Liczba postów: 6,657
Liczba wątków: 85
Tamagotchi: 46.
Okej, przyszła kolej i na mnie.  Jako że dzisiaj trafiło do mnie moje iD L, postanowiłem poczynić jakieś kroki w zakresie pisania pamiętnika. Co z tego wyjdzie? Zobaczymy. Miałem dość ciekawy - przynajmniej tak myślałem - pomysł, niestety wyszło trochę... kulawo i słabo. Ocenicie sami, najwyżej wymyślę coś innego. Pierwszy wpis poświęcony nowemu tamkowi, ale obecnie mam odpauzowane jeszcze v4,5 i TF, więc przewiduję wpisy i z tych generacji.  Starałem się napisać coś w pierwszej osobie, jako tamek. Wyszło... jak wyszło. Czekam na opinie, czy sobie czasem takiego stylu nie odpuścić. ^^"
No to hey ho! Let's go!
25 luty 2014 rok.
- Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie, co to będzie? – Lekki piskliwy głośnik wydobywający się z rozklejonego kartonika, porzuconego w kącie metalicznego pokładu samolotu, powtarzał te słowa już pół dnia. – Ciemno wszędzie… - Zaczął ponownie, tym razem mocnym niskim głosem przeplatanym piskliwym piknięciem. Szykował się do wysokiego zaakcentowania „głucho”, ale przerwał mu zirytowany głosik dobiegający z innego kartonu obok:
- Jeszcze raz to powiesz, a przysięgam na naszego Króla, że znajdę Cię chociażby w Tama Piekarni, gdy będziesz kupował ciastka i nie wiem co Ci zrobię. – Rzucił znudzonym głosikiem.
- Ale z Ciebie nerwus! Nudzi mi się, co ja mogę?
- Mnie też, ale nie wyję na cały pokład. Lecę prostu z Japonii do jakiejś Polski. Rozumiesz? Najpierw myślałem, że wiesz, to jakiś sklep czy coś tam. Ale nie, to kraj! O matko, a jaki język śmieszny mają! Musiałem aż kupić Tama-słownik, koszmar! Jak ja mam zrozumieć mojego właściciela? Nie ma szans. Ale mi się trafiło, naprawdę… Mogli mnie zostawić w spokoju, czy narzekałem? Nie. – Melodyjny głos wydobywał się ze starannie obklejonego kartonu, tuż obok fanatyka „Dziadów”. – Uwierz mi na słowo - nie znoszę tego dramatu Mickiewicza. Fakt, że od kilku godzin siedzę w tym dusznym kolorowym jajku, nie pomaga. Oj nie. Wyklułbym się sam, naprawdę. Nie obchodzi mnie, że mamy dotrzymywać jakiś tam tajemnic. Bzdura. Ale co ja mogę tak po ciemku? Pfff… moje narodziny mają olśniewać, to będzie wydarzenie, oj tak. – Odpowiedział lekko wzdychając z zachwytu.
- Czym Ty w ogóle jesteś? Ino, przedstaw mi się, już.
- Ja? – Odparł dumnie ciemno brązowy kartonik. – Jestem jedynym w swoim rodzaju iD L, śmiem twierdzić, że mojej zieleni zazdrości mi każdy. Bez wyjątku. No a Ty? Spokojnie, wiem, że nie możesz się równać ze mną, rzadko kto może… Może jakaś stara Mothra czy pozłacane v3.
- Jam jest Mothra. – Odparł zadowolony głosik.
Kurde, no i super, masz czego chciałeś. – Małe jajeczko zamieszkujące zielone iD zaczął gorączkowo myśleć.- A mogłem być miły, no mogłem! Ale nie, czemu tyle paplam? No dlaczego? Muszę zapamiętać, nie! Najlepiej zapiszę sobie notatkę, gdy się wykluję; w samolocie zawsze być miłym. Zawsze, jeszcze nie daj Boże trafisz na jakieś rzadkie Tama, jak ta Mothra, ughh…
- Och, no to ten… - Starał się silić na uprzejmość ten z za długim jęzorem. – Miło było poznać, ale ten tego… eee… o! Muszę odpocząć. Zaraz Warszawa, to przedostatni przystanek. Potem Poznań, tam mieszka mój przyszły właściciel. Tak, tak. Trzymaj się!
