na 4U z żywicy.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Zrobi, mówiła mi w sumie chwilkę temu na Skype, że specjalnie zrobi tutorial, żeby nikt nie zamawiał od Odds, bo ta już oczywiście na FB gadała, że też zacznie robić, co za parszywe babsko, ugh! No, w każdym razie tutorial będzie, także spokojnie będziesz mogła też robić. Oczko

Moje 4U jest już w Sosnowcu na poczcie, więc jutro zapuka w mę drzwi kurięr. XD
(07-10-2014, 18:24)Carleesi napisał(a): Inka, jak on się źle zachowuje, to w ikonce koniczynki musisz wybrać 2. opcję to wtedy go okrzyczysz za to, tak się je uczy. ^^
Ooooo dziękuję! *-*
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Spoko! Ach, a z kolei 1. opcja to jest chwalenie, np. jak Cię zawoła, że będzie se kupkę robił, to jak go posadzisz wtedy na kibelku to potem go pochwal to się nauczy, że się nie kupka na podłogę. xd

Jutro zrobię filmik ze wszystkim jak moje przyjdzie, bo już wszystko z różnych źródeł ogarnęłam, będzie jeden po polsku i jeden po angielsku. ^^
Taki filmik ułatwi nowym posiadaczom 4u obeznanie się z Tama bo MENU ikon uległo zmianie. I kilka nowych funkcji zostało dodane. Ale dla tych, którzy mają ID, P's szybko się połapią. Też mi różowe 4u najbardziej mi się podoba.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Guzik. Bo rzeczy są zupełnie inaczej pochowane. Na przykład szafa. Czy właśnie dodatkowe opcje w ikonce koniczynki. Czy gry. To, że się ma P's, czy iD L wcale nie jest takie pomocne w tym tmgc.
A do szkoły żeby tamek poszedł to musi dorosnąć jak w v4 np ?
Czy od razu może ? Duży uśmiech
[Obrazek: 6WhsxPr.gif]
Szkoła jest w ogóle dziwną opcją, bo trzeba kupić jakieś specjalne rzeczy, żeby tam móc pójść, np. jakiś zestaw z zeszytem i długopisem, czy cuś, bo teraz jest tak, że się będą uczyć różnych przedmiotów i potem te nauczone umiejętności będą się wyświetlać w ikonce statusu.
Teraz nie ma już postaci w wieku szkolnym, są tylko bobasy, potem przedszkolaki (ten etap trwa 48 godzin) i podejrzewam, że wtedy już można chodzić do szkoły, ale nie jestem pewna, potem jest etap dorosłości, a potem etap specjalny - o tym już była mowa na początku tego tematu, jak była informacja o nowym tama.
I jeszcze a propos tego, w ogródku pojawiają się czasem postaci z różnymi prośbami, np. żeby im zbudować robota, czy też zatańczyć itd. i w zależności od tego, co nasz tamek będzie umiał to będzie mógł spełniać te prośby. Czyli jak będzie obeznany w dziedzinie nauki/technologii to zbuduje robota i dostanie za to 500 GP. Ale jeśli nie będzie w tym wyuczony, to tego nie zrobi. Język

P.S. W v4 musi dorosnąć do pracy, do szkoły i przedszkola się wcześniej chodzi.
(07-10-2014, 18:20)Michu napisał(a): Ty też masz samsunga galaxy s3? Bo ten link co dałam, to jest tylko do tego modelu, jak masz inny to musisz inny zainstalować.

Inuś jak tam tamuś? Dałabyś zdjęcie? ^^
Tak też mam.
edit:Nie działa na s3,na s4 mojego taty działa,ale nie można przesyłać rzeczy.
[Obrazek: 2dkbrs5.jpg]
Mój Kuromametchi zmienił się wczoraj w swoją specjalną "szaloną" formę:

[Obrazek: tumblr_ndahr16dJN1soif0yo1_500.jpg]

Nie do końca wiem jak to zrobiłam. Wiem, że go dwa razy posłałam na lekcję chemii i jak wrócił to się zmienił, ALE nie jestem pewna czy to było powodem jego przemiany. Uśmiech

A właśnie, a propos szkoły. Teraz już wiem, że to faktycznie jest prawdą, że żeby móc uczestniczyć w konkretnych lekcjach, trzeba kupić konkretne przedmioty, które są tam potrzebne. Zeszycik z przyborami do pisania jest ogólnie w szkole potrzebny.
Mój Kuromametchi często chodzi na lekcje sportu i tam używa swojej piłki nożnej. Żeby mógł pójść na lekcje chemii / nauki musiałam mu kupić kwiatuszka w fiolce do eksperymentów. A jak go chciałam posłać na lekcje tańca, to powinnam była mu kupić wstęgi wykorzystywane w tańcu, ale tego nie zrobiłam i jak go posłałam tam za drugim razem to nauczycielka go okrzyczała i w domu płakał.
Obecnie ma już wyuczone dwie profesje i dwie umiejętności podstawowe (pominęłam wołanie o sprzątanie kilka razy i się jeszcze tego nie nauczył ;__Oczko.

[Obrazek: tumblr_ndbskz6Lw71soif0yo1_500.jpg]
Hahhaha, jezu, jaka słodka forma. Duży uśmiech Okulary ma genialne. ;3;
[Obrazek: usRtoXY.png]
Ooo, hahaha, to właśnie jest ten otaku, też go miałam. XDDDDD
Też miałam i zeszyt i piłkę i chyba nie mógł chodzić na lekcje... idk. ><
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Kurczę, nie wiem od czego to zależy... To jest właśnie to, że to nowe jest i wszyscy to teraz dopiero rozgryzają. xd

Screeny Tamagotchi 4 U Anniversary!

[Obrazek: ngde6d.jpg]

[Obrazek: 161neqq.jpg]

Widzę, że powtarza się motyw z iD L 15th Anniversary - są tylko dwie obudowy i jedna jest różowa, a druga fioletowa.
Eh, mam nadzieję że nie różni się tak zbytnio... Bo nie chcę potem żałować że nie poczekałam na nie. XD
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]