![]() |
|
White iD L's log~ - Wersja do druku +- Forum Tama-World (http://forum.tamaworld.pl) +-- Dział: Tamagotchi (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Moje Tamagotchi (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: White iD L's log~ (/showthread.php?tid=1889) |
RE: White iD L's log~ - Lawenda - 12-03-2012 Dziś postanowiłyśmy kupić sukienkę dla Velli. Poszłyśmy do najlepszego sklepu ze strojami w całym TamaTown - Tama Mori. :3 ![]() Niestety, wszystko było baaardzo drogie. Wyszłyśmy i na poszukiwanie wymarzonej sukienki udałyśmy się do Tama Marketu, potocznie zwanego "bazarkiem". Tam dopisało nam szczęście - strój, który Vella chciała kupić na bazarku oferowano w cenie obniżonej o 30%! : D ![]() Lovelitchi szybko się przebrała... ![]() A gdy wyszła wyglądała jeszcze piękniej niż poprzednio, jak prawdziwa księżniczka~ ![]() Dostała za to zielony kwiatuszek, czego się trochę nie spodziewałam. Myślałam, że zostanie jej on przyznany za użycie mikrofonu. ![]() Mimo wszystko postanowiła zaśpiewać, a gdy skończyła zawstydziła się i zarumieniła. ;3 Prawdziwa gwiazda. :'D ![]() Czegoś mi jednak brakowało w jej wyglądzie. Poszłyśmy na bazarek i tam mnie olśniło - brakuje jej tiary! Po obejrzeniu kilku towarów natrafiłyśmy wreszcie na piękną i błyszczącą tiarę. Gdy się przebrała wyglądała jeszcze bardziej słodko. ^__^ ![]() Kupiłyśmy także pewną ciekawą roślinkę. :3 ![]() Wszystko szło dobrze, dopóki Vella nie wlała do doniczki jakiejś podejrzanej, różowej substancji. Wtedy roślinka rozbłysła, zadymiło się i po chwili... jakby oklapła. Cóż, nie każdy rodzi się ogrodnikiem. XD
RE: White iD L's log~ - Inka - 12-03-2012 Jak ślicznie wygląda. *____* RE: White iD L's log~ - Lawenda - 13-03-2012 Yay, miło nam oczywiście. ^____^ A co do podczerwieni to nie, niestety nie mam. :c Poszukam jeszcze w mieście, a jak nie będzie to zostaje allegro. RE: White iD L's log~ - Midlana - 13-03-2012 Wielbię twój pamiętnik. :3 RE: White iD L's log~ - Lawenda - 13-03-2012 <3 ~~~ Zdobyłyśmy ostatni - pomarańczowy - kwiatuszek~ Po chwili pokazały się wszystkie kwiatki, a potem przybliżały się do ekranu, aż w końcu zbliżyły się wszystkie. :3 ![]() Vella nie chciała czekać ani minuty - od razu pobiegła do swatki. Widać bardzo jej się spieszy, by założyć rodzinę. ;3 ![]() Tam chwilkę z nią porozmawiała, a swatka obiecała, że zrobi wszystko co w jej mocy, żeby znaleźć jej odpowiedniego męża. A za minutę uroczo zarumieniona Vella poznała trzech kandydatów. ![]() Wybór nie był trudny - Vella natychmiast wybrała Maisutatchiego. ^___^ ![]() Potem przyszedł czas na pierwszy pocałunek, którego oczywiście nie zdążyłam sfotografować, więc musicie się zadowolić serduszkami. ^^' Czyż nie są uroczą parą~? ![]() Na rankę poszli do parku, potem oglądali sztucznego ognie, aż w końcu w restauracji Vella oświadczyła się i dała Maisutatchiemu pierścionek (XD). ![]() No i pojawiło się jajko~~ : D ![]() Jak to z jajkami bywa pękło i wyskoczył z niego chłopczyk, bodajże Yurapatchi. :3 ![]() Maluch pobawił się z mamusią piłką (swoją drogą straszni ci rodzice nieporadni - piłka zawsze im wypadnie ><). ![]() Potem Vella przykryła swojego synka... ![]() A gdy maluch się obudził i zobaczył, że nie ma mamy rozpłakał się i zsiniał, biedny. :c ![]() Jednak gdy nakarmiłam go i pobawiłam się z nim troszkę się rozchmurzył. c: Uroczy jest, szczególnie w przybliżeniu, z tym kwiatuszkiem~ *-* ![]() Jakieś pomysły na imię dla maluszka? ^_^ RE: White iD L's log~ - Tarjei - 13-03-2012 Nie mam pomysłu jak zwykle. ^^ Ale słodki, ja Yurapatchiego miałam tylko raz. :3 RE: White iD L's log~ - Zakuro - 13-03-2012 Ja też pomysłu oczywiście nie mam, ale super pamiętnik :3 RE: White iD L's log~ - Bella - 14-03-2012 Spike, nazwij go Spike! : D RE: White