Liczba postów: 8,747
Liczba wątków: 204
Tamagotchi: ~ 100 εїз
Dziś rano moja kolekcja powiększyła się o to śliczne v3. *3*
Zawsze je chciałam mieć. ^__^
Moje P's i iD L dziś ewoluowały. W P's mam Takotchi'ego
a w iD L Shoototchi'ego, któremu założyłam uszka i garnitur i teraz wygląda jak myszka Miki, lol. xD
A tak poza tematem, to dziś ja i T. ubraliśmy naszą pierwszą wspólną choinkę, do której wcześniej wyszydełkowałam ozdóbki. ;3
EDIT: Czas na update. ;P
Wyłączyłam moje TMGC+C, bo szczerze mówiąc ociupinkę mi się znudziło. xd
iD, iD L i P's mam włączone i jeszcze długo będą. <3
Próbowałam 'ożenić' iD L z iD, ale jak na razie - bez skutku. ;/
Włączyłam dziś Angelgotchi i P1 na potrzeby grupowego hatch'a na tumblr, Tama-Hatchi!
Tama-Hatchi! to grupowy blog, na którym wszyscy członkowie postują o swoich Tamagotchi i na którym organizowane są hatche grupowe. Wczoraj wystartował pierwszy, ze starymi wersjami Tamagotchi (tymi przed connection).
Kliknij baner żeby zobaczyć! ^__^
A tu Deamon i Lucivar. ;P
Liczba postów: 930
Liczba wątków: 15
Tamagotchi: V3 V4.5 V5
Zrobilabyś małego tutoriala jak zrobić taki pokrowiec z uszami i guziczkiem? Jest przecudny
Ja go wyszydełkowałam. ;P
Jak coś to robię je na sprzedaż.
Liczba postów: 930
Liczba wątków: 15
Tamagotchi: V3 V4.5 V5
A w sumie rozumiem Cię  Pytałam, bo szydełkuję czasem od bardzo dawna, tylko nigdy nie czytałam o szydelkowaniu. Kiedyś nauczyłam się robić kółko i na tej podstawie zawsze coś kombinuje. Nie zawsze najlepiej to wygląda, a Ty masz super warsztat.
Nie offtopuję już.
Ja zaczęłam szydełkować w kwietniu tego roku. 
Jak robię moje pokrowce, to nigdy nie korzystam z żadnego wzoru, tylko cały czas mierzę no i wychodzi. ^^"
Też większość rzeczy robiłam na początku w kółeczko.
Ok, kilka dni nic nie pisałam, więc teraz szybki update. x)
W moim iD L miałam Giragiratchi - postać specjalną, która rośnie po połączeniu naszego iD L 30 razy z tym samym iD / iD Station / iD L.
Siedziałam więc jakieś 20 minut i łączyłam non stop z moim zielonym iD. xD
Wczoraj, na rzecz naszego świątecznego hatch'a, wydać Giragiratchi za mąż i teraz mam małą Rolutchi. x3
A tu charm z laleczką kokeshi przy moim iD L. ^o^
W moim zielonym iD mam obecnie Uwasatchi. Ale mam w planach jutro lub jeszcze dziś ją wydać za mąż i mieć nowe pokolenie. Tylko muszę jej 3 TamaTomo najpierw znaleźć. xd
A w moim P's jeszcze chwilkę temu miałam cudną, słodko ubraną Memetchi. Trzymałam ją sobie kilka dni, bo mi bardzo pasowało, że mam Memetchi w P's i przy P's. ^o^
Ale przed chwilą ją wydałam za mąż i teraz mam malutką Pinkbotchi. :3
A tak z rzeczy bardziej osobistych, to jestem mega szczęśliwa, bo dostałam pod choinkę kilkanaście motków włóczki różnych kolorów i do tego zestaw kolorowych szydełek różnych rozmiarów i najchętniej to bym cały czas siedziała i robiła na szydełku, haha.
![[Obrazek: tumblr_myc5dcqM331soif0yo1_250.jpg]](https://31.media.tumblr.com/f1d76b7e9ff8234743bc2bf0ae969eb7/tumblr_myc5dcqM331soif0yo1_250.jpg)
Wiem, wiem, że wygląda jak Pucca, ale ona też była na wzór kokeshi zrobiona.
Zdjęcie
Ja tą kreskówkę chyba na Cartoon Network oglądałam. xD
EDIT: Wczoraj wróciłam do siebie i na stole czekały na mnie te oto 3 słodziaki. ^o^
Piesek z napisem 'Wang!' okazał się pieskiem Petogotchi (video)! ;>
Byłam bardzo zdziwiona jak go otworzyłam, nigdy w życiu nie widziałam tak zbudowanego zwierzątka:
Przyciski klikają, kiedy się je naciska. Nie są gumowe, są takie twarde, plastikowe. Nawet fajne.
Biały zwierzaczek z napisem 8 in 1 to zwierzątko Apollo (video, dziewczyna mówi po rosyjsku, ale opcje i tak widać, więc to nie ma znaczenia), na które bardzo długo polowałam i zdobyłam je dzięki Michu, za co bardzo dziękuję! <3
Do wyboru mamy ogólnie: kurczaka, psa, kota, dinozaura, małpkę, pelikana, UFO i pingwinka. ;3 <--- [zdjęcia]
Oczywiście, tak jak kiedyś, wybrałam pieska i nazwałam go Fafik. xD
Fajną opcją jest to, że nawet, kiedy się już wybierze zwierzątko, to i tak można między wszystkimi przeskakiwać w trakcie hodowania (tak samo jest w Dinkie Pet 4 in 1, ale tam każdy zwierzak ma osobne dane, a w Apollo wszystkie mają wspólne, np. masz pieska, nakarmisz go, przeskoczysz na małpkę i ona będzie miała zapełniony wskaźnik głodu).
