![]() |
|
Wydanie majowe gazetki 2015 #1 - Wersja do druku +- Forum Tama-World (http://forum.tamaworld.pl) +-- Dział: Społeczność Tamafanów (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: TamaGazetka (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=53) +--- Wątek: Wydanie majowe gazetki 2015 #1 (/showthread.php?tid=2980) Strony:
1
2
|
Wydanie majowe gazetki 2015 #1 - Ralveyn - 01-05-2015 Pierwsze trzy numery gazetki będą wisiały, dalej kolejno będą odpinane. Bez większego wstępu, podaję w Wasze łapki jeszcze całkiem gorące wydanie pierwszego numeru naszej gazetki.![]() Pobierz/zobacz online.
(Wersja online niestety będzie niedostępna w tym miesiącu, strasznie przepraszam) Chcę bardzo podziękować każdemu kto włożył swoją pasję w powstanie tego numeru, za zdjęcia, teksty oraz motywację. Kwestia konkursu – prawdopodobnie będzie pojawiał się co miesiąc taki mini konkurs, prace jakie dostanę oceniam wraz z Inką, zatem oczywiście nie bierzemy udziału w zabawie. Wyniki zostaną opublikowane 1 czerwca wraz z wyjściem kolejnego numeru. Zwycięzca będzie proszony o wysłanie mi danych do wysyłki, a o wynikach dowie się z wyjściem gazetki – trochę emocji niech będzie, o. Wszystkie prace będą oceniane tak bardzo obiektywnie, jak to tylko możliwe – liczy się kreatywność! Koniecznie dajcie znać co myślicie o tym numerze! Obiecuje, że każdy kolejny numer będzie lepszy od poprzedniego.
RE: Wydanie majowe gazetki 2015 #1 - Carol - 01-05-2015 Zaraz sobie ściągnę. ;3 RE: Wydanie majowe gazetki 2015 #1 - Ralveyn - 01-05-2015 Yaay, dziękuję. ^^ O, dajcie znać jak to na iPodzie wygląda. Generalnie z tego co patrzyłem, najbardziej optymalny jest Photoshop do przeglądania gazetki, więc jak ktoś go ma i chciałby obejrzeć to dobrze w nim wygląda.
RE: Wydanie majowe gazetki 2015 #1 - Bella - 01-05-2015 Oceniam na ∞/10! Zrobiłeś to po prostu bajecznie pod względem graficznym, normalnie cudo, obłęd, szał. <3 Jestem bardzo ciekawa tego artykułu o grach planszowych, jak tylko będę mieć chwilę, to przeczytam. RE: Wydanie majowe gazetki 2015 #1 - Ralveyn - 01-05-2015 Awwwwww, cieszę się bardzo! ^^ Stwierdzam że grafika do gazetek to miła robota. ![]() Polecam!
RE: Wydanie majowe gazetki 2015 #1 - Katechi - 01-05-2015 O, ale super. Jak tylko włączę komputer to ściągnę ^^ RE: Wydanie majowe gazetki 2015 #1 - WalnutSprout - 01-05-2015 O WOW Ralv ta gazetka wygląda genialnie XD , nie miałam czasu żeby przeczytać tekst który poprawiłeś, ale artykuł wygląda świetnie i bardzo mi się podoba co zrobiłeś ze zdjęciami XD Myślę że usiądziemy dziś z Matusiem i przeczytamy całą gazetkę RE: Wydanie majowe gazetki 2015 #1 - Lyree - 03-05-2015 Dobra robota, wyszło super! :3 RE: Wydanie majowe gazetki 2015 #1 - Thom - 04-05-2015 Popieram, fajnie wyszło
RE: Wydanie majowe gazetki 2015 #1 - Rhaenys - 05-05-2015 Gazetka super, widać, że dużo pracy zostało w nią włożone. Jedyne czego się przyczepi moje ,,graficzne oko" to w spisie treści trzeba koniecznie zwiększyć interilinię, bo ciężko się to czyta i następnym razem przyciąć inaczej zdjęcia lalek, bo odcinają się od dopracowanej reszty. A tak to lecę to sobie wydrukować!
RE: Wydanie majowe gazetki 2015 #1 - Ralveyn - 05-05-2015 Dziękuję wszystkim! ^^ Rha, o dziękuję! Nie pamiętam szczerze czy czasem tak nie było pierwotnie, bo pamiętam, że finalnie coś tam zmieniałem w spisie, ale jeżeli faktycznie tak wygodniej, to zmienię. A co do lalek, jak to widzisz? Ja właśnie nie miałem zbytnio na to pomysłu, bo tylko takie katalogowe zdjęcia mi się znaleźć udało.. :/ Teraz wiem, że będę do nowego wydania szukał innych obramówek do zdjęć, bo te zajmują za dużo miejsca.Btw. gazetkę w sumie ściągnięto 163 razy, co jest po prostu... wow! ;_____________; I przypominam o konkursie!!
RE: Wydanie majowe gazetki 2015 #1 - Rhaenys - 05-05-2015 Do lalek może po prostu nie wycinać tego tła, tylko po prostu przyciąć zdjęcie, no i dodać bibliografię, w której będzie napisane do kogo należą zdjęcia, bo możesz mieć problemy jak ktoś będzie chciał Ci zaszkodzić. RE: Wydanie majowe gazetki 2015 #1 - Ralveyn - 05-05-2015 O, to widzę, że robił Ci się render strony jak widzisz, że są wycięte? XD Bo generalnie jak to jest na białym, to nie widać, ale widziałem, że czasami dziwnie się ładują strony i to widać. D: O ile myślimy o tym samym.. ![]() Kurde, rację masz, nie pomyślałem o tym totalnie. Upchnę to gdzieś kolejnym razem.. RE: Wydanie majowe gazetki 2015 #1 - Rhaenys - 05-05-2015 Wyglądają jakby były na szybko wycięte po kształcie. To też może być wina innego monitora, bo plik pobierają wszyscy ten sam. RE: Wydanie majowe gazetki 2015 #1 - Ralveyn - 05-05-2015 Hm, to Ty mówisz o czymś innym. Chodzi Ci o bezpośrednie wycięcie na krawędzi lalek? Bo ja je fakt faktem wycinałem byle jak ale jakiś góra centymetr od krawędzi, ale to kwestia tego, że one były zdjęciami na białym tle i to mi różnicy nie robiło bo tego nie widać, skoro strona jest biała, a bezpośrednio samych lalek na krawędzi nie ruszałem, takie zdjęcia ze strony MH. ;u; |