![]() |
|
Ogólne pytania o WSZYSTKIE kolorowe wersje. - Wersja do druku +- Forum Tama-World (http://forum.tamaworld.pl) +-- Dział: Tamagotchi (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Tamagotchi +C/Hexagontchi/iD/iD L/ P's/4U (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Ogólne pytania o WSZYSTKIE kolorowe wersje. (/showthread.php?tid=2214) |
Ogólne pytania o WSZYSTKIE kolorowe wersje. - Francio30 - 02-05-2013 Witam. Można tu zadawac takie ogólne pytania dotyczących wszystkich kolorowych wersji, lub kilku na raz np: ID, ID L i te Inne wersje z ID w nazwie . Więc zaczynamy:1.Jak ''wyłączyc'' ekran w tych kolorowych? 2.Jak wyjśc na dwór żeby sadzic drzewka i w ogóle. 3. Jak się włącza pauzę w tych kolorowych. 4. Dlaczego tak ciężko cokolwiek wysłac przez IrDa USB? 5.Jak wygląda w tych kolorowych wersjach gaszenie światła? 6. Czy w każdej kolorowej są pory roku? 7. Czytałem gdzieś że jak już rodzic odejdzie, to tama może iśc do niego na obiad. To prawda? 8. Co to są te stempelki postaci? 9: Które najszybciej się rysują, oraz to czy na kolorowych ekranikach widac rysy? 10. Dlaczego baterie ułożone są dziwnie i inaczej niż w innych sprzętach? RE: Ogólne pytania o WSZYSTKIE kolorowe wersje. - Francio30 - 02-05-2013 Chodzi mi że baterie są ułożone ++ oraz -- o normalnie jest + - - + Następne: 1. Skoro wychodzi się B, to jak włącza się zegar? o_O 2. Dalej nie wiem co dają te stempelki. 3. Jak to nie ma pauzy O_O A jak tak się zostawi na ustawianiu zegarka to czas się zatrzyma? 4.Czy w ID można zmieniac Wygląd ikonek jak w ID L? 5.Czy zwykłe ID robi się nudne jak się nie będzie nic wgrywało?(BARDZO WAŻNE!!!!) RE: Ogólne pytania o WSZYSTKIE kolorowe wersje. - Carol - 02-05-2013 1. Drugi raz naciskasz B i pojawia się zegar. Jak naciśniesz trzeci raz to z powrotem jesteś w domku. 2. W iD L wydłużają wskaźnik przyjaźni z właścicielem. 3. No jak ustawiasz zegar to czas nie leci, nie? Ale chyba wtedy ekran się nie wygasza, więc moim zdaniem marnowanie baterii. Lepiej przestawić godzinę, żeby poszedł spać. No nie ma pauzy, w japońskich (niekolorowych) UraTama i EnTama też nie ma pauzy. Na ostatnie dwa nie odpowiem, bo nie mam iD. A co do najszybciej rysującego się - zdecydowanie +C. iD i iD L mają wklęsły ekranik, tak jak czarno-białe Tamki, więc powinno być 'trudniej' go porysować. RE: Ogólne pytania o WSZYSTKIE kolorowe wersje. - Carol - 02-05-2013 Powiem to po raz któryśtamzkolei: to zależy od osoby tak na prawdę. TMGC+C ma jeszcze mniej opcji, postaci, itemów i tak dalej, a mi się nie znudziło. Bo jest po prostu strasznie ładne no i moje. Więc zawsze możesz spróbować, Tamagotchi to nie jest kontrakt na całe życie, jak się znudzi to można sprzedać. ;P RE: Ogólne pytania o WSZYSTKIE kolorowe wersje. - Francio30 - 02-05-2013 Tylko że koszt 100 zł za coś co mi się zaraz znudzi to wiesz... trochę za dużo ;0 RE: Ogólne pytania o WSZYSTKIE kolorowe wersje. - Carol - 02-05-2013 No nie wiem. Ja tak kupiłam TMGO i po roku sprzedałam. ;P Poza tym mijam wyjątkowo nisko sprzedaje tego iD, normalnie byś więcej zapłacił. RE: Ogólne pytania o WSZYSTKIE kolorowe wersje. - Francio30 - 02-05-2013 Ale skoro się nudzi jak się nie wgrywa, a nawet jak się wgrywa, to ja dziękuję
