Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać??
Dziękuję Carol! Duży uśmiech Generalnie zawsze jakoś bardziej podobało mi się właśnie Morino, ale teraz na eBay'u najtańsze jest za 152 zł + 26 zł za przesyłkę, a nowa Mothra jedyne 100 zł. I kurde obydwa opcjami i postaciami mi się bardzo podobają. :< No ale dobra, wieczorem będę robił zakupy to zobaczymy na co trafię, dziękuję raz jeszcze. Uśmiech
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Maciejo, zapytaj na Tama-Hatchi czy ktoś ma do sprzedania Morino - pewnie ktoś się znajdzie. Oczko
Odpowiedz
Przeszło mi to przez myśl, ale kurcze.. mój angielski jest dość kiepski, a też ja i wysyłanie pieniędzy poza granice kraju, to cóż... Nie jest dobry pomysł. XDD Chyba będę polował na jakąś okazję, czy cuś. Tymczasem kupiłem Mothre, dziękuję raz jeszcze za pomoc. ^^
Odpowiedz
Ale cała płatność odbywa się poprzez paypal - tak jak na ebay. Język
Odpowiedz
Hmn, no okej, musiałbym to jakoś bardziej ogarnąć bo się zbytnio w tym nie orientuje. Pasowałby mi układ, że ktoś to wrzuci na eBay. Jak mi wszystko przyjdzie to się za to zabiorę, ale dzięki. : D
Odpowiedz
Ciekawe czy warto kupić Osutchi i Mesutchi? Ta wersja mnie kusi.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Ja sobie je kiedyś na pewno sprawię. Ale muszę sobie na nie uzbierać i upatrzeć jakieś ładne wzory. Oczko
Odpowiedz
Osutchi i Mesutchi jest genialne, kiedyś wuja z Japonii kuzynce i mnie przywiózł niebieskie i różowe, pamiętam że dużo frajdy z tym było. Coś całkowicie innego. Oczywiście nie wiem co się z tym potem stało. ;__; No i pomyśleć, że wtedy myślałem, że to jakaś podróba, czy coś.
Odpowiedz
->>POST PRZENIESIONY<<-
Hej wszystkim.
Nie nazwę tego problemem, a czymś w rodzaju niewiedzy. Otóż, kilka lat temu zagrywałem się Tamagotchi, od v4, 4+ po v5. Było to dla mnie czymś więcej niż zabawką - całym dzieciństwem. Ogrom wspaniałych wspomnień. I teraz, po latach przeraził mnie fakt, że gdzieś je zapodziałem. Przeszukałem cały dom od góry do dołu - bez pożądanego rezultatu.
Teraz do rzeczy: planuję kupić nowe Tamagotchi, aby uczcić dawne chwile, przypomnieć sobie to i tamto. Moje pytanie brzmi: Jaką wersję wybrać?

Ostatnia posiadana przeze mnie wersja to v5. Wiem, że była kolejna o celebrytach, następnie Music Star, oraz japońskie TMGC+c. Teraz kiedy wejdę zapytać niezastąpionego wujka Google odpowiada ochoczo, że istnieją jakieś iD, iDl, P's. Mógłby ktoś mi w skrócie, po przyjacielsku wytłumaczyć, czym się one różnią od zwykłego +c?

# Przeglądałem oferty na allegro i widziałem tylko Tamagotchi Friends, nigdzie nie ma starych dobrych v4, v3. Czy można je już dostać tylko na eBay'u?

Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrowienia! Uśmiech
Odpowiedz
Na gumtree.pl Jest kilka v3. Uśmiech To najlepsza wersja.

http://www.gumtree.pl/fp-Tamagotchi?isSearchForm=true
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Zależy mi też na dorwaniu nowego v4. Rozumiem, że w grę wchodzi tylko eBay?
Odpowiedz
TMGC+C - pierwsze kolorowe Tamagotchi. Posiada niewiele postaci, tylko jedną lokację do odblokowania. Ogólnie jest słodkie, ale zakup takiego polecałabym tylko kolekcjonerowi z racji małej liczby opcji i wysokiej ceny.
iD - drugie z kolei kolorowe Tamagotchi. Nieco bardziej rozbudowane niż TMGC+C - możemy nasze zwierzątko ubrać w jedną część garderoby, zrobić mu parę zdjęć, wgrać gry i zabawki przez podczerwień, jednak ma tylko 11-12 dorosłych postaci i żadnych lokacji do odblokowania. Ceny tych Tamagotchi też już są dosyć wysokie.
iD L - moim zdaniem cudowna wersja. Tu możesz obejrzeć mój filmik na temat tej wersji: http://www.youtube.com/watch?v=lJlF8ZwY2X4
P's - najnowsza, jak na razie, wersja Tamagotchi, bardzo rozbudowana i urocza, do której dodatkowo wyszła łatka polegająca na zmianie języka w zabawce z japońskiego na angielski, przez co staje się o wiele prostsza w obsłudze. Uśmiech O tej wersji rónież nakręciłam filmik: http://www.youtube.com/watch?v=FAKypH7MPsA

Osobiście polecam zakup iD L i P's, ceny są przystępne i są najbardziej rozbudowane. Oczko
Odpowiedz
Rety, dziękuję Ci za tą wiadomość, wszystko w jednym miejscu - wszystko stało się jasne. Uśmiech
Obejrzałem właśnie twój filmik na temat P's i... nie spodziewałem się, że wersje kolorowe są AŻ TAK BARDZO rozbudowane w przeciwieństwie do poprzednich wersji, niekolorowych. Od razu narzuciło mi się pytanko: dlaczego nie wgrałaś łatki zmieniającej język? Wiem, że już mało co może cię zaskoczyć, wiesz co, gdzie i jak, ale chyba mimo wszystko milej dla oczu widzieć swojskie symbole? Uśmiech
Zabieram się za film o iD L. Uśmiech

Edit.: Czy wersja P's to serduszko ma wbudowane w obudowę? Bardzo by to raziło moje chłopięce (hehe) serce.
Odpowiedz
Przepraszam że się wtrącam, ale ja na przykład bardzo chciałabym mieć tamagotchi po japońsku właśnie ze względu na język, w jakim jest Uśmiech
[Obrazek: tumblr_ms2pjqJps41s1wid1o5_250.gif]
Odpowiedz
Do P's jest darmowy patch angielski, ale japoński w niczym nie przeszkadza. Jest też angielska wersja iD L, ale nie opłaca sie jej kupować (cena: jakieś 300zł+tłumaczenie jest kiepskie).
Poza tym, serduszko od P's można wyjac, ale nie polecam robienia tego jak nie masz pierca do tego albo specjalnie przystosowanej ozdbóbki, bo w tym miejscu sa styki.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz