Forum Tama-World
[temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać?? - Wersja do druku

+- Forum Tama-World (http://forum.tamaworld.pl)
+-- Dział: Tamagotchi (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Problemy i pytania (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: [temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać?? (/showthread.php?tid=725)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

RE: [temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać?? - Dogz - 25-12-2016

Tak ja też bym wybrała Colorka, A w M!X to trzeba łączyć przez podczerwień, nie można wgrywać ja gdybym miała więcej pieniędzy około 500 zł bym wybrała dwa M!Xy. Xwykły mix i rocznicowy i można je łączyć.
Ale tak naprawdę colorek jest lepszy bo ma super itemki i animacje pogody.

RE: [temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać?? - Viktor - 25-12-2016

Do M!Xa 20th podobno nie trzeba drugiego M!Xa, bo nie ma nic do odblokowania (chyba), i na razie nie da się nic wgrywać, ale Mr. Blinky nad tym pracuje. Jest to na razie najnowsza wersja, nie jest jeszcze super droga i też raczej super nie podrożeje, więc możesz na nią poczekać, Colorek będzie tylko coraz droższy z czasem więc jak go chcesz to bierz, poza tym jest bardzo przyjemną wersją, jest jedyny w swoim rodzaju.

RE: [temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać?? - Ralveyn - 25-12-2016

Zdecydowanie również polecam Colorka, natomiast obawiam się, że jeżeli P's i iD L uważasz za nudne, to.. Colorek z czasem też się bardzo znudzi. >: Ale mimo wszystko warto je mieć, jest właśnie mega mega klimatyczne i urocze, gdybym miał do wyboru M!xa albo Colorka, to brałbym Colorka.^^

RE: [temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać?? - Pumpkin - 25-12-2016

(25-12-2016, 14:57)Michu napisał(a): A na colorka od początku nie można było nic wgrywać i jest taką "zamkniętą" i kompletną wersją.

No i chyba ten argument do mnie mega trafił... IDL i Ps straciło w moich oczach przez te wszystkie wgrywania, ja wiem że to fajne itd ale kurcze jakoś bardziej wolę zamknięte wersje gdzie wszystko można "zrobić" bez zbędnych ingerencji typu download czy podczerwień. Tak więc zaczynam poszukiwania kolorka Uśmiech
Dziękuje wszystkim <3

RE: [temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać?? - Viktor - 27-12-2016

Tylko że w sumie w P's też można wszystko zrobić bez ingerencji czegokolwiek, dużo wbudowanego contentu już w sobie ma, po prostu jak się wszystko już skończy to można sobie coś jeszcze wgrać- zabawka staje się w sumie "nieśmiertelna" wtedy i to jest fajne. A Colorek... to on w sumie jest na raz, parę razy. Klimatyczny jest ale właśnie szybko się znudzi, ale i tak warty zakupu.

RE: [temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać?? - Pumpkin - 27-12-2016

P's i tak w mojej ocenie wygrywa nad IDL, ale postaci specjalnie mi nie leżą, ogólnie wszystkie z Dream Town miały być supercute a na moje oko są okropne i zbyt wymyślne. Colorek właśnie do mnie leci i się mega ciesze, bo szukam czegoś niezbyt przeładowanego i w klasycznym klimacie.

Tak jeszcze się spytam - mam możliwość wymiany TFDT na Akai. Dobry deal? Uśmiech

RE: [temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać?? - Ralveyn - 27-12-2016

O kurcze, gratki Cocoa!! Jaką obudowę wybrałaś Colorka? Serio, będziesz mega mega zadowolona, ta wersja to takie prawię kolorowe v3!Uśmiech
Ja bym się wymienił, Akai jest super.:< Ma urocze postacie no i ma czerwone pikselki, a TFDT to.. cóż. Nie będziesz żałowała jeżeli lubisz v3, serio.

RE: [temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać?? - Viktor - 27-12-2016

Opłaca się brać Akai, fajna wersja, taka inna. Prostsza od naszych v3, ale postacie ma fajne.

