Liczba postów: 88
Liczba wątków: 5
Tamagotchi: Friends, TamaGo, iD L, v6, P's
Cześć  Może ktoś z was będzie miał ochotę zapoznać się troszkę z moją twórczością, którą tu zaprezentuję  Fotografia jest moim hobby. Daje mi naprawdę sporo radości. Jestem samoukiem, chociaż około rok temu "otarłam się" o profesjonalną naukę fotografii. Teraz jest to dla mnie tylko i wyłącznie sposób na spędzanie wolnego czasu  Fotografuję głównie to co mnie otacza. Robię fotografie o łatwej tematyce, ale mimo wszystko chyba całkiem przyjemnej dla oka  Zapraszam do oglądania
Liczba postów: 8,747
Liczba wątków: 204
Tamagotchi: ~ 100 εїз
Hm, słyszałaś zapewne o polskim związku artystów-fotografików?
Mąż mojej mamy do nich należy.  Robi naprawdę piękne zdjęcia, kręci też świetne filmy. ^^
A Twoje zdjęcia są bardzo ładne! ^o^
Pewnie że słyszałam ! Możesz podesłać jakiś namiar na jego zdjęcia na pw lub tutaj, chętnie obejrzę  I dziękuje za opinię
Liczba postów: 8,747
Liczba wątków: 204
Tamagotchi: ~ 100 εїз
Musiałabym zapytać, czy w ogóle ma coś gdzieś w necie. xD Jak ma, to podeślę.
milktune
Niezarejestrowany
Pierwsze zdjęcie i to z muszelkami jest cudowne! ; v ;
Chantal
Niezarejestrowany
Mi się wszystkie podobają :> Każde z nich ma coś w sobie...
Liczba postów: 6,657
Liczba wątków: 85
Tamagotchi: 46.
Ojej, Martha! Świetne kadry, grzybek jest piękny! Ciekawy blur pięknie podkreśla kropelki rosy. No i cienie, kroją grzybka w taki sposób, że nie jest płaski. Po prostu wow! Ślimaczek również fajny, szkoda tylko, że nie z jego perspektywy i lekki bałagan na kadrze. Czy to makro kwiatów wiśni? Bardzo ciepłe i przyjemne dla oka, edytujesz jakoś swoje zdjęcia? No i jestem fanem kociambry! Piękne ślipia i wąsy! :3
Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa  Moja edycja składa się głównie z lekkich wyostrzeń, czasem dodaję kontrast, auto poziom.
Staram się jak najmniej je ulepszać. Jedynie zdjęcie z koniem, który spogląda na góry było przerabiane "mocniej" w ps,
musiałam między innymi usunąć elektrycznego pastucha
(To nie kwiaty wiśni, a jakiś kwiatek koło skandynawskiego domu )
Dlaczego jak najmniej? Mam rozumieć, że zależy Ci na przedstawieniu naturalnego aspektu Twoich fotografii? Czyli jesteś jedną z tych, dla których to nie Photoshop gra pierwsze skrzypce? Hajfajf! Też nie lubię tego upiększania zdjęć, zresztą dużo pracuję na analogach, a efekty trudno poprawić w postprodukcji.
To nie wiśnia?  Cóż, podobna!
Zgadzam się.  Przecież napisałem, że fajnie ogląda się zdjęcia które nie są "robione" w Photoshopie. Zresztą przybiłem jej piątkę, uważam tak samo. Edycję akceptuje, sam ostrzę i podciągam kontrast pod palety, ale obrabianie to już inna kwestia.
Hmn.. nas uczyli, że edycja fotograficzna to zmiana kontrastu, nasycenia i chociażby wyostrzenie zdjęcia. Zaś obróbka to już graficzne manewry, zmiana palet, dodanie szczegółów do zdjęć, jakiś elementów - czego dusza pragnie. Ale nie wiem, nadal się uczę.
Ogólnie mówiąc zależy mi najbardziej na naturalności moich zdjęć.
Dzisiaj kilka fotografii norweskiego krajobrazu. Mam nadzieję że wam się spodobają.
Co prawda ciężko jest fotografować góry z jadącego samochodu (!) i jeszcze zrobić takie zdjęcia żeby były interesujące, oto co z tego wyszło.
Panoramę polecam sobie otworzyć i obejrzeć w troszkę większym wydaniu.
![[Obrazek: 2uzv7cy.jpg]](http://i60.tinypic.com/2uzv7cy.jpg)
Liczba postów: 3,266
Liczba wątków: 43
Tamagotchi: v3, v4, v4.5, v5, v5.5, v6, v6, iD L
Ładne, naprawdę ładne ujęcia. Niestety, swoim nawykiem bym je podrasowała trochę w photoshopie, ale śliczne są. *-* Zwłaszcza ostatnie, to niebo. <3
Dzięki Scalee. No rozumiem Cię, każdy ma swoje "zboczenia"
|