W odpowiedzi usłyszał jedynie cichy chichot.
Kurde…
Już ja dam mojemu przyszłemu właścicielowi, oj popamięta mnie. Nie dość, że lecę z mojej ukochanej Japonii, do jakiejś tam Polski, to spotkał mnie taki lot… I halo, ja się duszę! Kiedy będę na miejscu? Ech… Ci dzisiejsi ludzie, zero wyobraźni.
- Nie żeby coś – mruknął przez plastikową obudowę zielonkawego jajka, gdy miły listonosz przekazał przesyłkę do mieszkania. – Ale mi się nudzi, no i jest mi duszno. Bardzo. Głodny to ja też jestem.
Szybko jednak ktoś się mną zainteresował, wszystko dalej działo się bardzo szybko. Jedyne co pamiętam i co generalnie mnie wkurza, to fakt, że mój właściciel to straszna ciapa i nie uwiecznił moich narodzin. No jak to tak? Nie fotografować wschodzącej gwiazdy. Skandal przez olbrzymie „S” Tama-News się o tym dowie, nie ma co!
Wesoły młodzieniec – Maciej czy jakoś tak mu tam było – wręcz z nabożną czcią rozpakował ciemny kartonik.
I zabłysło światło, piski i kukułki nakazujące wbić godzinę.
No, przynajmniej jeden traktuje mnie jak należy – stwierdził maluszek ukryty w barwnym jajku.
- No nareszcie! – Zapiszczał uradowany. – Jak mnie nazwiesz? Hmn? To musi być coś niesamowitego, ale skromnego; nie mogę już od małego szokować i wywoływać zamieszanie.
Patrzyłem jak młodzieniec główkuje nad moim imieniem, zadowolony z siebie wreszcie wymyślił. Kurt.
Kurt? Serio? Mogłeś się bardziej postarać… Pewno się inspirował tym całym Glee, nie ma co…
Zapytacie mnie z pewnością, co sobie pomyślałem, gdy ujrzałem Maćka? No, mogło być gorzej. Trójkątna twarz, czarne węgielki w oczach i dziwne włosy. Ludzie którzy mnie składali, wcale lepsi nie byli! Generalnie uważam, że ludzie to dziwne stworzonka… Nie to co Lovelitchi!
Ja wiem, pamiętam. Miałem być zły, wredny, ale tak jakoś wyszło, że… nie umiem.
![[Obrazek: 2ngeiph.png]](http://i59.tinypic.com/2ngeiph.png)
Nie da się ukryć, jako najładniejszy tamek w okolicy, trzeba dbać o ogród. Oczywistą dla mnie kwestią było posadzenie drzewka, ciekaw jestem co z tego wyrośnie... Byle czym się nie zadowolę!
![[Obrazek: 15frbx4.png]](http://i58.tinypic.com/15frbx4.png)
Wypadałoby się też pochwalić jajkiem które zamieszkuję. Nie narzekam, jeżeli chodzi o warunki mieszkalne:
![[Obrazek: qx76ac.png]](http://i58.tinypic.com/qx76ac.png)
Cóż, trzymajcie się kochani! Uciekam spać, dzisiejsza podróż i to całe spotkanie z Mothrą, brrr! Piątka!
~~
Okej! Bardzo Was przepraszam, za jakoś i ilość zdjęć; niestety coś się dzieje z moim aparatem i naprawdę trudno było sfotografować mi dzisiaj cokolwiek. Obiecuję, że kolejny wpis - o ile się spodoba - będzie bardziej rozbudowany i ciekawszy. Czekam na opinie i komentarze. :3
Żółwik!
Liczba postów: 293
Liczba wątków: 6
Tamagotchi: v4, v4.5, v5, Music Star, Friends
Podoba mi się ten Twój pamiętnik, bardzo ciekawy! Musiałeś się naprawdę napracować, ale wyszło super 
Ładne iD L, czekam na pamiętniki v4.5 i Friends
Liczba postów: 8,747
Liczba wątków: 204
Tamagotchi: ~ 100 εїз
Zdjęcia ekstra, pamiętnik MEGA! Ej, teraz poważnie mówię, jak przestaniesz tak pisać po 2-3 notkach, lub, CO GORSZA, przestaniesz całkiem pisać, bo się "znudzi" to Cię znajdę w tym Twoim Poznaniu i Ci tym zielonym jajem przywalę! Ną! 
Masz tak pisać dalej! xDDD
@Thom, dziękuję!  Chyba rozpocznę pisanie pamiętnika do TF, gdy już mój Knighttchi postanowi się ożenić, nie chcę raczej zaczynać tak od... końca życia. xD
@Carol, ahahaha! Okeej! Strasznie mi miło, że się podoba! :> Z pewnością motywuje do działania!
To super  Bardzo chętnie zobaczę pamiętnik TF, bo jestem ciekawy tej wersji
Thom, jakby co (żeby nie było, że kradnę Maciejowi widownię o.o) to w moim pamiętniku jest dużo zdjęć poświęconych właśnie TF, bo robiłam dużo zdjęć żeby też wrzucił na zagraniczne fora, bo oni nie mieli no i musiałam im wszystkie opcje pokazać. XD
Carol, odwiedzam Twój pamiętnik i szczerze mówiąc, to właśnie nie widzę tam za bardzo zdjęć TF, tylko kilka. Możliwe jest jednak, że patrzę w złe miejsce lub coś pomieszałem xd
W każdym razie czekam na wszelkie Wasze zdjęcia z TF, bo jestem zaciekawiony tą nową wersją ^^
Bo podawałam głównie linki, bo tyle było tych zdjęć.
Maciejo, musisz też pisać o TF i v4.5, szczególnie v4.5, bo pikna obudowa i założę się, że będziesz robić mu boskie zdjęcia. ^^
Chantal
Niezarejestrowany
Genialnie piszesz xD
O mało się ze śmiechu przy wstępie nie popłakałam
Czekam z niecierpliwością na kolejną część ^^
Carol, w takim razie poszukam i pooglądam 
Maciejo, dodam jeszcze, że masz takie samo v4.5 jak ja
@Carol, v4,5 na pewno opiszę. :3 Ale chyba od kolejnej generacji, w ogóle już czuję, że rzadko będę je pauzować, ma strasznie fajne gry. 
@Michu i Chantal, dziękuję! Strasznie miło się czyta takie komentarze; z pewnością dopingują do pisania dalej.
@Thom, piątka! Obudowa jest świetna!
Jeżeli chodzi o zmiany u tamków - TF żyje bez zmian, chociaż dzisiaj przypadkowo zostawiłem go w domu i był bliski śmierci. x) Więc szyba akcja ratownicza się szykowała zamiast obiadu. Jest niestety zbyt wymagający i gdy tylko się ożeni, będę zmuszony go spauzować, nie daję rady pogodzić go z zajęciami. Zaś w v4,5 mam uroczego Ura Young Mametchiego. ^3^
26 luty 2014:
Powiem Wam coś, naprawdę całkowicie szczerze. Maciek to straszny gamoń, wzięło mnie na ewoluowanie zaraz po lekki treningu, w prawdziwą gwiazdę (jak moja osobowość), a on znowu nie zdążył tego uwiecznić. Znowu po fakcie, no ja nie wiem co z nim nie tak, naprawdę. W każdym bądź razie; w końcu wyglądam porządnie. Wyrosłem na pięknego i niezależnego Bokuhoshitchiego:
![[Obrazek: aaj01y.jpg]](http://i57.tinypic.com/aaj01y.jpg)
Naprawdę nie pytajcie mnie, co się stało z drzewkiem. Rano coś dziwnego… wypadło, i jakoś tak.. uschło? No ja tam nie wiem, ogrodnikiem nie jestem, to się nie wypowiadam. A może właśnie powinienem? Mam dosyć śniegu! Czekam na lato, czy chociażby wiosnę; wypady na Tama-plażę, zakupy, jedzenie i Lovelitchi… ach ta Lovelitchi.
