![]() |
|
Tamagotchi M!X 2016 - Wersja do druku +- Forum Tama-World (http://forum.tamaworld.pl) +-- Dział: Tamagotchi (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Newsy i plotki (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Tamagotchi M!X 2016 (/showthread.php?tid=3241) |
RE: Tamagotchi M!X 2016 - Viktor - 06-08-2016 Jakbyś kupował w Japonii stacjonarnie to by było tanio, bo oryginalna cena tama to jakieś 45$. Na ebayu drogo bo wołają o procent dla siebie, czasami zwrot przesyłki którzy oni musieli zapłacić i jeszcze przesyłka do ciebie, więc to się zbiera. Dlatego takie ceny i na razie są stosunkowo niskie, chociaż jak cło dowalają to już nie jest wesoło. :C Co do ebaya to patrz czy przesyłka jest rejestrowana i najlepiej czy ma tracking, ile przesyłka idzie (estimated delivery) jak ci zależy na czasie i czy sprzedawca ma dobre opinie, tak to w sumie jest tak łatwo jak na allegro, tylko wiadomo, paypal trzeba mieć. RE: Tamagotchi M!X 2016 - Tano - 06-08-2016 (06-08-2016, 14:25)Viktor napisał(a): Jakbyś kupował w Japonii stacjonarnie to by było tanio, bo oryginalna cena tama to jakieś 45$. Na ebayu drogo bo wołają o procent dla siebie, czasami zwrot przesyłki którzy oni musieli zapłacić i jeszcze przesyłka do ciebie, więc to się zbiera. Dlatego takie ceny i na razie są stosunkowo niskie, chociaż jak cło dowalają to już nie jest wesoło. :C A z tym cłem to rozumiem, że na granicy mogą zatrzymać i dowalić ale mogą też nie dowalić, tak? RE: Tamagotchi M!X 2016 - Viktor - 06-08-2016 No mogą nie dowalić, to loteria jest. Ale trzeba być przygotowanym. RE: Tamagotchi M!X 2016 - Tano - 06-08-2016 A jaka jest wysokość takiego cła? To jest jakaś stała stawka? RE: Tamagotchi M!X 2016 - Viktor - 06-08-2016 Ja za M!X dałem 69$ i mi policzyli 70zł. To ileś procent jest, ale nie chce mi się liczyć. XD RE: Tamagotchi M!X 2016 - Viktor - 06-08-2016 Pamiętam daawne czasy ze starego forum jak Berry chyba była pierwszą osobą która kupiła +C i jej strasznie poturbowali to +C, ekran był porysowany i pudło zniszczone... Ale to w sumie było z 7 lat temu (??), może teraz trochę bardziej uważają, ale wątpię. XD RE: Tamagotchi M!X 2016 - Tano - 06-08-2016 O rany, barbarzyństwo :O I to w XXI wieku taka inwigilacja przesyłek... ehh. RE: Tamagotchi M!X 2016 - Carol - 06-08-2016 No ja za 4U placilam $80 i tez 70 zl dostalam. RE: Tamagotchi M!X 2016 - Viktor - 06-08-2016 Omg, jeżeli ktoś nie zna na pamięć hiragany i katakany to nie polecam zabawy na tej stronie gdzie są gry itp, szału dostałem i w końcu nie pograłem. XDD I to nie chodzi o rozumienie tekstu, a o hasła co trzeba wpisać i na stronie i potem w tama. Nie miałem cierpliwości. ;_; Ale za to udało mi się sprite mojej obecnej postaci zdobyć:
RE: Tamagotchi M!X 2016 - Carol - 07-08-2016 Mozesz przypomniec adres stronki? RE: Tamagotchi M!X 2016 - Viktor - 07-08-2016 http://mix.tamatv.com/ Musisz mieć konto bandaiowe no i można grać tylko 2 razy dziennie. Wpisywanie hasła nie jest aż takie straszne, bo zwykle o 4 znaczki wołają najwyżej, ale potem hasło zwrotne jest całe w hiraganie. D: Nie byłoby to aż takie trudne gdyby nie stylizacja czcionki w tama. Odblokowałem Rainbow Hills i tam jest kolejna gra, i podobno w Gozaru Village też jest gra, więc yay, aż 4 gry wbudowane to niezle!! To tama naprawdę jest grywalne bez wgrywanych rzeczy, wow! Na pewno kupię wersję 20th anniversary, bo na razie zachwycony jestem, serio. Odblokowałem nowe tło pod ikonki i zmieniłem wygląd parku! Teraz wszędzie mam kwiatki!
RE: Tamagotchi M!X 2016 - Ralveyn - 07-08-2016 Ciekawe co im nie odpowiadało w jakiś kodach liczbowych (jak w poprzednich wersjach), że to zmienili. D: Uh, może ogarnęli, że da się zrobić jakieś generatory do tego? A generalnie jak oceniasz to tama? W sensie, bo ja się boję, że to taka wersja typowo przeznaczona głównie dla dzieci, ale nie wiem już sam, jest jakoś przesadnie cukierkowo/łatwo? (06-08-2016, 16:35)Viktor napisał(a): Ale to w sumie było z 7 lat temu (??), może teraz trochę bardziej uważają, ale wątpię. XD Nahhh, ja kiedyś zamówiłem jakieś miniaturowe jedzonko za w sumie grosze i mi rozwalili całe opakowanie, w sensie, takie wgniecione mocno było. I dostałem w ogóle plakat w gratisie, taki malutki, ale jednak, no i dziurę w nim zrobili przy otwieraniu paczki nożykiem, więc przykleili na ten plakat taką taśmę z logiem poczty, aha.XDDD RE: Tamagotchi M!X 2016 - Viktor - 07-08-2016 Wiesz, nie zdziwiłbym się że po prostu nie chcą abyśmy się tym bawili. D: Ale to może być też to, że w sumie kod nie jest za każdym razem inny, chyba przypisany jest do ogólnego wyglądu postaci, a że postaci podobno może być 10,000, to chyba nie starczyłoby samych numerów? Wiesz... Możliwe i masz rację z wersją dla dzieci i łatwością, ale mi się bardzo, bardzo podoba, jest mnóstwo super animacji i takich różnych szczegółów! Dzisiaj już mam drugą generację, i na początku niemowlak jest w domu rodziców, a jako dziecko to z powrotem w naszym domu, ale możemy go u rodziców zostawić w ramię pauzy (chociaż przedszkole też jest). A na zdjęciach rodzinnych widać rodziców naszego tamka i jego partnera! No i rodzice się bawią z dzieckiem itp, serio takie familitchi trochę. Jedna rzecz która może być lekko wkurzająca to to, że czasami randomowe animacje się pojawiają- wcześniej ciągle fajerwerki (pożegnanie lata w Japonii chyba?) a dzisiaj co pięć minut animacja urodzin Himebaratchi była, i to nie taka krótka animacja jak w poprzednich wersjach, ta animacja chyba trwa bitą minutę. XDD Ale no, mimo wszystko nadal bardzo mi się ta wersja podoba, i chyba nawet jestem gotowy kupić wersję 20th Anniversary jak i wersję Spacy do kompletu. RE: Tamagotchi M!X 2016 - Carol - 07-08-2016 Matko, ale się nie mogę doczekać aż moje przyjdzie. ^__^ RE: Tamagotchi M!X 2016 - Viktor - 13-08-2016 To coś co po narodzinach dziecka się pojawia to chyba nie nazwisko rodziny a imię tamka (na początku generuje mashup z imion rodziców+na końcu tchi), tak mi się wydaje. Carol, jak ci się twoje M!X podoba? |