Forum Tama-World
Nasza Powieść Fantastyczna (NPF) - Sprawy Organizacyjne - Wersja do druku

+- Forum Tama-World (http://forum.tamaworld.pl)
+-- Dział: Społeczność Tamafanów (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Nasza twórczość (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=33)
+---- Dział: Literacka (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=46)
+---- Wątek: Nasza Powieść Fantastyczna (NPF) - Sprawy Organizacyjne (/showthread.php?tid=1712)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Nasza Powieść Fantastyczna (NPF) - Sprawy Organizacyjne - Anju - 23-12-2011

Zanim napiszemy 1 rozdział potrzebne nam są postacie. Kto w to wchodzi? Moja pstać:

Anju Nobaka
Typ: Dzienny Wampir
Charakter: waleczna, odważna, wrażliwa na los innych, pyskata, niegrzeczna, mściwa.
Pochodzenie: Tiaaa. Japonia
Ubiór: Zwykle taki normalny nakryty poszarpaną, czarną peleryną
Kolor oczu: brąz w dzień w nocy szkarłatne
Wzrost: Bardzo niska -158 cm
Kolor włosów: czarny z czerwoną cieniowaną grzywką
Ulubiony kolor: szkarłat i błękit
Ulubiona dziwna cecha: ostre ząbki do gyzienia wrogów.

W ten sposób przedstawiamy swoją postać. Gdy zbirze się dość dużo osób zaczynamy pisać.

-SophiePunku
-Scalvirie
-TaSamotna
-Thimiss
-Lady Tama
-Neomi
-Rin
-Inka

RE: Nasza powieść fantastyczna - Tarjei - 23-12-2011

Kopiuję od Scal bo mamy być siostrami, nie? *leń*
Imiona: Vivian Thora
Nazwisko: Lind (z Ludzi Lodu)
Rodzina:
Rodzice - Tarjei Lind z Ludzi Lodu i Valerie von Velestern,
Rodzeństwo - Virgina Thyra Lind z Ludzi Lodu
Dziadkowie - Strona matki: nieznani, strona ojca: Are z Ludzi Lodu i Meta,
Pradziadkowie - Strona babci: nieznani, strona dziadka: Tengel Dobry z Ludzi Lodu i Silje Armgrimsdatter,
Kuzyni i dalsi kuzyni: Andreas Lind z Ludzi Lodu, Gabriella Paladin, Tancred Paladin, Mattias Meiden, Kolgrim Meiden.
Typ: Wybrany członek rodu Ludzi Lodu. Czarownica.
Wygląd zewnętrzny:
Wzrost - 165 cm.
Włosy - Długie, kręcone, czarne, zwykle splecione w warkocz.
Oczy - Wielkie i żółte~
Ubiór - Nie obchodzi jej zbytnio, zwykle nosi stare ubrania siostry.
Charakter: Ogólnie - Vivian cechował głównie niesamowity upór i odwaga. Rzadko zdarzało się, że nie osiągnęła zamierzonego celu, potrafiła dążyć do niego krok po kroku i mimo, że mogło to zająć wiele czasu, nie poddawała się. Zwykle żyła w swoim świecie - świecie marzeń, przez co mogła się wydawać nieco zarozumiała i wyniosła. Dziewczyna była bardzo wrażliwą i ciekawą świata osobą, chociaż na wszelkie uwagi na jej temat reagowała... nieco brutalnie.
Specjalne umiejętności: Moc kontaktowania się z duchami, moc czytania w czyichś myślach jedynie patrząc mu w oczy, moc władania ogniem (bo stosy muszą być~!).
Ciekawostki: Chciałaby być taka, jak jej siostra.

To nie żółte oczy? I masz być dobra, skoro jesteś wybrana. XDD I żółte oczy, żółte oczy, bo takie mają wybrani i obciążeni. // Scal

Tak to jest jak się kopiuje i coś opuszcza i nie wraca. XDDDDD Bo skasowałam to, że jestem dobra, a reszty nie. XDDDDDDD

RE: Nasza powieść fantastyczna - Princess - 23-12-2011

Mogę się dołączyć? Jeżeli mogę to moje dane:
Imię: Mena.
Typ: Wampir Dzienny i Nocny. Może być?
Kolor oczu: Czarny.
Ulubiony kolor: Pomarańczowy.
Ulubiona dziwna cecha: Zabijanie ludzi, którzy ją skrzywdzili, a dużo ich jest Język.

