Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 breloczki C:
Twoje Tama wygląda nudnie? Możesz to łatwo zmienić! Wystarczy, że zajrzysz do tego poradnika! Uśmiech
Breloczek 1
Sposób jego zrobienia jest bardzo, ale to bardzo łatwy.
Potrzebujesz tylko:
- mulinę,
- nożyczki,
- kółeczko do zaczepienia do Tama.
Aby wykonać ten breloczek, musisz związać mulinę co jakiś czas jedną niteczką:
[Obrazek: dxohaq.jpg]
Efekt jest bardzo ciekawy:
[Obrazek: 2dgov9i.jpg]
Breloczek 2
Są Ci potrzebne:
- kolorowe koraliki xD
- nitka/drucik/filofun
- korektor, ewentualnie czarna farbka witrażowa-kontur
Najpierw nawlecz koraliki na sznurek/filofun czytam drucik, i, jeśli masz filofun, to zawiąż go z brzegów, a jeśli drucik, zrób pętelki. Następnie napisz na koralikach 'TMGC' (na każdym po jednej literce) korektorem lub farbką konturową i poczekaj, aż napis wyschnie.
[Obrazek: 2wovou1.jpg]
Masz breloczek od v5? To świetnie! Przyczep go do powstałej konstrukcji, a nic nie pobije Twojego breloczka!
[Obrazek: 20r8bx0.jpg]
[Obrazek: nz1wdt.jpg]
Breloczek 3
Ten jest chyba najtrudniejszy do zrobienia. Ale wierzę w Ciebie, dasz radę!~
XD
Co będzie Ci potrzebne:
- farbki witrażowe,
- kółko do breloczka,
- niedługi łańcuszek albo drucik z ładnymi koraliczkami,
- przezroczysta, dobrze wyginająca się cieniutka płytka, taka pusta, z tych, co dodają do np. 10paków płytek DVD,
- malutkie kółeczka.
[Obrazek: 5vnotx.jpg]
Najpierw namaluj na płytce kilka postaci tama, które chcesz zobaczyć na breloczku, i pomaluj je farbkami witrażowymi. Kiedy wyschną, dla lepszego wyglądu możesz namalować je i z drugiej strony.
Teraz wytnij postaci, uważając, aby plastik zbytnio się nie zniszczył, ani malunki nie przełamały. Zrób malutkie dziurki na brzegach obrazków, aby można było je przyczepić do breloczka.
[Obrazek: 21myn7k.jpg]
[Obrazek: 2wclaj7.jpg]
[Obrazek: 2i763aq.jpg]
Do dziurek włóż kółeczka.
[Obrazek: 2mjzlz.jpg]
Teraz łańcuszek albo drucik z koraliczkami przyczep do kółka od breloczka. POłącz konstrukcję z tama postaciami, zrobionymi przez Ciebie. Efekt:
[Obrazek: 5b1fr7.jpg]
[Obrazek: 33c3lty.jpg]
[Obrazek: 2hyh4sp.jpg]
[Obrazek: 2va15dg.jpg]
Gotowe!
Pomysłowe! Piękne ci wyszły!!!

EDIT: Skąd wzięłaś przezroczystą płytę?!

// I.
Szczęśliwy
Dzień bez uśmiechu jest dniem straconym.
Wszystkie 3 są prześliczne. ;3
Ten pierwszy mi daje pole do popisu, bo od długiego czasu siedzę w mulinie. ;]
A co do drugiego - mam takie same pudełka na koraliki. xD
Natchnęłaś mnie! I dobrze się składa, że mam drewniane, kwadratowe koraliki - jutro będzie kolejny dzień mojej radosnej twórczości (dziś był nowy pokrowiec na Tama ;P), a wszystko dzięki Tobie. :*
Przeźroczyste płytki dodawane są do takich tub na płyty jako takie zabezpieczenie przed porysowaniem się płyty na samym dole. Całkiem ciekawie Ci to wyszło ;p muszę przyznać.
[Obrazek: Roflcopter.gif]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości