Forum Tama-World
Co sprawiło, że się dzisiaj uśmiechnąłeś. - Wersja do druku

+- Forum Tama-World (http://forum.tamaworld.pl)
+-- Dział: Społeczność Tamafanów (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Gry słowne (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=35)
+--- Wątek: Co sprawiło, że się dzisiaj uśmiechnąłeś. (/showthread.php?tid=874)

RE: Co sprawiło, że się dzisiaj uśmiechnąłeś. - Carol - 10-09-2015

Ale wiecie, ze to jest dla dobra miasta? Uśmiech Centra handlowe sa potrzebne, zeby miasto mialo fundusze na drogi, odnawianie kamienic, sadzenie drzewek, robienie chodnikow, kupowanie nowoczesniejszych autobusow i tramwajow itd. To wszystko po to, zeby bylo lepiej za pare lat, inwestycja w przyszlosc. Oczko

RE: Co sprawiło, że się dzisiaj uśmiechnąłeś. - Katechi - 10-09-2015

Coooooo XDDD To już lekka przesada.

Carol, ja rozumiem, ale wiesz, ludzie i tak będą chodzić do tych fajnych centrów tylko xD W takiej Plazie czy Pestce ludzi nie ma prawie, kiedy w City Center są kolejki przed drzwiami do wejścia (pozdrawiam architekta). Ludzie po prostu mają dosyć tych centrów xD I w każdym są dokładnie te same sklepy. (No i gdyby te centra chociaż cieszyły oko XD)

U nas w Bielsku tez jest duzo centrow handlowych i nikt nie narzeka, ludzie z innych miast dookola przyjezdzaja tam zakupy robic, a w miescie co chwile cos nowego ladnego robia i odnawiaja i wgl, miasto kwitnie. Oczko

RE: Co sprawiło, że się dzisiaj uśmiechnąłeś. - Ralveyn - 10-09-2015

Carol, niestety obawiam się, że więcej przyniesie to szkód, niż pożytku. Przede wszystkim - autobusy, większość dróg (jak nie wszystkie),chodniki i głównie cały system komunikacji miejskiej, sponsoruje Unia, miasto dokłada się do tego raptem jakieś 10-20%. Gdyby faktycznie była to inwestycja w przyszłość, nasze skrzyżowanie nie byłoby budowane przez nieszczęsne 7 lat, bo cały czas tłumaczą się "brakiem środków".Smutny
Ile to "za dużo" centrów handlowych? My mamy ich aż 17. Tak jak Katechi napisała, na Alejach Solidarności mamy dwa centra, które mają minimum 3 piętra i liczą sobie sto sklepów. Tuż za nimi, stoją dwa olbrzymie markety. Ile metrów dzieli budynki? Raptem 10. Ja na nic nie narzekam, a jedynie łapię się za głowę. Otwierają znowu "bogate, prestiżowe" centrum - Łacina, kilka lat temu takie bogate centrum już postawili - MM, niesamowita faktura, drogie sklepy i tak dalej. Koniec końców w MM jest Lidl, bo ledwo finansowo wyrabiają. Ja rozumiem potrzebę rozwoju, serio serio, ale w tym roku powstają trzy nowe centra. Będziemy mieć już ich 20, a ludzie i tak chodzą do Browaru, albo tego centrum na dworcu główny.
Pora przystopować, nim wszystko upadnie.

Mega się uśmiecham do mojego super ślicznego 4U+. c:

No to faktycznie troche duzo. O.o

Ja sobie na 4U+ jeszcze poczekam, bo niby moglabym juz teraz kupic, bo zarobilam, ale jednak naprawa telefonu pilniejsza. Smutny

Ja też myślę, że telefon ważniejszy. Wiesz, 4U zawsze stanieje, pewnie już za miesiąc będzie dużo tańsze, a jednak telefon to i pilne i koszt raczej stały. :<

Mam nadzieje, ze cos mi sie jeszcze sprzeda.

Usmiecham sie, booo skonczylam robic chuste na szydelku. ^_^

Drogie sklepy w MM? Masz na myśli Pepco i Kik? XD

Uśmiecham się na myśl o tym dzikim deszczu co dzisiaj padał w niektórych miejscach w mieście XD (A moje miasto jest małe).

^ To swoją drogą, pierwotnie miały tam być same sklepy z ciuchami od projektantów.XDDDDDDDDD

RE: Co sprawiło, że się dzisiaj uśmiechnąłeś. - Scalee - 10-09-2015

Pokemon Go. Nie mogę się doczekać aż wyjdzie. <3

^
TAKKK! Totalnie! Ja się tak jaram samym filmikiem, że już nie mogę. ;_____________;

Aplikacja na telefon, wychodzisz z domu i łapiesz sobie Pokemony. Duży uśmiech
Tutaj super artykuł - http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,18746963,wyjdz-z-domu-i-zlap-pikachu-pokemon-go-zmierza-na-sprzety.html
^^

^ Po kilku sekundach filmiku zaczynam się jarać razem z Wami ;uuuu;

RE: Co sprawiło, że się dzisiaj uśmiechnąłeś. - Scalee - 10-09-2015

Nareszcie będę mogła zostać tró trenerką pokemonów! XD

Absolutnie trailer pokemon go! <3