![]() |
|
Poetyckie zmagania Moonsee - Wersja do druku +- Forum Tama-World (http://forum.tamaworld.pl) +-- Dział: Społeczność Tamafanów (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Nasza twórczość (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=33) +---- Dział: Literacka (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=46) +---- Wątek: Poetyckie zmagania Moonsee (/showthread.php?tid=2058) |
Poetyckie zmagania Moonsee - Moonsee - 29-12-2012 Na razie wstawię kilka... ![]() ******************************************** "Jak anioł" gdy je zgubiłam wywiesiłam ogłoszenie kupię skrzydła tanio nie były jak ulał ale wcisnął pół darmo wszystko byle do nieba posypały się na starcie wiatr porwał pióra ach to ziemskie przyciąganie jak spadająca gwiazda leciałam w niebo aż na dno dobrze że pomyślałeś życzenie ******************************************* "Jestem tylko echem" życie to nie jest bajka z uśmiechem co dzień mówisz wolę podróże w kłamstwa w kołysce z chmur się budzić otulić się księżycem na każde dobrej nocy tam mogę żyć w zachwycie bez strachu i tęsknoty nie kochaj mnie wiesz dobrze że jestem tylko echem ucichnę bezpowrotnie skończę się nim spostrzeżesz i tylko naucz dłonie na pamięć wdzięcznie głaskać gdy bajki przyjdzie koniec policzysz mnie na palcach ******************************************** "Moknąc" chodźmy na spacer w deszczu skosztujemy kropel roztańczonych na podniebieniach wymieszamy smaki przylgniemy mokrą czerwienią a niebo wyszepcze za nas i schowa się za tęczą ********************************************* "Noc się za nas wstydzi" ostatni guzik od koszuli szepcze najczulsze dobrej nocy jedwabnym szlakiem ciepłej skóry wędrujesz poza horyzonty rosnę w spojrzeniach niczym księżyc a noc się kurczy coraz bardziej i przeplatają się oddechy płynące z rozchylonej wargi po brzeg wypełniasz i jaśnieję a ponad nami ciemność gaśnie ostatnie jeszcze czujesz drżenie kiedy nawlekasz mnie na palce RE: Poetyckie zmagania Moonsee - Lyree - 29-12-2012 Fajne. : D RE: Poetyckie zmagania Moonsee - Anju - 29-12-2012 Mi siem to baardzo podoba *----* RE: Poetyckie zmagania Moonsee - Scalee - 29-12-2012 Wiersze to dla mnie czarna magia, nigdy ich nie zrozumiem i sama nie napiszę żadnego. XD Ale twoje są fajne. *a jak Lyr to powiedziała, to możesz czuć się dumna XD* RE: Poetyckie zmagania Moonsee - Moonsee - 29-12-2012 Dziękuję
RE: Poetyckie zmagania Moonsee - Tarjei - 29-12-2012 Dobre wiersze, bo sprawiają wrażenie czegoś bardziej interesującego niż parę zbitych zdań ("chcę napisać BARDZO GŁĘBOKI WIERSZ" - powiedziała, zasiadła do stołu i zagniotła coś, czego sama nie rozumie). Ile masz lat? RE: Poetyckie zmagania Moonsee - Shiro - 29-12-2012 Nie przepadam za wierszami, ale białe mają w sobie coś szczególnego. Ciekawe pomysły, niekiedy mi "coś" nie pasuje, niektóre wersy są gorsze, ale ogólnie to całkiem spoko. (29-12-2012, 20:33)Ecco napisał(a): Ile masz lat?Też jestem ciekawa. :p RE: Poetyckie zmagania Moonsee - Moonsee - 29-12-2012 Ile mam lat... hmmm... 24
