Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moja Poezja :3
Rymujesz, rymujesz, a na koniec nie rymujesz. Jeżeli używasz rymu AABB (nie pamiętam jak się nazywa), to rymuj do końca, a nie że robisz końcówkę ni w to, ni w tamto, bo przynajmniej z mojej strony to nie wygląda dobrze.
[Obrazek: 1tLhpRw.png]
Odpowiedz
Neomi, to chyba były parzyste.
Spróbuj może z wierszami białymi, wtedy nie będziesz musiała na siłę szukać rymów.
Odpowiedz
Brak wiersza
[Obrazek: 9iwzs7.png]
Odpowiedz
Wiersze to i wiersze białe, a dla mnie Twoje to rymowanki, a nie wiersze, jeżeliby myśleć w ten sposób... D:

Naprawdę w ten sposób widzisz apokalipsę? Koniec wszystkiego? Tylko ciemność i zimno, no i "trzaskający piorun". XD Plus grad. Zima! O nie, czyli za jakiś miesiąc rzeczywiście apokalipsa, zima się zacznie... XD
Odpowiedz
"- Grzmotów waśnie.
Grad na Ziemię runie z świstem
Wraz z przesłanym moim listem. "
Ta część mnie dobija. XDDDDDDDDDDDD
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
Radziłabym Ci spróbować jednak napisać jakiś wiersz biały, bo widać że rymujesz na siłę i w efekcie niektóre zdania czy wyrazy zupełnie nie pasują do całości.
Wiersz - choć prędzej rymowankę - "Apokalipsa" zaczęłaś nawet dobrze. Ale po dwóch pierwszych wersach zaczęło iść znów bez sensu i ładu, szczególnie "wraz z przesłanym moim listem" jest całkowicie nie na miejscu.
No i mogłaś to trochę rozwinąć.

Odpowiedz
Niekoniecznie musiała rozwinąć, bywają ładne chociaż krótkie wiersze. Ale ten nie ma w sobie tego czegoś i plusem jest krótkość, bo niektóre rzeczy aż się proszą o to aby jak najszybciej skończyć. XD
Odpowiedz
Bez sensu i tyle.
Przepraszam. :<
Odpowiedz
Zgadzam się w zupełności. Wiersz bez ładu i składu, te rymy wyssane z palca, kompletnie bez sensu ; /.
Odpowiedz
Skoro tak sądzicie... to więcej wierszy już nie będę tu zamieszczać. Smutny
Zachowaliście się bardzo nieprzyjemnie i... co tu więcej mówić... pesymistycznie!
Niezdecydowany
[Obrazek: 9iwzs7.png]
Odpowiedz
Czy tylko mnie zabiło ostatnie słowo?

Już nie raz było mówione - jak wstawiasz swoje prace, to musisz być gotowa na krytykę. Tyle.
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
Powinnaś być nastawiona na krytykę, a nie same pochwały.
Inka, mnie też xD.
Odpowiedz
Z tego co wiem nie każdy musi być nastawiony na krytykę, jeżeli nie pisała tutaj nic takiego że liczy na krytykę to równie dobrze mogła chcieć się pochwalić. ^_^
Ale z drugiej strony, Kyane, nie zostałaś aż tak nieprzyjemnie skrytykowana, z tego co czytam nikt nie chciał być dla Ciebie niemiły i dobierać krytykę w łagodniejszy sposób, zazwyczaj. Chociaż z kolei Inka, to było trochę niegrzeczne i mogło urazić Kyane:
(26-11-2011, 12:30)Inka napisał(a): "- Grzmotów waśnie.
Grad na Ziemię runie z świstem
Wraz z przesłanym moim listem. "
Ta część mnie dobija. XDDDDDDDDDDDD
Tzn, mnie nie uraziłabyś czymś takim ale są ludzie bardziej i mniej wrażliwi ^_^

Kyane, pisz dalej i pokazuj te wiesze, ale dobrze by było gdybyś czasem postarała się zastosować do rad jaki Ci ludzie dają. Wiersze rymowane, wbrew pozorom są dość trudną robotą, bo jeśli pisze się je nieumiejętnie lub na odwal się to wychodzi z nich mdła papka i zwyczajna rymowanka bez sensu, dlatego lepiej najpierw poćwiczyć z wierszami białymi i nauczyć się panować nad samym sensem, nie rymami ;]
Odpowiedz