A tu pokrowiec, który dla niego wczoraj zrobiłam. ;3
Trzeci, czerwony przezroczysty, to Tamagotchi Umino (video). Jest bardzo kochane i jak na razie super przyjemne w hodowli. <3
Słyszałam od bardzo wielu osób, że Ocean jest najbardziej wymagającym i najtrudniejszym w utrzymaniu przy życiu Tamagotchi. No cóż, jestem gotowa podjąć to wyzwanie. ;D
Zaczęłam je hodować wczoraj, jednak dzisiaj rano wyskoczył mi napis, że baterie są słabe i musiała włożyć nowe.
Tak więc zaczęłam raz jeszcze, właśnie sekundę temu zmienił się w przedszkolaczka. ;3
Chantal
Niezarejestrowany
Jakie fajne ^^ Gratuluję nowych zdobyczy :>
Dziękuję! <3
Mój Bird Watching ewoluował. Dostałam go dwa dni temu. Teraz wygląda trochę... Demonicznie. o.o
Wczoraj wyglądał tak:
![[Obrazek: tumblr_mz2rtoGtCa1soif0yo1_250.jpg]](https://31.media.tumblr.com/483f96a0e8ec3c32231de6250e9304ee/tumblr_mz2rtoGtCa1soif0yo1_250.jpg)
A przedwczoraj, czyli pierwszego dnia, wyglądał tak:
Fafik skończył dziś popołudniu 5 lat. Ale dalej wygląda jak mały szczeniaczek. ;3
Moje Umino ma się super dobrze. Jak na razie udało mi się je uratować przed wszystkimi atakami niedźwiedzi polarnych.
Umino ma to do siebie, że kilka razy dziennie jest atakowane przez niedźwiedzie polarne. Trzeba wtedy reagować bardzo szybko, więc najlepiej nosić je cały czas ze sobą. Ja na przykład noszę je na łańcuszku na szyi:
Kiedy niedźwiedź polarny atakuje, trzeba szybko nacisnąć pierwszy przycisk, a potem stukać nad szybką, żeby go odstraszyć - Umino, tak jak Tamagotchi Angel, ma czujnik. Angelgotchi zaś ma czujnik światła. To tak nawiasem. ;P
Inną fajną rzeczą w Umino jest to, że ma wskaźnik czystości wody pokazany jako 4 czaszki. Kiedy czaszki są białe, to znaczy, że woda jest czysta. Kiedy są czarne - jest brudna i trzeba ją oczyścić używając ikonki toalety.
Jest jedna gra. Polega na wybieraniu pomiędzy dwoma skrzynkami. Celem jest znalezienie skarbu. Jeśli znajdziesz skarb 3 lub więcej razy (do 5) to zapełniasz jedno serduszko szczęścia. Czasem jednak zdarzy się, że w trakcie gry w skrzyni znajdziemy... Ośmiornicę.
Ośmiornica ucieka zostawiając nam czarny ekran, co oznacza wszystkie czarne czaszki, i wszystkie serduszka szczęścia puste.
Przyznam szczerze, że jest to jak na razie najfajniejsze Tamagotchi, jakie do tej pory hodowałam.
A z innych nowości a propos mojej kolekcji - będę się wymieniać moim pieskiem Petogotchi (z napisem 'Wang!') i dwie gierki za klon nano kotka, klon nano pieska i żółte Tamagotchi P1.
Chantal nabyła wczoraj moje niebieskie Tamagotchi v4.5, co umożliwi mi zakup EnTama CYOI (dziękuję, Chan <3).
A moje różowe iD L będę wymieniać niedługo za zielone Tama-GO z zestawem figurek.
Chantal
Niezarejestrowany
Nie ma za co <3 Ja tam jestem wniebowzięta xD Będzie to moje 4 niebieskie Tama *hyhyhy*
Po za tym śliczne to Twoje Umino *^*
Dzięki. <3
Na początku nie byłam zbyt przekonana do tej wersji kolorystycznej, ale teraz jak już je mam to mi się podoba najbardziej ze wszystkich. 
No, jeszcze fioletowe przezroczyste jest śliczne. *3*
EDIT: W Umino mam Otototchi! Nastolatka dobrej opieki! ^3^
Mój Bird Watching był strasznie gruby:
Ale grałam z nim teraz cały czas, potem przestawiłam godzinę na 11:59 pm i się zmienił!
![[Obrazek: tumblr_mz743qOJYk1soif0yo1_250.jpg]](https://31.media.tumblr.com/8590ea3d9e7b3a8a499cd61f54aa7e54/tumblr_mz743qOJYk1soif0yo1_250.jpg)
Wygląda na to, że mam papugę! ^o^
EDIT:
Moje Umino, zanim je wyłączyłam, ewoluowało w Taiyakitchi:
Wczoraj dostałam pieska Anipalz:
![[Obrazek: tumblr_mze8y3BnzB1soif0yo1_250.jpg]](https://24.media.tumblr.com/814f07a3034f25a71afb0397c645557d/tumblr_mze8y3BnzB1soif0yo1_250.jpg)
Dałam mu na imię Zuko.
Aktualnie mam włączone te trzy:
W v3 mam chłopca o imieniu Sokka, a w v4.5 dziewczynkę o imieniu Toph... xd
Michu, jak Ci się podobają imiona moich zwierzaczków? Haha.
A tu pokrowce. ;]
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 267
Tamagotchi: Tamagotchi: 53 Inne elektroniczne zwierzątka: 37
Śliczne to Twoje v3 Turkusowe i pokrowiec pasuje do niego idealnie.
Chantal
Niezarejestrowany
Mi też bardzo się podoba kolorek v3 *<* Jest taki morski <3
|