O matko, czemu tak głośno myślę? Nie, nie słuchajcie mnie, nieważne!
![[Obrazek: jqoxo8.jpg]](http://i61.tinypic.com/jqoxo8.jpg)
Dzisiaj postanowiłem lśnić nie tylko u siebie w mieszkanku, i w końcu wyszedłem do centrum. Wybrałem się więc do Donuts Park, z cichą nadzieją w serduszku, że spotkam tam Lovelichi. Znaczy się… listonosza, tak, bo czekam na list, tak.
![[Obrazek: fk6zas.jpg]](http://i59.tinypic.com/fk6zas.jpg)
No nie powiem, listonosza to tam nie było. Spotkałem jednak równie sympatycznego zwierzaczka – Chitchiego. Tak jakoś wyszło, że zaczęliśmy bawić się piłką, uroczy zwierzaczek! Ja wiem, sławie takiej jak ja, nie wypada, ale trochę ruchu nie zaszkodzi a i poznać nowe twarze warto… Albo pyski psiaków.
![[Obrazek: hwivdx.jpg]](http://i61.tinypic.com/hwivdx.jpg)
- Co? Ale już spać? Jak to tak, Maciej… Tak nie może być. Ja tutaj pamiętnik prowadzę, halo. – Odparłem, bo zauważyłem, Maćka szykującego wannę ciepłej wody na kąpiel. – No dobra, ale tylko tym razem! Jutro pozwalasz mi pisać dłużej, bo jak nie to… utyję! Albo… będę marudzić i wyjdę w samej koszulce i spodenkach na dwór, ha! Naprawdę! Trzymajcie się, łapcie buziaka ode mnie!
~~
Mam nadzieję, że również się spodoba.  Jeszcze mało rozumiem iD L, dlatego trudno coś wymyślić. Muszę w weekend zabrać się za naukę wgrywania gier, odblokowania lokacji i generalnie o co chodzi z tymi znaczkami. Znajduje się może tutaj na forum jakiś ogólny poradnik?
Podrzucam jeszcze zdjęcie z v4,5 myślę, że gdy tylko tamek się ożeni, i wejdzie w drugą genkę, zacznę opisywać tutaj też i jego losy.
Tutaj masz indeks wszystkich niezbędnych informacji na temat iD L: http://tama-zone.com/index.php?showtopic...try3414620
A teraz do rzeczy: I  IT!
Serio, bomba, pisz dalej, bo AAAWWW. :3
@Carol, dziękuję! Oczywiście w domu żadnego telefonu z podczerwienią... ech. Ojejku, cieszę się! *>*
Kurt wyrósł na dorosłego Kuishinbotchiego. :3 Uroczy tamek! Nasz słodziak kazał jedynie Was pozdrowić i poinformować, że notkę z pamiętnika wrzuci jutro. Dzisiaj jest zbyt zmęczony wrażeniami - zbieramy znaczki. (:
Maciej! Przestałeś pisać! Wstydź się!
Carol, to ja tak informacyjnie do wszystkich (o ile ktoś czyta ten pamiętnik  ): obecnie wegetuję w szpitalu, no i najzwyczajniej w świecie, nie mam jak tutaj zaglądać/pisać/dodawać zdjęć. O ile wszystko dobrze pójdzie, w piątek wracam do domu i postaram się nadrobić zaległości, bo dużo się dzieje u mojej gromadki. :3
|