RE: Poetyckie zmagania Moonsee - Moonsee - 06-01-2013 Uff, już się bałam, że wyjdę tu na staruchę (w sensie nie miałam na myśli, że tu sama młodzież... ani że starsi ode mnie to staruchy )Dzięki za opinie... ![]() ***************************************************** EDIT: Kolejna dawka wrażeń ![]() "Pod osłoną nocy" kiedy okryjesz ciepłym oddechem zatonę w ramion kącie rozwartym spalimy księżyc na nocnym niebie gdy wpłyniesz we mnie przekrzyczę gwiazdy przylgniemy mocno do siebie czule a niebo stoczy nam się pod nogi i weźmiesz całą i zacałujesz popłynę lekko w drżeń korowody ***************************************************** "Przekwitło" Starość przyszła w odwiedziny przydreptała o lasce osiadła na komodzie i co dzień wygląda przez okno okruszkami minionych wiosen otula się w dobranoc czasem zapominając jak pachną przebiśniegi ***************************************************** "Serce nie zblednie" po twarzy nasiąkniętej zmęczeniem po tęsknocie spłynęło kilka pereł nadziei ku osłodzie i ręce lekko drżące utkwiły wnet w bezruchu przybrane złotem słońce spaliło resztki smutku wiatr wieje tam gdzie zechce pragnienia gasząc płonne nie zblednie jednak serce pośród tych wszystkich zbłądzeń **************************************************** "Wiatrem podszyty" wczoraj subtelnie namalowałeś dwie doliny radości w policzkach nadzieja uśmiech słała odważnie kląskająca w starych okiennicach umościła się niespodziewanie powtykała swe źdźbła między ciernie urzekające barwne pejzaże słałeś lekko namiętnie w me ręce wyszczuplały myśli niespokojne otuliłeś słońca promieniami dzisiaj wiem - wszystko jak wiatr ulotne w rękach znów ciężkie torby ze łzami RE: Poetyckie zmagania Moonsee - Shiro - 08-01-2013 Dalej mi się podobają. Piszesz bardo poetyckim, "artystycznym" językiem, ale na szczęście z umiarem i w sumie bardzo fajnie to brzmi.
RE: Poetyckie zmagania Moonsee - Moonsee - 12-01-2013 Dziękuję, Shiro ![]() To wstawiam dalej... ********************************************** "Zapach" poranna kawa zbożowa ostygła bezradnością cichymi krokami skrzypnęła podłoga jeszcze twój zapach tli się delikatnie w pościeli walizki nie spakowałeś *********************************************** "Zaćmienie" kiedy zasypiam w ramionach nabieram kształtu noc blednie ciemność ocieka wzruszona kroplami szeptów i westchnień wschodzisz tak lekko i płynnie falą gorąca na skórze nim o poranku rozbłyśniesz zostań tej nocy na dłużej pod palce wkrada się obłęd płynę po niebie jak księżyc okrywasz mnie niczym słońce nie zaćmij - jestem dziś w pełni ************************************************ "Nocne manewry" przychodzisz nocą gdy już zasnę by pełne nieba sny wypłoszyć muskasz mnie lekko delikatnie gdy się przebudzam patrzysz w oczy mrok przykrył kilka spojrzeń tęsknych a jednak wciąż w ciemności słyszę wzrok pełen prośby i bezwzględny nocny maraton twoich życzeń za oknem gwiazdy kreśli ciemność a od gorąca pościel blednie nieustępliwie i z potrzebą zerkasz i czekasz aż ulegnę źrenice już uspokojone potrafią dostrzec psią sylwetkę poczekaj tylko się ubiorę a pies go trącał - chodź już wreszcie RE: Poetyckie zmagania Moonsee - Shiro - 12-01-2013 Pierwszy wiersz jakoś nie bardzo mi przypadł do gustu, za co Zaćmienie tak, a Nocne Manewry są genialne, ahhaahhaha. RE: Poetyckie zmagania Moonsee - Moonsee - 12-01-2013 "Nocne manewry" to taka anegdota - stworzona z myślą o moim psie
|