RE: Ogólne pytania o WSZYSTKIE kolorowe wersje. - Carol - 02-05-2013 Powiem tak: jestem w stanie zrozumieć, że Michu się iD nudzi, ponieważ ma 32 Tamagotchi, w tym dwa iD L. Więc po prostu ma porównanie. Ty nie masz. Nie masz w ogóle TMGC z kolorowym wyświetlaczem, a TMGO się zachwycasz, gdzie każdy inny psioczy na nie jak może. Więc moim zdaniem Tobie się nie znudzi. RE: Ogólne pytania o WSZYSTKIE kolorowe wersje. - Francio30 - 02-05-2013 1. Czy ID ma plastikowe guziczki czy gumowe? 2.Czy baterie tak ogólnie długo trzymają? 3.Czy ma dużo lokacji? 4.Co to jest to TAMATOMO( aż mi się przypomniała ta czołówka anime: TAMATOMO nairuuuu xD) 5.Co to jest Heart Pedestal w TamaDepa?(oglądałem angielskie menu ID L i tam była tako opcja w łączeniu się: Heart pedestal i wyczytałem gdzieś na TZ że to coś w TamaDepa, więc może ktoś z was wie.) 6. W których wersjach można ubierac tama i na jakiej zasadzie to działa? RE: Ogólne pytania o WSZYSTKIE kolorowe wersje. - Carol - 02-05-2013 1. Kolorowe mają plastikowe guziczki, które są lepsze, niż gumowe. 2. W kolorku długo trzymają, nie wydaje mi się, żeby w iD było inaczej. 6. Z tego, co wiem, to ubranka są tylko w iD L, ale mogę się mylić. RE: Ogólne pytania o WSZYSTKIE kolorowe wersje. - Dogz - 02-05-2013 3. ID ma kilka lokacji: - Gry, - Park gdzie można spotkać inne Tamki, - Sklep, gdzie można zmienić wystrój pokoju, - Tama Depa, - Sudio fotograficzne, - Sklep z ubrankami na głowę, - Swatka, - miejsce gdzie Tamek może odwiedzić Tamka, którego się wyhodowało. 6. Ubranka są również w ID tylko, że na głowę są czapki, kapelusze itp. ID L ma więcej ciekawych lokalizacji. RE: Ogólne pytania o WSZYSTKIE kolorowe wersje. - Carol - 02-05-2013 5. To jest jakaś maszyna w Japonii. Generalnie nic przydatnego dla nas. RE: Ogólne pytania o WSZYSTKIE kolorowe wersje. - Dogz - 04-05-2013 (02-05-2013, 15:17)Francio30 napisał(a): 4.Co to jest to TAMATOMO( aż mi się przypomniała ta czołówka anime: TAMATOMO nairuuuu xD) TA MA TO MO to jest jak w TMGC+Color było Lucky Items. Tamek uzyskuje jedną z nich jak zje ulubione jedzenie, ulubione ubranie i ulubiony item. A czwarty MO zdobywa się jak Tamek skończy 5 lat. RE: Ogólne pytania o WSZYSTKIE kolorowe wersje. - Carol - 04-05-2013 (04-05-2013, 17:44)Dogz20 napisał(a): jak zje ulubione jedzenie, ulubione ubranie i ulubiony itemTo wszystko można jeść?! ;O Nie no, żartuję sobie. ![]() Na Tama-Zone wyczytałam, że czwarty dostaje po 48 godzinach bycia dorosłym, tak jak w iD L. RE: Ogólne pytania o WSZYSTKIE kolorowe wersje. - Francio30 - 05-05-2013 Ale fajnie, tyle jedzenia w tym ID xDDDDDD pierwsze co zrobię to zjem jeansy ;O Ok, tak do tematu: 1. Co daje to serduszko dołączane do opakowania w P's czy to tylko taki ochraniacz jak plastik w Tama-Go? I z czego jest zrobione bo podobno z gumy? 2. O co chodzi z tą szkołą, przedszkolem i pracą? 3. Czy są pory roku? 4. Czy z jednym piercem jest dużo postaci? 5.Jak rozróżnic lokacje dodawane przez pierca od tych co są normalnie, skoro nie ma do tego specjalnej ikonki jak w Tama-Go? 6. Czy w P's można przesyłac przez podczerwień? 7. Czy w P's można ubierac Tamka? 8. Czy w P's można sadzic drzewka? 9. O co chodzi z tymi Ekoludkami i z tymi eko-itemami? 10. Czy w P's są te całe stempelki postaci? |