RE: Nasza powieść fantastyczna - Scalee - 23-12-2011

Imiona: Virgina Thyra
Nazwisko: Lind (z Ludzi Lodu)
Rodzina:
Rodzice - Tarjei Lind z Ludzi Lodu i Valerie von Velestern,
Rodzeństwo - Vivian Thora Lind z Ludzi Lodu.
Dziadkowie - Strona matki: nieznani, strona ojca: Are z Ludzi Lodu i Meta,
Pradziadkowie - Strona babci: nieznani, strona dziadka: Tengel Dobry z Ludzi Lodu i Silje Armgrimsdatter,
Kuzyni i dalsi kuzyni: Andreas Lind z Ludzi Lodu, Gabriella Paladin, Tancred Paladin, Mattias Meiden, Kolgrim Meiden.
Pochodzenie: głównie Norwegia, ze strony matki także Niemcy. W dalekich liniach mieszkańcy Dalekiego Wchodu.(prawdopodobnie Japończycy)
Typ: Wybrany członek rodu Ludzi Lodu. Czarownica. Postać pozytywna.
Wygląd zewnętrzny:
Wzrost - 172 cm.
Włosy - Długie, proste, rozwiane. Ich podstawowy kolor to czerń, lecz potrafią zmieniać kolor w zależności od nastroju właścicielki.
Oczy - Duże oraz skośne. Ich kolor jest zmienny, to bursztynowy, to koci, żółty.
Ubiór - Obdarzona cudownymi rysami potomkini Ludzi Lodu nosi równie piękne długie suknie w różnych odcieniach fioletu.
Charakter: Ogólnie - Virginie od zawsze mówiono, że jest ''nową Sol''. Wygląd i część charakteru naprawdę odziedziczyła po tej młodej damie. Tragizm, delikatny chłód uczuciowy, to jedne z cech Viry dodającej jej czegoś, z jakiejś magicznej istoty. Oryginalna jest w niej eteryczność, zarówno w wyglądzie jak i charakterze. Delikatna panna uwielbiała odkrywać nowe miejsca, ku wielkiemu zadowoleniu ojca, którego intelekt powalał innych w tamtych czasach. Nosi w sobie pokłady wiedzy.
Specjalne umiejętności: Moc uzdrawiania, moc przeczuwania przyszłości, moc hipnozy, moc przywoływania duchów przodków i ukryte zdolności wybranych Ludzi Lodu.
Ciekawostki: Utożsamia się ze swoją ciocią - Cecylią.

I mam być jedną z głównych postaci. Jak coś, to coś jeszcze dopiszę.

RE: Nasza powieść fantastyczna - Imaginary - 23-12-2011

KOPIARA!!! Ja to samo założyłam na innym forum i tam cieszy się wielką popularnością. Anka, po grzyba ja ci o tym gadałam? -.-'
Ja też wchodzę, ale ty to wgl źle zaczęłaś. Najpierw wprowadza się wzór, informacje podstawowe i dodatkowe, spisy i listy, a ty.... nic!! Czy ja cię niczego nie nauczyłam?!
No dobra... oczywiście też wchodzę, ale po 18.00 spotka cię wielki beszt za to coś. -.-'

Imię: Leslie
Nazwisko: Bright
Typ: Nocna Łowczyni (Nefilim)
Kolor oczu: Czerń
Kolor włosów: Czerń (ale jestem oryginalna, nie? xDD)
Ulubiony kolor: Szkarłat
Charakter: Leslie to osoba niezwykłej urody, ale i charakteru. Jest twarda, umie postawić na swoim. Jest świetna w walce. Ma dość ironiczne poczucie humoru, ale jest troskliwa i opiekuńcza, zawsze stanie w obronie bliskich. Cechuje ją odwaga i często bezmyślność i niezdolność przewidywania. Często coś palnie, a potem tego żałuje. Zabiła już wiele demonów, ale wciąż nie zaznała wielkiej miłości. Dodatkowa Informacja: Jakby ktoś nie wiedział, Nocni Łowcy to półanioły, czyli po części aniołowie, po części ludzie, którzy szkoleni są do zabijania złych Podziemnych (demonów, złych wampirów, wilkołaków, wiedźm itp.), ale zwykle zabijają tylko demony, ponieważ zawarto Pakt, który chroni inne istoty. Wzorowałam się na serii Dary Anioła.

W tym wzorze brakuje mi wyglądu i opisu charakteru, co jest w każdej takiej opowieści, no ale... to przecież dzieło niekumatej Anju Uśmiech

RE: Nasza powieść fantastyczna - Łakomczuszek Pospolity - 23-12-2011

Mementori
Typ: człowiek zmieniający się w pełnię w krwiożerczą rybę, żarcik; człowiek ale specjalizuje się w walce i za pomocą magii i wysoko rozwiniętej siły fizycznej : )
Oczy: zielono-szare, lekko skośnawe, duże
Włosy: kasztanowo-rude, gęste, dość długie
Wzrost: metr siedemdziesiąt
Znaki szczególne: ciepłe spojrzenie ale ostry język, wysoko rozwinięta mimika twarzy i szczególny talent do gry aktorskiej
Charakter: niecierpliwa, łatwo się denerwuje, wszystko bierze do siebie, trochę samolubna, dowcipna
Ulubiony kolor: zieleń, brąz i czerń
Dziwne cechy: zawsze fałszuje jak najęta i nie przejmuje się odczuciami słuchaczy co do jej śpiewu; lubi wysokie, ciasne, przytulne i ciepłe pomieszczenia, nie potrafi szeptać, nie lubi patrzeć komuś prosto w oczy
Szczególna, dziwna zdolność: umiejętność unieszkodliwienia nawet najsilniejszego wroga jeśli przeszkodzi jej w śnie
Na szybko narysowany portret postaci:
[Obrazek: 35kn6eu.png]

RE: Nasza powieść fantastyczna - Chell - 23-12-2011

Imię:Idalia
TypDuży uśmiechemon, który żywi się ludzką krwią
Wzrost:175 cm
Kolor oczuZdezorientowanyzkarłatny
Kolor włosów:brązowy
Charakter:bardzo przyjacielska, lecz dla wrogów bezlitosna,lubi otrzymywać prezenty Uśmiech
Dziwne cechy:umiejętność manipulowania innymi,nabieranie siły poprzez "podłączanie się" do ludzi,
Szczególna dziwna zdolność:zdolność do usuwania np. ran,krwotoków itp.

RE: Nasza powieść fantastyczna - Vollmer - 23-12-2011

Imię: Suzan
Nazwisko: Week
Wiek: 17 (choć w rzeczywistości jest nieznany, jest nieśmiertelna)
Typ: Upadły anioł (może być, czy nie bardzo, jakby co to zmienię)
Wzrost: 180
Kolor oczu: jadeitowe, głębokie
Włosy: jasny blond, niemalże biel, długie (do pośladków), falowane, gęste
Ubiór: zazwyczaj elegancki, różnego typu sukienki i spódniczki, ale nie gardzi też bluzami i rurkami, które równie często ubiera
Znaki szczególne: tajemniczość, często się "zacina", ma niesamowitą mimikę twarzy
Charakter: zadziorna, uprzejma i dobrze wychowana, gdy kogoś nie lubi to szczerze i daje mu to po sobie poznać. Mistrzyni ciętych ripost, choć rzadko się odzywa i raczej jest skryta.
Dziwne cechy: umiejętność latania (w końcu ma skrzydła xD), potrafi się teleportować, nieskazitelna w walce (co to za dziwna cecha, ale niech będzie)
Ulubiona dziwna cecha: potrafi przejrzeć zamiary wszystkich w otoczeniu, wykrywa kłamstwa, charakter "stworzenia" (?) potrafi poznać po oczach

RE: Nasza powieść fantastyczna - Imaginary - 24-12-2011

Uwaga! Zrobiłam EDIT mojego poprzedniego posta, teraz Leslie nie jest wampirem, tylko Nocnym Łowcą, bo wampirów strasznie tu dużo Uśmiech
LadyTama, Neomi, Thimiss, dzięki, że zauważyłyście moją uwagę i dodałyście charakter Uśmiech
Ja niedługo dodam pierwszą notkę od mojej postaci, proszę jej na razie w nic nie wplątywać, jak będziecie pisać, bo mam swój pomysł, ok? A tak wgl to Wesołych Świąt Uśmiech

RE: Nasza powieść fantastyczna - Scalee - 24-12-2011

Za dużo wampirów, zauważyłam to od razu. XDD No bo co to ma być za fantasy ze samymi wampirkami, nie? D: Ja jestem jedyną czarownicą/wiedźmą. :c A ja też dałam charakter. A jak to w ogóle będziemy pisać? Każdy po kawałku, czy jak? Ecco, bądź moją kuzynką z Ludzi Lodu, czy coś. 8DDD

RE: Nasza powieść fantastyczna - Tarjei - 24-12-2011

Będę, będę. 8D Albo będziemy siostrami! XD Właśnie, trochę te wszystkie postacie do siebie nie pasują, ale kij.
Ej, Scal, wymyśl mi imię. Nie umiem imion ładnych dobierać. XDDD

Siostrą bliźniaczką dwujajową. 8DDD Wyrzucę Mikaela. 8D Znaleźć ci jakieś fajne duńskie lub norweskie imię? 8D I narysowałam Virginę, tylko dorwać się do skanera.

EDIT: Aina, Eira, Thea, Thora, Tine, Vibeke, Vivian, Hedda. Wybierz sobie jakieś dwa, a jak nie pasują, to inne ci dam. Tylko proszę, weź jedno na T, na cześć pradziadka Tengela. XD

RE: Nasza powieść fantastyczna - Tarjei - 24-12-2011

Znajduj~
A ja pędzę zedytować.

No to edytuj już. XD Bo zaraz tu zamieszanie porobimy. Tyle, że... oczy. Chyba musisz mieć żółte, a włosy kolorowe, ale nie musisz. Ale oczy chyba musisz. I postarzysz się o 2 lata? c:

RE: Nasza powieść fantastyczna - Inka - 24-12-2011

To ja też, i kij że nie wiem na czym to będzie polegać! XDD
Pozwoliłam sobie skopiować od Ann~

Imię: Kaori
Typ: Tak jak postać Scal - czarownica
Oczy: Duże, brązowe
Włosy: Długie, mniej więcej do pasa, brązowo-czarne
Wzrost: Niska... powiedzmy, ok. 160
Znaki szczególne: Pieprzyk w kształcie serca pod prawym okiem! |D
Charakter: leniwa, łatwo się wkurza, ale przyjazna i tak dalej
Ulubiony kolor: Zielony~
Dziwne cechy: nie mam pojęcia~~~~