Forum Tama-World
Czy tamagotchi z Japonii może być napromieniowane? - Wersja do druku

+- Forum Tama-World (http://forum.tamaworld.pl)
+-- Dział: Tamagotchi (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Problemy i pytania (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Czy tamagotchi z Japonii może być napromieniowane? (/showthread.php?tid=1421)

Strony: 1 2

Czy Tamagotchi z Japonii może być napromieniowane? - Dogz - 18-04-2011

Jak w temacie czy Tamagotchi ID L z Japonii może być napromieniowane?

"Japonii" musi być duże nawet w nazwie tematu. // Inka

RE: Czy Tamagotchi z Japonii może być napromieniowane? - Inka - 18-04-2011

Nie sądzę. D:
Ewentualnie pudełko. XD

RE: Czy Tamagotchi z Japonii może być napromieniowane? - OsuMesu - 18-04-2011

Tam jest bardzo wysoki stopień skażenia, nawet chyba większy od tego co był w Czarnobylu, ale ja tam się tym nie przejmuje, nie dostanę choroby popromiennej po kupieniu Tama, mam taką nadzieję, a nawet jak bym miała dostać to nie zrezygnuję z zakupu, bo kocham Tama. <3

RE: Czy Tamagotchi z Japonii może być napromieniowane? - VoiceOfQueen - 19-04-2011

Tak jak mówi Inka, może tyko pudełko :/. Chociaż skażenie jest dość duże. Tama mogłoby być napromieniowane, może niektóre.

RE: Czy Tamagotchi z Japonii może być napromieniowane? - Sonami - 19-04-2011

Ja należę do osób spokojnych jeżeli chodzi o "skażone" przedmioty.
Wg mnie, promieniowanie przeniesione na zabawce/pudełku może być niewielkie :, lub nawet zerowe.

EDIT- Czytałam o tym trochę. Promieniowanie by skazić jakiś przedmiot musi być bardzo wysokie, a zapewne promieniowanie które byłoby na pudełeczku już mamy tu, w Polsce w powietrzu Uśmiech

RE: Czy Tamagotchi z Japonii może być napromieniowane? - Lawenda - 19-04-2011

Prawdę mówiąc sama się tego obawiam...
Myślę, że to możliwe, że Tamagotchi/pudełko może być napromieniowane. Zresztą, co z tego, że pudełko - i tak mamy z nim styczność, prawda?
Mieli sprawdzać przesyłki z Japonii, ale to dotyczy chyba tych "większych".

RE: Czy Tamagotchi z Japonii może być napromieniowane? - Lyree - 20-04-2011

Rodzice mi mówili, że przez to nie kupią mi żadnego Tamagotchi przez najbliższy rok. xd
E tam, mnie nie obchodzi, napromieniowane czy nie. XD

RE: Czy Tamagotchi z Japonii może być napromieniowane? - Tarjei - 20-04-2011

Możliwe, ale mnie to za bardzo nie obchodzi. Ewentualnie może być pudełko, ale samo tama w środku?

RE: Czy Tamagotchi z Japonii może być napromieniowane? - Lawenda - 20-04-2011

(19-04-2011, 19:31)Cheerful napisał(a): co z tego, że pudełko - i tak mamy z nim styczność, prawda?
D:
I teraz przepało - wszystkie iD L są produkowane/wysyłane z Japonii. T.T
A kto wie ile promieniowania przeszło na Tamagotchi? D:

RE: Czy Tamagotchi z Japonii może być napromieniowane? - Viktor - 20-04-2011

Ale co napromieniowane pudełko może nam zrobić?

RE: Czy Tamagotchi z Japonii może być napromieniowane? - kurolove - 20-04-2011

Napromieniowany by nie_działał, więc można szybko się zorientować.

// Inka

RE: Czy Tamagotchi z Japonii może być napromieniowane? - OsuMesu - 21-04-2011

Tama są produkowane w Chinach chyba, wymyślane są w Japonii chyba. XD A nawet jak jest jakieś małe napromieniowanie to przecież nic nam nie zrobi, tam ludzie mają kontakt ze znacznie większą ilością i jakoś nic im się nie dzieje, a my mamy zachorować od jednego Tama? XD

RE: Czy Tamagotchi z Japonii może być napromieniowane? - Lawenda - 21-04-2011

(20-04-2011, 11:52)Lyree napisał(a): Rodzice mi mówili, że przez to nie kupią mi żadnego Tamagotchi przez najbliższy rok. xd
Dla moich rodziców to jest problem. ._. Nie kupią mi Tamagotchi przez najbliższe 100 lat. D:
Bo wg nich Tamagotchi może być bardzo groźnie napromieniowane. ._.
Także z iD L'a nici. :<

RE: Czy Tamagotchi z Japonii może być napromieniowane? - OsuMesu - 21-04-2011

Moi tam nie wierzą, że umrę od kupienia Tama. XD I właśnie to jest prawda i git. XD Moje iD L, już nie mogę się doczekać, jeszcze jakiś ponad tydzień. <3

RE: Czy Tamagotchi z Japonii może być napromieniowane? - Dogz - 21-04-2011

Ja się nie boję tak samo, że umrę od Tama. Smeg napisała, że podobno doszło do niej albo dojdzie ID L nie mogę się doczekać to jeszcze z 1 albo 2 tygodnie.