![]() |
|
Hogwart PBF - Wersja do druku +- Forum Tama-World (http://forum.tamaworld.pl) +-- Dział: Społeczność Tamafanów (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Gry słowne (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=35) +--- Wątek: Hogwart PBF (/showthread.php?tid=40) |
Re: Hogwart PBF - Sajmon - 02-03-2011 2 raz to samo napisałaś, ale cóż, nie dziwię, że się mylisz, jak tyle osób masz. :3 W domu spotkałam rodziców. - A Ty skąd wracasz, córko? - spytaj poważnym tonem tata. - Byłam na Pokątnej, dostałam list, ogólnie dużo do opowiadania, tatuś! - krzyknęłam i pobiegłam po coś na ząb. Po krótkim namyśle zrobiłam sobie kanapkę z serem żółtym i do tego gorącą herbatkę. - No opowiadaj - zachęciła mnie mama. Wytłumaczyłam im wszystko, pokazałam list, to co kupiłam. Bardzo się ucieszyli, a ja spokojnie poszłam spać. Re: Hogwart PBF - Midlana - 02-03-2011 SakuNoTora napisał(a):Czekałaś na siostrę, gdy ta przyszła do Twojego pokoju, powiedziała tylko krótko- "list", jednak przetrząsnęłaś dokładnie kopertę, nic tam nie było.Przeczytałam go. TAK, TAK, TAK! Siostra ma ten bilet! Jutro mam coś zrobić (ciekawe co...?) by go dostać! - Zobacz na nóżkę- podpowiedziała siostra z uśmiechem. Spojrzałam na nóżkę sówki. Była przywiązana do niego malutka koperta. Znalazłam w niej fasolki wszystkich smaków Bertiego Botta. Jako, że jestem łasuchem i kocham wszelkie słodycze (na szczęście wcale, a wcale nie tyje!), byłam już całkowicie w niebo wzięta. Nie mogłam się doczekać jutrzejszego dnia. Byłam spakowana już od ponad godziny, więc postanowiłam pójść spać, by czas szybciej minął. - Mamo, tato, Kam, jestem bardzo zmęczona -udałam, że ziewam- idę spać. Gdy szłam po schodach jeszcze słyszałam chichoty mamy i Kamelii. Mam nadzieję, że nie ma to nic wspólnego z jutrzejszym zadaniem... Re: Hogwart PBF - Bella - 02-03-2011 SakuNoTora napisał(a):Gdy dojechaliście, razem z innymi uczniami poszliście za Hagridem wołającym was od samego wyjście z pojazdu.No nie, Gryffindor? Wow, nie spodziewałam się. o.o Gdy rano wstałam, byłam tak szczęśliwa i podniecona, że od razu wyskoczyłam z łóżka, zwalając biedną Happiness na podłogę. Podbiegłam do łóżka Mary i zaczęłam ją szarpać. - WSTAWAJ! WSTAWAJ, ŚPIOCHU, LEKCJE, LEKCJE! Oczywiście obudziłam całe dormitorium, zanim Mary łaskawie otworzyła oczy. - Czego chcesz...? Daj mi pospac, ty tyranie... - Nie ma spania, nie ma spania! Wskakuj w szatę, książki do torby i idziemy na lekcje! No choooodź! - podskakiwałam jakbym miała buty ze sprężynami. Inne dziewczyny z pokoju uśmiechnęły się do mnie z pobłażaniem - w ich oczach wyglądałam na wariatkę. Ale ja już tak czasem mam, że zbytnio się ekscytuję... W końcu Mary wstała. Ubrałyśmy się i wybiegłyśmy z dormitorium. W pokoju wspólnym Gryfonów panował spory tłok. Parę osób, jeszcze w piżamach, gadało przy komniku. Nagle zobaczyłam dwie czarne czupryny idące w naszą stronę. To Tom i Albus - okazało się, że śpią w jednym pokoju. Zaczęliśmy rozmawiać o naszej pierwszej lekcji, gdzie ją mamy i z kim, gdy podeszła do nas jakaś dziewczyna. - Hej, pierwszoroczniaki. Jestem Agatha. Słyszę, że nie wiecie gddzie macie zielarstwo? Jak chcecie, mogę Was zaprowadzić, żebyście się nie zgubili juz pierwszego dnia. To jak? Zgodziliśmy się i wraz z Agathą wyszliśmy z dormitorium Gryfonów. Okazało się, że dziewczyna chodzi do trzeciej klasy. Była bardzo miła, opowiedziała nam o nauczycielach ciut więcej niż Rick w pociągu i przypomniała hasło do dormitorium. Wtedy przypomniał mi się Rick - ciekawe, czy zakumplował się z kimś w tym Hufflepuffie...? Wtedy spytałam się Toma, czy wie z którym domem mamy pierwszą lekcję. Niestety, nie wiedział - Albus i Mary też nie. Ciekawe... Może właśnie z Hufflepuffem? Re: Hogwart PBF - Sonami - 04-03-2011 UWAGA! Przez najbliższy czas nie będę mogła wiele tu pisać, więc wybaczcie ^^ Sporo nauki mam a czasu mało. Re: Hogwart PBF - Scalee - 04-03-2011 Wybaczam Ci. Rozumiem, że masz mało czasu. ^^ Trochę będzie nudno bez częstego pisania, ale wytrzymam. C: A kiedy będziesz miała więcej czasu? :3 Re: Hogwart PBF - Sonami - 04-03-2011 Myślę, że jak pozaliczam przedmioty (fizyka, historia, WOS, angielski) Trochę może to zająć. W każdym razie, mam nadzieję że poniżej miesiąca. Wstrzymuję grę na czas nie do końca określony, jednak gdy będę miała czas to postaram się pisać ![]() Zobaczymy jak to będzie... |