RE: [temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać?? - Pumpkin - 27-12-2016

@Ralveyn - dziękuje <3 Kupiłam używane bo of kors nie stać mnie na nówkę -.-, a kolor na zdjęciu opisany był jako magenta/red, jest to jedna z moich ulubionych wersji kolorystycznych.
Akai przyleci z Kanady, nie mogę się doczekać aczkolwiek obawiam się czerwonych pixelków - ludzie narzekali, że słabo widać. :/

RE: [temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać?? - SilviosLinda - 04-10-2017

Mam dylemat życia po prostu xD
Chciałam się dowiedzieć trochę o wersjach 4U, 4U+ i Mixach, a raczej wasze opinie na ich temat, bo raczej wiem czym się różnią. Słyszałam, że 4U to totalny, nudny niewypał i Mix podobno zresztą też, a myślę czy by sobie któregoś nie sprawić. Czy w takim razie opłaca się je kupować, czy lepiej zainwestować w starsze wersje, z których wiem, że będę zadowolona?
Tak tylko dodam, że waham się nad ID no i oczywiście starszymi wersjami czyli entama albo uratama, ale 4U i Mix to główny dylemat.

RE: [temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać?? - Viktor - 04-10-2017

I 4U i Mixy są takie... meh. Ale też oba mają swój czar.
Do 4U naprawdę dobrze jest mieć kompatybilny telefon z NFC aby przesyłać pobrane rzeczy na niego (NIE każdy działa, a nawet te z listy kompatybilnych mogą nie działać czasami, to ruletka taka trochę), inaczej się naprawdę szybko znudzi.
Za to Mixy są specyficzne. Bliżej im do starszych wersji. Potrzebują stosunkowo mało opieki, więc są dość dobre dla dorosłych kolekcjonerów, jednak przez to że ślub jest ważną częścią tej wersji to czasami poślubienie danej postaci zajmuje trochę czasu, bo trzeba ją "przekonywać" do siebie. Niestety wersja po jakimś czasie może się znudzić, bo rzeczy do pobrania na razie nie są dla nas dostępne (blokada irdy) a niektóre wersje potrzebują innych wersji aby odblokować wszystkie lokacje, a co za tym idzie wszystkie postacie. Ogólnie fajna zabawa na jakimś czas, później się trochę nudzi, no i jest taki trochę przymus kupowania innych wersji, czy to by odblokować czy by mieć dodatkowe opcje miksowania.

Naprawdę nie wiem które z tych dwóch ci polecić...4U ma bardzo mało wbudowanych postaci ale jest fajne i kolorowe, jednak bez kompatybilnego telefonu jest lipa po jakimś czasie. Mix to takie tama które możesz mieć włączone cały czas ale przestaje być ekscytujące po jakimś czasie.

Ja naprawdę polecam wersje typu Entama i Uratama, czy Keitai lub Akai. Rozgrywka jest naprawdę inna niż w angielskich wersjach.

Jeśli chodzi o telefon z podczerwienią to nie posiadam i grywam w idl i p's bez żadnych wgranych dodatków i raczej bardzo mi to nie przeszkadza. No, ale skoro mówisz, że 4U bez dodatków to lipa to nie mam w ogóle po co kupować.

Jak cenowo chodzą Entama, Uratama, Keitai i Akai nowe? Czy jeśli np znalazłam nowe Entama w opakowaniu za 160zl to jest to dobra cena? No i które z tych czterech byś mi polecił?

Aaaa nie wiem. Właśnie najgorsze jest to, że nie wiem czego chcę i tak naprawdę w tej chwili nie potrafię nawet określić czy chcę tama kolorowe czy nie. Za duży wybór mam po prostu xd

RE: [temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać?? - Viktor - 04-10-2017

Właśnie w te inne wersje to jeszcze da się spoko grać bez dodatków, ale w 4U to już naprawdę czuć że bez nich prawie nic nie ma. :c Na P's i iD L jest mnóstwo postaci i wbudowanych rzeczy, w 4U jest MALUTKO postaci i itemków itp...

160zł to spoko cena. Entama i Uratama raczej ci dadzą więcej rozgrywki niż takie keitai/akai, więc raczej na początku polecam któreś z tych.

RE: [temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać?? - SilviosLinda - 05-10-2017

ZAMÓWIONE. Kupiłam takie: http://www.tamashell.com/i/shells/v4/e_sparkles.jpg