iD L's log~ - Lawenda - 14-03-2012 Jak się domyślacie Spike (dzięki Belli nie jest bezimienny~) ewoluował. : D Stał się Nannokitchim, czego się w sumie spodziewałam (tam listek, tu listek... XD). Jednocześnie pojawiło się też tło urodzinowe, ale nie mam pojęcia kto dzisiaj urodziny obchodzi, ja na pewno nie. XD ![]() Szybko okazało się, że wszystkie pomieszczenia z wyjątkiem salonu są brudne. Byliśmy więc zmuszeni do zakupienia Super Sprzątającego Zestawu 3000, składającego się z gąbki (?), mopa i odkurzacza. ^^' Na pierwszy ogień poszła łazienka, która po ataku gąbeczki aż lśniła. : D ![]() Następnie Spike wypróbował mop i mogliśmy spojrzeć na czyściutką już kuchnię. :3 ![]() Toaleta także błyszczała czystością. c: ![]() Salon co prawda czyszczenia nie potrzebował, ale przejechać odkurzaczem nie zaszkodzi: ![]() Ostatnim pokojem okazała się sypialnia. Wystarczyło kilka ruchów odkurzaczem i mogliśmy powiedzieć, że calutki dom został wysprzątany. ^__^ ![]() Jak to po porządkach bywa, odnajduje się wiele różnych rzeczy. Spike znalazł mikrofon Velli, swojej mamy. :3 Chyba mu się spodobało~ ![]() Już zaczął myśleć o swoich przyszłych fankach... ![]() Potem przyszedł czas na skorzystanie z toalety. Uwielbiam ten kibelek w kształcie kaczuszki. *-* ![]() A teraz zdjęcie, na którym możecie porównać Spike'a i tama-drzewko, nie mogłam się powstrzymać. XD ![]() Zajmując się pisaniem nie zauważyłam nawet kiedy mój podopieczny zasnął... :3
RE: White iD L's log~ - Bella - 14-03-2012 Pewnie są urodziny jakiegoś stworka, Mametchiego, Memetchi czy coś. Na TZ kiedyś była taka lista... W zwykłym iD jak tego dnia z urodzinowym tłem użyjesz itemu - tortu urodzinowego, to dowiesz się, jaki stworek ma urodziny i jaki prezent dostał.
RE: White iD L's log~ - Dogz - 14-03-2012 W ID L'u można przestawić godzinę na 7:29 i poczekać minutę, wtedy można zobaczyć jaki tamek obchodzi urodziny. RE: White iD L's log~ - Lawenda - 18-03-2012 Przedwczoraj Spike stał się Mametchim. :3 ![]() Postanowiliśmy odwiedzić jego mamę, ma uroooczy domek. ^-^ ![]() Chwileczkę porozmawiała ze Spike'em, a potem dała mu ciasto. Yay, nie ma to jak wyżerka za darmo. XD ![]() Najedzony Spike postanowił zebrać kwiatuszki. Najpierw podlał roślinkę, która pięknie rozkwitła... zupełnie inaczej, niż gdy próbowała to zrobić Vella... ![]() Pff, łatwizna~ ![]() Potem zjadł podwieczorek w piekarni. :3 ![]() I mogliśmy cieszyć się kolejnym kwiatuszkiem. : D ![]() By zdobyć trzeci kwiatuszek musieliśmy kupić koronę. Spike od razu pobiegł do przebieralni, żeby ją założyć. c: ![]() Prawda, że korona mu pasuje~? : D ![]() I tak minął nam piątek... ![]() Wczoraj poszliśmy do swatki, która przedstawiła Spike'owi Lovelitchi, Memetchi i Makiko... Dla niego jednak wybór był prosty. c: ![]() Potem przyszedł czas na randkę i takie tam... ![]() Teraz moje ulubione zdjęcie - przerażony Spike i maluszek wyskakujący z jajka. <3 ![]() Był to jednak chwilowy szok, bo już po chwili bawił się ze swoją córeczką. :3 ![]() Niestety, musiał odejść, jednak Melody nie przejmowała się tym - w końcu za ileś tam dni pójdzie do niego na obiad. XD Śliczna jest ta kokardka~ ![]() RE: White iD L's log~ - Dogz - 18-03-2012 Świetny wpis. A małą dziewczynkę nazwij Iskierka. RE: White iD L's log~ - Even - 18-03-2012 (18-03-2012, 10:55)Lawenda napisał(a): Niestety, musiał odejść, jednak Melody (...)Dogz, przecież pisze że mała nazywa się Melody... -.- Pamiętnik super. :* RE: White iD L's log~ - Dogz - 19-03-2012 (18-03-2012, 17:33)Even napisał(a):(18-03-2012, 10:55)Lawenda napisał(a): Niestety, musiał odejść, jednak Melody (...)Dogz, przecież pisze że mała nazywa się Melody... -.- Nie zauważyłam, jakaś nieprzytomna jestem XD. Ale pamiętnik jest ciekawy z Tamagotchi z kolorowymi wyświetlaczami. |