Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ID L - pytania ogólne
Nie. Możesz jedynie tam wsadzać rzeczy z nasion.

I to nie gra, a nowe miejsce.. Ona chyba z kwiatków wróży czy coś.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
O szkoda że można tylko wyhodować, ale to też ciekawa opcja Uśmiech, ostatnio wypadł mi z rośliny jakiś młynek XD w sumie chyba maszynka do lodów czy czegoś tam. Dzięki Hilla Uśmiech.

A no rzeczywiście pokazuje jakieś kółka z kwiatków Uśmiech, dzięki Blue.

Edit:

Mam kolejne pytanie, jako iż w sobotę wybieram się na 10h do pracy muszę tama wyłączyć, rozważałam opcję przestawienia godziny ale chyba wolę wyjąć baterie. Po włączeniu ID L która opcja to będzie "download" ? Ta pierwsza na górze? Tak jak w poprzednich tama?
Odpowiedz
Tak, pierwsza.
Wyjmowanie baterii w sumie dobry pomysł, bateria okropnie się żre jak tama nie jest używane, ale chyba lepiej przestawić godzinę tak, że się obudzi jak wrócisz z pracy. Szybciej urośnie.
Odpowiedz
Dziękuję wam bardzo :3. Hilla rozważałam przestawianie godziny ale obawiam się że obudzi się zanim wrócę z pracy Smutny.
Odpowiedz
Arriane, to ustaw godzinę tak na godzinkę przed pójściem spać tamka. Nie spadną mu chyba wielce paseczki zdrowia, a to zawsze godzinka dodatkowo Duży uśmiech

O, tak przy okazji, jest gdzieś spis godzin snu w iD L (15th)? A może nie ma i ktoś zechciałby mi tu napisać :"D
Odpowiedz
Ja tam moje kolorowe zwyczajnie pauzuję.
Wchodzę w opcję zegara, naciskam A i C, żeby się włączył tryb ustawiania godziny i tak zostawiam. Tak się pauzuje wszystkie japońskie wersje. Oczko
Odpowiedz
Katechi, wszystkie postacie wstają o tej samej godzinie, czyli 7, tyle wiem. Co do kładzenia się spać... Nie jestem pewna, ale to chyba też jakaś stała godzina? Bodajże 22.
Odpowiedz
Hilla, dorosłe postaci chodzą spać o 22:00, ale nastolatki i mniej o 19:00.
Odpowiedz
Dzięki wszystkim za pomoc, może wyjmę baterię albo ustawię na zegarek, aż tak bardzo na szybkim rośnięciu mi nie zależy , mogę zaczekać Uśmiech.

Edit: Przejżałam karte postaci do ID L i zauważyłam że aby wychodować daną postać muszę ominąć wołanie tamka (miss care) na danym etapie rozwoju. Czyli mam czekać aż podświetli mi się ostatnia ikonka i to zignorować? Czy go zagłodzić trochę, albo pozwolić żeby spadł pasek szczęścia?
Odpowiedz
Care miss - kiedy Twój zwierzaczek Cię zawoła, bo ma pusty pasek szczęścia lub pusty pasek głodu, zaświeci się ikonka atencji. Wtedy musisz odczekać ok. 15 min. nie robiąc nic aż ta ikonka zgaśnie. To jest właśnie care miss.
Jeżeli chcesz mieć postać, która wymaga duża care missów, polecam dawać tylko jeden posiłek, żeby pasek szybko znowu spadł do zera. W ten sposób łatwiej to kontrolować, zapisać sobie gdzieś, itd., a jak się już zbierze odpowiednią ilość, to wtedy nakarmić / uszczęśliwić zwierzaka do max. Oczko
Odpowiedz
Dzięki Carleesi! Uśmiech bardzo mi pomogłaś.

Edit: Macie może jakiegoś linka do tapet do ID L ale nie tych oficjalnych tylko robionych przez fanów?
Odpowiedz
http://www.gotchiworld.de/ tu jest duży wybór <:
Odpowiedz
Tylko, że tam raczej są tylko oficjalne.
Mi się wydaje że temat z nimi usunęli z TZ, ale mogę się mylić...
Odpowiedz
Tak na gotchiworld są oficjalne ale dzięki Katechi.

Hilla wczoraj przeglądałam tamazone ale niestety linki powygasały Smutny.
Odpowiedz
^ Tutaj masz trochę fajnych:
http://tama-zone.com/index.php?showtopic=24523
Nie są fanowskie, ale to chyba te z iD przerobione, by na iD L pasowały.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz